Який Android-смартфон купити наприкінці 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наближається завершення 2022 року, і хтось може запитати себе — а які взагалі смартфони гідні покупки на сьогоднішній день?

Я міг би поділитися списком найсвіжіших флагманських пристроїв, але натомість розповім про актуальні продукти, які відрізняються хорошими параметрами та цілком демократичними цінами. До списку входять флагмани, пристрої середнього сегменту та бюджетники.

Samsung Galaxy S22+

Переваги: ​​екран із адаптивною частотою 24-120 Гц, потужний процесор, відмінні камери, гарна автономність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ціна: 39 000 грн. (128 ГБ / ОЗП 8 ГБ)

Samsung Galaxy S22+ має чудовий дизайн, але апарат хороший не тільки зовні. Тут по праву один із найкращих на ринку екранів з діагоналлю 6,6 дюйма та роздільною здатністю Full HD+. Він виконаний за технологією Dynamic AMOLED 2X з підтримкою HDR10+ та інтелектуального алгоритму для кращої передачі кольору.

Залізо теж порадує, адже з ним можна без нарікань виконувати абсолютно будь-які завдання, які можна придумати для середньостатистичного користувача. Фірмовий процесор Exynos 2200 виконаний за 4-нм техпроцесом. Він точно здатний потягатися із флагманською класикою цього року – Snapdragon 8 Gen 1.

Камери: ультраширококутна на 12 Мп, ширококутна на 50 Мп та телеоб’єктив на 10 Мп. Як зйомку, яку вони пропонують, сумніватися не варто. Від пейзажів та портретів до нічної зйомки — у всіх випадках камери радуватимуть. Втім, як і автономність апарату: із батареєю на 4500 мАг користуватися пристроєм можна цілий день.

realme GT2 Pro

Переваги: ​​екран із адаптивною частотою 1-120 Гц, флагманський процесор, фронтальна камера 32 Мп, відмінна автономність.

Ціна: 28 000 грн. (256 ГБ / ОЗП 12 ГБ)

Пристрої realme все частіше зустрічаю в руках у перехожих. Все тому, що за чудові гроші можна отримати гарний та продуктивний апарат. А в даному випадку він ще й із унікальним дизайном від Наото Фукасави. AMOLED-дисплей LTPO 2.0 тут з діагоналлю 6,7 дюйма та роздільною здатністю 2K. З ним приємно і працювати, і відео дивитись.

Сюди також встановили процесор Snapdragon 8 Gen 1. За відгуками, залізо у випадку realme GT2 Pro вийшло досить оптимізованим. Звичайно, можна спокійно грати в будь-які топові тайтли на високій графіці. Та й переживати за автономність не доведеться, адже тут ємний акумулятор на 5000 мАг.

А що ж із камерами? Основна потрійна – з модулями на 50, 50 та 2 Мп. Один із об’єктивів ширококутний. На ринку є пропозиції і краще, але якщо спиратися від того, що вміє саме цей апарат, то з денним та нічним зніманням у нього проблем не виникає. А ось недолік телеоб’єктиву компенсується повністю деталізованою фронтальною камерою на 32 Мп.

Xiaomi 12X

Переваги: ​​екран із частотою 120 Гц, потужний процесор, гарні камери, швидка зарядка 67 Вт, непогана автономність.

Ціна: 19 999 грн. (128 ГБ / ОЗП 8 ГБ)

Було б погано не згадати представника флагманської лінійки багатьма улюбленим Xiaomi. І бути в списку модель 12X заслуговує на всі сто, адже це історія про цей гармонійний баланс. Соковитий AMOLED-екран з діагоналлю 6,28 дюйми та роздільною здатністю Full HD+, а також продуктивний 8-ядерний процесор Snapdragon 870 – не єдині його плюси.

Апарат відрізняється наявністю стереодинаміків за допомогою Dolby Atmos і звучанням Harman/Kardon. До того ж сюди завезли ще й сертифікацію Hi-Res Audio. Слухати музику або сигнал будильника з ним буде приємно. Про камери можу сказати, що вони видають чітку картинку.

Це основний модуль на 50 Мп, ширококутний на 13 Мп та телефото-макро на 5 Мп. Щоправда, відгуки показують, що нічим особливим не зможе похвалитися фронталкою на 32 Мп. Вона звичайна. Зате батарейка точно не підведе – акумулятор з гарною ємністю 4500 мАг завжди можна швидко зарядити адаптером на 67 Вт.

OnePlus 10 Pro

Переваги: ​​екран із адаптивною частотою 1-120 Гц, флагманський процесор, непогані камери, відмінна автономність.

Ціна: 30 000 грн. (256 ГБ / ОЗП 12 ГБ)

Смартфон бренду, який колись вважався «вбивцею флагманів», навіть без детального знайомства примудряється здивувати своїм унікальним стилем. До речі, в блоці камер значних розмірів ховаються три цікаві модулі. Це основний на 48 Мп, телефото на 8 Мп та ширококутний на 50 Мп.

В умовах гарного освітлення знімки та відео виходять не соромними, але, на жаль, це далеко не топовий рівень лідерів ринку. Але є OnePlus 10 Pro, об’єктивно, і сильні сторони. Наприклад, екран. Це AMOLED з діагоналлю 6,7 дюйма та роздільною здатністю 2K. Яскравість 1300 нит вражає можливістю перегляду контенту без проблем навіть на яскравому сонці.

З інших важливих моментів: потужний процесор Snapdragon 8 Gen 1 точно забезпечить ігри з високою графікою, а батарея з величезною ємністю 5000 мАг запропонує тривалий термін роботи без підзарядки. А ще тут є швидка зарядка на 80 Вт і бездротова зарядка на 50 Вт!

Google Pixel 6

Переваги: ​​екран із адаптивною частотою 10-90 Гц, продуктивний процесор, відмінні камери, гарна автономність.

Ціна:25 000 грн. (128 ГБ / ОЗП 8 ГБ)

Це чудовий смартфон як за характеристиками, так і за ціною. Звичайно, вже вийшов Google Pixel 7, але в Україні дістати його поки що нелегко, та й коштує він дорожче. Якщо не плануєте чекати, а вам потрібен апарат прямо зараз – то Pixel 6 як вже перевірений часом пристрій вам тільки на щастя.

Гарний OLED-екран з діагоналлю 6,4 дюйми і роздільною здатністю Full HD+, що пропонує пару днів роботи акумулятор ємністю 4614 мАг, а також середні, але не такі страшні потужності зарядки – провідна на 30 Вт і бездротова на 21 Вт. Все ж таки головною особливістю моделі став 8-ядерний процесор фірмової розробки Google Tensor.

У порівнянні з попередніми поколіннями, з цією SoC (система на кристалі) простежується помітне збільшення потужності та наявність акценту на ІІ. Ну і камери: ширик на 50 Мп, надширик на 12 Мп та фронталка на 8 Мп. Всі без суперечки хороші, адже не перший рік Pixel славиться приголомшливими фото завдяки зв’язці надійних сенсорів і алгоритмів, що поліпшуються.

Бюджетний сегмент

Google Pixel 6a

Переваги: ​​соковитий та яскравий екран, продуктивне залізо, хороші камери, стабільна система, точна гарантія оновлення програмного забезпечення.

Ціна: 17 000 грн. (128 ГБ / ОЗП 6 ГБ)

Pixel багато не буває… Але саме цей апарат у середньобюджетній категорії я вважаю найкращим у 2022 році. Тут той же Google Tensor і такі ж добрі нейронки, з якими можна робити чудові фото. Також – гідний OLED-екран з діагоналлю 6,1 дюйма та підтримкою HDR та гарантія оновлення Android на кілька років. З мінусів я відзначив би лише автономність, більше робочого дня протриматися смартфон не може.

Poco X4 Pro 5G

Переваги: ​​екран із частотою 120 Гц, гідні камери, збалансоване залізо, ємна батарея.

Ціна: 10 499 грн. (128 ГБ / ОЗП 6 ГБ)

Poco завжди відрізнялася особливим підходом до дизайну своїх пристроїв – модель X4 Pro 5G не стала винятком. За свої гроші вона може порадувати дуже яскравим AMOLED-екраном на 6,67 дюйми з роздільною здатністю Full HD+. Набір камер включає ширик – всі модулі дають в міру нормальну картинку вдень. Залізо дозволяє грати на середніх параметрах графіки без втрати кадрів. Судячи із відгуків, працювати без підзарядки можна аж пару днів.

Tecno Camon 19 Pro

Переваги: ​​екран із частотою 120 Гц,

Ціна: 9 999 грн. (128 ГБ / ОЗП 8 ГБ)

Погодьтеся, смартфон явно виглядає дорого та стильно. Це підкуповує, але що всередині? А там нормальний IPS-екран, без надмірностей, а також компромісний процесор Mediatek Helio G96, з яким можна пограти, але не на високих налаштуваннях графіки. Автономність висока – якщо захотіти, то й 2 дні апарат протримається. Камери здивують вдень, особливо телевізор з двократним оптичним збільшенням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.