Смартфони

Смартфони 2022 року з найкращими камерами: топ-9 моделей

Share
Час читання: 7 хв.

Google Pixel, можливо, втратив свою перевагу в області обчислювальної фотографії, але одна з його моделей також фігурує в цьому списку, якщо вас цікавить Pixel. Xiaomi і Oppo також досягли великих успіхів в області камер і часто пропонують незвичайне обладнання, що забезпечує видатну якість зображення. Зрештою, у добірці є пристрій із чудовою камерою, який досить бюджетний — не лише флагмани теж можуть похвалитися гарними знімками.

1. Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Ціна: біля 50 000 грн.

У Galaxy S22 Ultra є все – основна камера з величезним сенсором, ультраширококутна камера з автофокусуванням і не один, а два телеоб’єктиви.

Основна камера з 108 Мп Nonacell сенсором розбиває пікселі 9 до 1 (біннінг пікселів), забезпечуючи широкий динамічний діапазон як при хорошому освітленні, так і вночі. Високоякісний датчик також дозволяє записувати відео у форматі 8K.

При 3-кратному зумі та вище, S22 Ultra перевершує всіх завдяки парі телеоб’єктивів. Обидва модулі демонструють відмінну продуктивність на своїх власних фокусних відстанях, а проміжні збільшення також не такі вже й погані. Доступне перевищення рівня 10х.

Ультраширококутна камера Ultra – одна з найкращих на сьогоднішній день. Вона має високу різкість і забезпечує відмінну якість, але що ще важливіше, в ній доданий автофокус, що ще більше розширює діапазон її використання.

40 Мп селфі-камера також є однією з найкращих – з чудовою якістю за всіма параметрами.

Нарешті, Galaxy S22 Ultra – це не тільки найкращий камерофон, але й один із найкращих смартфонів на ринку в даний час. І за це його легко поставити на перше місце у цій категорії.

2. Xiaomi 12S Ultra

Ціна: 999 доларів (в Україні немає у продажу)

Цей список не був би правильним без Xiaomi Ultra, але варіант 2022 кваліфікується лише як «нішевий». І це не тому, що Xiaomi 12S Ultra поставляється з поганою камерою зовсім навпаки.

Насправді, він має чудову систему камер, яку очолює 1-дюймовий основний модуль — розмір сенсора, який ви можете отримати тільки на двох інших телефонах, але у них є певні обмеження, яких немає у Xiaomi. Ультраширококутна камера та телеоб’єктив не такі ексклюзивні, але добре доповнюють основну камеру.

Xiaomi не скупилася на некамерні елементи для свого головного флагмана року, тому ви отримуєте високоякісний дисплей та динаміки, а також найкращу у своєму класі продуктивність – і все це у стильному, водонепроникному корпусі.

Де 12S Ultra трохи не дотягує до досконалості, так це в записі відео – чомусь вона не така гарна, як у Mi 11 Ultra. Телеоб’єктив також не такий надійний у темряві, якщо порівнювати з попередником. Але це може бути виправлено у майбутніх оновленнях програмного забезпечення.

3. Apple iPhone 13 Pro Max

Ціна: від 48 000 грн.

iPhone 13 Pro Max – найкращий вибір для відеозйомки, оскільки він може записувати відео в будь-якій роздільній здатності з будь-якою частотою кадрів одночасно за допомогою трьох камер. Він навіть може робити це у форматі Dolby Vision. Смартфон може похвалитися однією з найплавніших систем стабілізації відео, які тільки можна знайти в телефоні, незалежно від того, EIS, OIS+EIS або IBIS+EIS, а також може скористатися HDR від Apple, що забезпечує кращий у своєму класі динамічний діапазон.

Нічний режим працює на основній, надширококутній камерах та селфі-камері. Ви також можете використовувати його як «Портрет». Обробка зображень, а точніше надмірна обробка – це далеко не завжди потрібно, але цього можна було б уникнути за ідеальних умов зйомки і якщо у вас є навички роботи з RAW.

Серед інших недоліків iPhone – відсутність автофокусу на селфі-камері та не найкраща обробка листя на всіх фотографіях. Тим не менш, iPhone залишається одним із найбільш компетентних камерофонів і є популярним вибором серед влоггерів, блогерів, інфлюенсерів та інших творчих осіб.

4. Xiaomi 12 Pro

Ціна: біля 35 000 грн.

Смартфон оснащений потрійною камерою 50 Мп на задній панелі — досить унікальний набір, і він використовується дійсно за призначенням, забезпечуючи відмінні результати практично у всіх сценаріях. Єдине, на що варто звернути увагу: 2-кратний зум та відсутність автофокусу у надширококутної камери.

Xiaomi 12 Pro знімає чудові фото та відео на всі камери, включаючи і селфі-модуль, до того ж з гарною стабілізацією. А якщо приплюсувати до цього флагманське апаратне забезпечення – один із найкращих OLED-дисплеїв та чіпів на ринку, чотири динаміки та 120 Вт зарядку, – ми, безумовно, отримуємо переможця.

Навіть без 3x, 5x або 10x телеоб’єктиву, Xiaomi 12 Pro все одно є одним із найздатніших сучасних камерофонів.

5. Google Pixel 6 Pro

Ціна: від 30 000 грн.

Pixel 6 Pro оснащений OLED-дисплеєм з частотою оновлення 120 Гц та одним із найпотужніших процесорів на ринку.

Pixel відомі своїми камерами, і Pixel 6 Pro не виняток, його система камер складається з: 50 Мп основний, 12 Мп ультраширокоульної та 48 Мп з 4-кратним зумом. Якість фото та відео було значно покращено, і навіть є кілька нових хитрощів завдяки чіпу Tensor. Зрештою, оскільки це Pixel, ви можете розраховувати на своєчасні оновлення Android.

Pixel 6 Pro також оснащений новою селфі-камерою. Це 11,1 Мп сенсор із можливістю зйомки відео 4K.

Однак, не все так добре. Час автономної роботи не вражає, HDR+ не всім сподобається. Є також невідповідність кольорів між основною та ультраширококутною камерами.

6. Oppo Find X5 Pro

Ціна: 999 доларів (в Україні немає у продажу)

Нова модель Find X5 Pro досить схожа на Find X3 Pro, але втратила унікальну мікролінзу. Тим не менш, камера пропонує відмінне апаратне забезпечення та продуктивність там, де це важливо.

Єдиним недоліком є ​​те, що телеоб’єктив пропонує лише 2-кратний зум, але ви отримуєте відмінну якість фото та відео завдяки таким особливостям, як нейронний процесор MariSilicon X та 5-осьова оптична стабілізація зображення.

Якщо відкласти камеру та подивитися на інші складові смартфона, то ви побачите відмінний OLED-дисплей, найновіше та найшвидше апаратне забезпечення, великий акумулятор з гарним часом автономної роботи, неймовірно швидка дротова та бездротова зарядка. І, звичайно, високоякісна керамічна задня панель, яка не боїться подряпин.

7. Sony Xperia 1 IV

Ціна: біля 45 000 грн.

Новий Sony Xperia 1 IV порадував своїми камерами. Три 12 Мп задні камери преміум-класу та відмінна обробка дозволяють створювати найбільш природні та збалансовані фотографії та відео, які тільки можливо. Безперервний зум, хай і не вражає, але всьому знайдеться своє застосування.

Основна камера чудово справляється з нічною зйомкою, але це хотілося б побачити і в ультраширококутній камері.

Крім гідної камери, Xperia 1 IV також пропонує флагманські характеристики – 4K OLED-дисплей із частотою оновлення 120 Гц, процесор Snapdragon 8 Gen 1, міцний корпус зі стандартом IP68, повноцінні стереодинаміки, час автономної роботи та інші.

Sony також продає різні аксесуари для Xperia 1 IV, щоб зробити його ще більш привабливим для фотографів, є всілякі програми для фото і відео – від базових до розвинених, і ви навіть можете з’єднати Xperia з камерами Sony Alpha.

8. Oppo Reno7 5G

Ціна: біля 20 000 грн.

Oppo Reno7 5G, який на деяких ринках також продається як Oppo Find X5 Lite – це чудовий смартфон з багатим набором функцій та привабливою ціною. Це чудова пропозиція для тих, хто хоче придбати бюджетний камерофон — якість фото та відео на всіх камерах дуже хороша, та й апаратна частина не підкачала.

Він має багато переваг і крім камери, включаючи солідний час автономної роботи, швидку зарядку і повний набір приємних дрібниць. AMOLED-дисплей також досить добрий, а чіпсет Dimensity 900 5G досить продуктивний для середнього класу.

9. Vivo X80 Pro

Ціна: 800 доларів (в Україні немає у продажу)

Це відмінний камерофон із системою із 4 камер, і в кожній з них є апаратна стабілізація, за винятком ультраширококутної камери. Усі камери знімають чудові фото та відео, що не часто зустрінеш у наш час

X80 Pro – це повноцінний флагман з відмінним дизайном та захистом за стандартом IP68, приголомшливим OLED-дисплеєм з частотою оновлення 120 Гц, потужним процесором Snapdragon 8 Gen 1, великим обсягом пам’яті, стереодинаміками та іншим. Швидкість швидкого заряджання теж вражає.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Керівник OpenAI: штучний інтелект покращить життя кожного

    Генеральний директор OpenAI, компанії, що відома створенням чат-бота ChatGPT, Сем Альтман поділився своїм баченням майбутнього…

    24.09.2024

    Nothing Ear (Open) офіційно дебютували: стильний дизайн і до 30 годин автономності

    Компанія Nothing офіційно презентувала нові бездротові навушники Ear (open). Як видно з назви, це модель…

    24.09.2024

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024