Названо 4 класні фішки Google Pixel 7, яких ніколи не буде в iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно представлений Google Pixel 7 не отримав вагомих покращень ні у продуктивності, ні в автономності. Але це не головне: перевага смартфона не в тому, чи добре він тягтиме Genshin Impact або пропрацює кілька днів без підзарядки, а у фірмових функціях Google, які навряд чи з’являться в інших смартфонах, тим більше, в iPhone! Пройшло достатньо часу з моменту анонсу смартфона, тому вже можна виділити незвичайні функції Pixel 7 , які можуть здатися фанатам Appleдосить дивними та марними. Тим не менш, вони заслуговують на нашу увагу!

Цього року фірмовий чіп Google Tensor G2 практично не отримав приросту у продуктивності, зате обзавівся покращеним нейронним процесором Next-gen Tensor Processing Unit, за рахунок якого працює безліч незвичайних фішок Pixel 7, включаючи обробку фотографій. Але це ще не все.

Розшифровка аудіоповідомлень

Однією з найкрутіших фішок Pixel 7 є розшифрування аудіоповідомлень. Фішка працює у вбудованому додатку «Повідомлення»: тобто, отримавши голосове повідомлення, ви можете відразу розшифрувати в текст — подібне ви вже бачили в Телеграмі, а ось на системному рівні — навряд чи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікаво й те, що це нововведення підтримують не лише смартфони Pixel 6 та 7 покоління, а й Samsung Galaxy S22 і навіть Z Fold 4! Важливо і те, що аудіо повідомлення не відправляються в компанію і обробляються на пристрої, а ця фіча доступна навіть в Україні! На жаль, поки що тільки англійською і іншими мовами.

Крім цього, покращено розшифрування голосу під час диктування тексту або повідомлення: смартфон розпізнає ваш голос навіть коли телефон у кишені!

Швидкі фрази в Google Pixel

Щоб Сірі виконала якусь функцію, потрібно її спочатку викликати фразою. Та й не факт, що вона її виконає, можливо, не зможе цього зробити. А ось Google Assistant у Pixel 7 набагато розумніший: голосовий помічник використовує спеціальне розширення Quick Phrases, завдяки яким ви зможете виконати основне завдання на смартфоні без Окей, Гугл. Та що там, взагалі одним словом!

Скасувати будильник можна фразою “Стоп” або “Відкласти” за рахунок підказок на екрані смартфона замість того, щоб тягнутися до нього. Поки що функція доступна лише англійською, але працює в Україні, тому скористатися нею можна на новому смартфоні вже зараз!

Як відстежити своє хропіння

Ще однією крутою фішкою Pixel 7 є вбудована функція в Цифрове благополуччя під назвою «Інформація про кашель і хропіння». Раніше для цього потрібен був фітнес-браслет або смарт-годинник, але тепер смартфон стежитиме за вашим хропінням сам. Здавалося б, навіщо? Але це дійсно важливо: більшість людей роками живе і навіть не здогадується про те, що хропе уві сні.

До речі, проблеми з апное дуже небезпечні для здоров’я. Так що одна функція Google Pixel 7 моментально стає в рази кориснішою, ніж додаток Здоров’я в iPhone повністю. Є недолік: смартфон може чути хропіння інших членів сім’ї, оскільки мікрофон у смартфоні дуже чутливий. Але якщо ви живете один, то жодних проблем не буде.

Роздільна здатність екрана Pixel 7

Смартфони — по суті ті ж комп’ютери. Іноді роздільна здатність екрану смартфона і зовсім перевищує роздільну здатність екрана ПК. Щоправда, на комп’ютері ви можете змінити його, а на смартфоні — ні. Тільки якщо це не Pixel 7 Pro: Google заморочилися настільки, що додали у флагманський смартфон перемикач роздільної здатності екрану!

Так що власники можуть змінювати його з 1080 Full HD+ на 1440 Quad HD+! Зверніть увагу, що ні iPhone, ні інші смартфони такої можливості немає. Якщо все ж таки зустрічали — напишіть у коментарях!

Може здатися, що зміна роздільної здатності екрану продовжить термін його служби, але за фактом смартфон просто розтягує зображення на екрані. При цьому пікселі працюють що в одному, що в іншому випадку, отже, на автономність це ніяк не впливає.

Ще одна фішка, яка працює за рахунок машинного навчання, називається Clear Calling : голос під час дзвінка покращується, оскільки смартфон сам відсікає сторонні шуми з вулиці або з приміщення. Поки що вона розробляється, але дуже скоро прийде в одному з оновлень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.