iPhone не заряджається після оновлення на iOS 16

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після оновлення на iOS 16 багато користувачів зіткнулися з дивним повідомленням, що зарядку iPhone припинено. Багато хто думає, що причина у використанні неоригінального зарядника або в його поломці. Але насправді процес зарядки припиняється за певних умов. Зараз розповімо за яких.

Чому айфон не заряджається?

Одна із прихованих фіч в iOS 16 – попередження «Зарядка iPhone припинена». Виявилося, що таким чином система попереджає про перегрівання пристрою. Як правило, на екрані є значок живлення, але живлення смартфон не виходить.

Таким чином, це повідомлення не говорить нам про те, що щось трапилося із зарядним аксесуаром або акумулятором. Це лише попередження, що температура айфона піднялася надто високо і в такому стані і тому заряджання буде призупинено. За таким же принципом функціонує оптимізована зарядка – до 80% айфон заряджається швидко, а решта 20% отримує на мінімальній потужності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За бажання ви можете відмовитися від цієї фічі. Для цього:

  • зайдіть у параметри;
  • знайдіть розділ “Акумулятор”;
  • і потім “Справність акумулятора”;
  • вимкніть опцію «Оптимізована зарядка».

Що робити, якщо айфон не заряджається і при цьому на екрані вийшло повідомлення “Заряджання iPhone припинено”? Дати пристрою охолонути. Зніміть його із зарядки, закрийте важкі програми. Можна також відключити Wi-Fi, активувати авіарежим і просто дати смартфон у спокої. Йому вистачить 10 хвилин, щоби нормалізуватися.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.