Названо найкращі смартфони до 300 доларів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вітаю! Цикл оглядів про смартфони з різного цінового бюджету продовжується, і в цьому розповім про 8 моделей вартістю до 300 доларів, які можна купити в магазинах у будь-який момент.

HUAWEI Nova Y70 Plus (4/128)

Ціна: біля 6 000 грн.

Всі смартфони у відео розташовані зі зростанням їх ціни. На першому місці знаходиться свіжа модель Huawei Nova Y70 Plus, яка була представлена ​​наприкінці весни, і вже дісталася прилавків. Це смартфон призначений для повсякденного використання. Процесор HelioP35 не зможе надати свободи у виборі розважальних програм, але цілком непогано впорається з будь-якими месенджерами, браузерами та клієнтами соціальних мереж. А 4 ГБ оперативної пам’яті вистачить, щоб швидко перемикатися між відкритими програмами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для зберігання файлів передбачено накопичувач на 128 ГБ. Якщо такого обсягу виявиться мало, користувач може встановити карту пам’яті стандарту microSD. Однак для цього доведеться відмовитися одним із слотів для СІМ, оскільки в даній моделі вони суміщені.

Працює гаджет під керуванням операційної системи з оболонкою EMUI 12. Вона без проблем запускає будь-які програми для Android, але сервіси GooglePlay у прошивці відсутні – їх замінює фірмовий магазин Huawei.

Основним плюсом моделі можна назвати ємний акумулятор. Шість тисяч мАг вистачає на пару днів активного використання пристрою, а якщо дзвінків та активного екранного часу буде небагато, то між зарядками може пройти до п’яти діб.

Xiaomi Redmi Note 11 (6/128)

Ціна: біля 9 000 грн.

Друга позиція дісталася добре відомої моделі під назвою Xiaomi Redmi Note 11. Вона виявилася досить збалансованою – процесор Snapdragon 680 4G без проблем справляється не тільки з програмним забезпеченням для повсякденного використання, але і з більшістю розважальних додатків. А 6 ГБ оперативної пам’яті цілком достатньо для запуску досить важких ігор, і навіть інші програми можуть продовжувати працювати у фоні.

Гаджет має набір камер, що дозволяє робити фотографії із застосуванням різних ефектів, домогтися яких можна лише апаратним шляхом. Однак варто пам’ятати, що камери все ж таки відносяться до бюджетної категорії, тому розраховувати на вдалі знімки при поганому освітленні не доводиться.

Xiaomi Redmi 10 2022 (6/128)

Біля: 7 000 грн.

Деяким моделям смартфонів зберігають зовнішній вигляд, але вони отримують оновлене програмне забезпечення. Саме так з’явився Xiaomi Redmi 10 2022. Цей апарат базується на процесорі MediaTek Helio G88 і має у максимальній комплектації 6 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ постійної. Він практично не відрізняється за характеристиками пристрою, випущеного роком раніше, проте виробник гарантує більш тривалу підтримку.

Так, хоча з коробки Xiaomi Redmi 10 2022 поставляється з операційною системою Android 11 на борту, вже зараз його можна одразу офіційно оновити до Android 12. Тому користувачі, яким подобається модель. Можуть придбати її оновлену версію, щоб отримати оновлення програмного забезпечення якомога довше.

Samsung Galaxy A23 (4/128)

Ціна: 9 500 грн.

Компанія Samsung має прямий конкурент моделі Redmi Note 11 під назвою Galaxy A23. Він побудований на базі того ж процесора Snapdragon 680 4G і має схожі характеристики, за винятком об’єму оперативної пам’яті – її всього 4 ГБ.

Однак у розпорядженні користувача виявляється операційна система Android 12 з фірмовою оболонкою One UI 4.1, яку багато фанатів бренду вважають однією з найзручніших.

Єдиним мінусом смартфона можна вважати повільнішу зарядку — потужність блока живлення не може перевищувати 25 Вт. А ось камери гаджета, за відгуками користувачів, показують значно вищі результати за рахунок використання якісніших матриць з підвищеним рівнем світлочутливості.

Samsung Galaxy M22 (4/128)

Ціна: біля 10 000 грн.

Якщо до душі більші процесори MediaTek, але при цьому хочеться отримати фірмовий «самсунговский» інтерфейс системи, можна звернути увагу на модель Galaxy M22, що має приблизно таку ж вартість, як і попередній варіант. Вона комплектується чіпом Helio G80, 4 ГБ оперативної та 128 ГБ вбудованої пам’яті.

Як операційна система виступає сучасна версія Android 12 з оболонкою One UI 4.1. Виробник обіцяє тривалу підтримку, тому очікується, що найближчим часом на смартфон приходитимуть патчі безпеки. Не виключено, що з’явиться і Android 13 версії, проте офіційних заяв з цього приводу від виробника поки не було.

Xiaomi POCO M3 Pro (6/128)

Ціна: біля 8 000 грн.

Смартфон Xiaomi POCO M3 Pro є одним з найпродуктивніших у моїй добірці. Згідно з результатами синтетичного тесту Antutu, гаджет набирає понад 305 тисяч балів, що є чудовим результатом для пристроїв із цього цінового сегменту. Багато в чому сприяє процесор MediaTek Dimensity 700, що працює в парі з 6 ГБ оперативної пам’яті над обробкою завдань, поставлених користувачем.

Завдяки цьому гаджет можна використовувати як повноцінний розважальний центр. Єдиним його мінусом є досить повільна зарядка, потужність якої не може перевищувати 18 Вт. Тому користувачеві доведеться робити тривалі перерви для підключення смартфона до зарядного пристрою.

realme 8 (6/128)

Ціна: біля 10 000 грн.

Останні дві моделі мають майже однаковий рівень продуктивності, хоч і побудовані на основі різних чіпів. Перша під назвою realme 8 оснащена процесором Helio G95. Цей чіп не можна назвати новим, проте він все ще залишається актуальним і використовується багатьма виробниками для складання сучасних смартфонів.

Завдяки цьому процесору модель набирає понад 355 тисяч балів у Antutu, що наочно демонструє її можливості у різноманітних розважальних програмах. Використовуваний накопичувач ємністю 128 ГБ має високу швидкість обміну даних, тому завантаження встановлених програм відбувається максимально швидко. А 6 ГБ оперативної пам’яті забезпечують практично миттєве перемикання між відкритим софтом.

Xiaomi Poco M4 Pro 5G (6/128)

Ціна: біля 8 000 грн.

Закриває добірку смартфон Xiaomi Poco M4 Pro 5G із процесором MediaTek Dimensity 810. Рівень продуктивності у нього приблизно такий самий, як і у попередника, тому в Antutu виходить такий самий результат у межах 355 тисяч балів. Однак новий чіп може працювати з мережами п’ятого покоління, з чим не впорається жодна інша модель зі складеного мною ТОПу.

Гаджет має стандартну для цієї цінової категорії комплектацію, до якої входить 6 ГБ оперативної пам’яті, а також сховище на 128 ГБ. За автономність пристрою відповідає акумулятор ємністю 5000 мАг, який можна заряджати за допомогою блоків живлення потужністю до 33 Вт. До речі, саме такий блок йде в комплекті, і з ним смартфон від нуля до сотні заряджається приблизно за годину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.