Яка витрата акумулятора Always On Display в iPhone 14 Pro

Always On Display в iPhone чекали з моменту, коли з’явилися перші версії з OLED-екранами. Але Apple не поспішала впроваджувати цю функцію у свої смартфони. Пояснювалося це тим, що на той момент вона не була такою, яку компанія з Купертіно могла встановити в свої продукти. Тобто була висока витрата акумулятора, і залишати на екрані блокування тільки годинник був не в дусі Apple. І ось в iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max з’явився довгоочікуваний Always On Display.

Виходить, що до 2022 постійно активний екран досяг такого рівня розвитку, що гідний бути в пристроях Apple? Розбираємось, скільки заряду витрачає ця функція на нових айфонах і чи варто залишати її включеною.

Скільки заряду витрачає Always On Display

У iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max функція Always On Display реалізована за рахунок того, що OLED-екран встановлений у нього може знижувати частоту оновлення до 1 Гц. При цьому стандартні екрани, які встановлюються навіть у найдешевші Android-смартфони, підтримують мінімальну частоту оновлення 60 Гц. Тобто екран у нових айфонах може працювати на частоті в 60 разів нижче, ніж більшість андроїд-смартфонів.

Саме це і змусило Apple додати Always On Display у нові прохання. Поки смартфон заблокований, операційна система знижує частоту поновлення до 1 Гц і практично не споживає заряд акумулятора. Але чи це так насправді? Портал PhoneArena провів тестування цієї функції на iPhone 14 Pro. Умови тесту були такі:

  • Замір проводився у 8-годинний інтервал (з 09:00 до 17:00).
  • SIM-картка була відсутня.
  • Смартфон не використовувався під час тестування.
  • У телефоні було налаштовано кілька базових програм і одну соціальну мережу запущено у фоновому режимі.

Щоб тест був максимально показовим, його провели за два дні: першого дня на смартфоні був запущений Always On Display. На другий день його було відключено. Тест запускався, коли заряд батареї смартфона сягав 100%. Результати вийшли такими:

  • iPhone 14 Pro з активним Always On Display розрядився до 94%.
  • iPhone 14 Pro з вимкненим Always On Display зберіг заряд 100%.

Головне — пам’ятайте, що орієнтуватись на цей результат однозначно не можна. Наприклад, ви напевно звертали увагу, що стовідсотковий заряд Айфон тримає найдовше. Плюс до всього, смартфон, що просто лежить на столі і не отримує повідомлення, — дуже велика рідкість.

Але насправді Always On Display не завжди працює. У деяких ситуаціях операційна система автоматично відключає його:

  • Якщо iPhone лежить екраном униз.
  • Якщо iPhone знаходиться в кишені чи сумці.
  • Активовано фокусування “Сон”.
  • Увімкнено режим енергозбереження.
  • iPhone підключено до CarPlay.
  • Якщо iPhone виявляє, що ви відійшли від нього із підключеними Apple Watch.

В останньому випадку Always On Display автоматично активується в той момент, коли Айфон зрозуміє, що годинник знову знаходиться поруч із ним.

Як вимкнути Always On Display на Айфоні

На жаль, Apple не надала користувачам взагалі жодних налаштувань для цього режиму. Його можна лише увімкнути або вимкнути. Насправді обмеження у стилі Apple. У Купертіно вирішили, що краще знають, як нам потрібен Always On Display. Тому якщо ви віддаєте перевагу яскравим шпалерам, то залишити на локскрині тільки годинник і повідомлення не вийде. Але завжди знайдуться ентузіасти, які знайдуть спосіб налаштувати щось на своєму смартфоні. Так і був знайдений спосіб практично повністю затемнити шпалери та залишити на екрані блокування лише годинник.

Ось так буде виглядати екран вашого iPhone 14 Pro після маніпуляцій із фокусуванням.

Загалом можна сказати, що для подібної функції це чудовий показник. Більшість Android-смартфонів не можуть похвалитися подібною автономністю при використанні Always On Display . Зважаючи на все, у Купертіно знали, що роблять, коли з року в рік відкладали впровадження Always On Display. Технології екранів сягнули такого рівня, що можна безболісно використовувати цю функцію. Але якщо ви все-таки хочете її відключити, то зробити це можна так:

  • Відкрийте налаштування.
  • Перейдіть до розділу “Екран та яскравість”.
  • Вимкніть перемикач “Завжди увімкнено”.

Після цих дій Always On Display не відволікатиме вас від якихось повсякденних справ своїм свіченням. Дуже сподіваюся, що Apple почує своїх користувачів і в майбутніх оновленнях дасть можливість налаштовувати цю функцію під себе. Тоді покупців, які залишать Always On Display активним, буде значно більшим.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.