Порівняння автономності iPhone 14 Pro Max та Android-флагманів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що для вас головне при покупці смартфона? Продуктивність? А може, камери? Або діагональ екрану? Все це важливі параметри, але вони разом нічого не означають, якщо з новим смартфоном ви не можете відійти від розетки. Можна встановити в телефон як завгодно потужний процесор, але якщо відсотки заряду тануть на очах, то ви ніколи не зможете скористатися всіма його перевагами і розкрити весь потенціал. Саме тому тест часу автономної роботи є важливим для кожного смартфона, особливо якщо це флагман.

Портал PhoneArena зібрав кілька флагманів на Android: Pixel 7 Pro, Pixel 7, Pixel 6 Pro та Samsung Galaxy S22 Ultra. І порівняв з ними свіженькі iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Давайте подивимося на результати і визначимо, який смартфон працює найдовше.

iPhone 14 Pro Max – час роботи

Будь-який тест автономності слід починати з інформації про ємність акумулятора, щоб розуміти, які розміри порівнюються між собою. На жаль, офіційних даних щодо батарей своїх смартфонів Apple не надає, тому доводиться орієнтуватися на ті, які отримані в ході аналізу цих пристроїв:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • iPhone 14 Pro – 3200 мАг.
  • iPhone 14 Pro Max – 4323 мАг.
  • Pixel 7 – 4355 мАг.
  • Pixel 6 Pro – 5000 мАг.
  • Pixel 7 Pro – 5000 мАг.
  • Samsung Galaxy S22 Ultra – 5000 мАг.

Як бачите, Айфони в цьому списку мають найменші батареї. Навіть найбільший iPhone 14 Pro Max не дотягує до маленького Pixel 7. Повне відео можна подивитися тут:

Тест автономності проводився у два етапи. На першому спробували відтворити типовий перегляд веб-сторінок. Дії виконували доти, доки пристрої не розрядилися в нуль. Другий етап складався з циклічного відтворення відео з YouTube на максимально можливій яскравості екрану. З урахуванням того, що середні значення яскравості виставити на однаковий рівень не просто, то використовувати максимальну — правильне рішення в подібному тесті. У цьому випадку ролик крутився так само, як і на першому етапі – до повного розряду кожного смартфона.

Подивіться на результати веб-серфінгу:

  • iPhone 14 Pro Max – 19 годин 5 хвилин.
  • iPhone 14 Pro – 16 годин 18 хвилин.
  • Pixel 7 Pro – 14 годин 19 хвилин.
  • Pixel 7 – 13 годин 56 хвилин.
  • Samsung Galaxy S22 Ultra – 13 годин 17 хвилин.
  • Pixel 6 Pro – 13 годин 13 хвилин.

Підсумок тесту може трохи здивувати. Смартфони з найменшими акумуляторами — iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max показали найкращі результати серед представлених флагманів. Можна тільки зробити висновок про те, що, незважаючи на всі глюки iOS 16 та проблеми нової прошики, оптимізація програмного забезпечення, знаходиться на хорошому рівні. Google варто повчитися у Apple, як треба доводити операційну систему до досконалості.

Під час відтворення відео було отримано такі результати:

  • iPhone 14 Pro Max – 11 годин.
  • Pixel 7 Pro – 9 годин 39 хвилин.
  • iPhone 14 Pro – 9 годин 14 хвилин.
  • Pixel 7 – 9 годин 13 хвилин.
  • Pixel 6 Pro – 9 годин 10 хвилин.
  • Samsung Galaxy S22 Ultra – 7 годин 27 хвилин.

У цьому списку дивовижно виглядає останнє місце Galaxy S22 Ultra, який має один з найбільших акумуляторів серед смартфонів. Нові айфони підтверджують свою перевагу над андроїд-флагманами і в цьому тесті. Насправді якщо Google трохи попрацює над оптимізацією, то зможе на рівних конкурувати з iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14 Plus – час роботи

Нещодавно ми розглядали тест автономності лінійок iPhone 14 і iPhone 13. Нагадаю, що в тому тесті самим довгостроковим пристроєм виявився iPhone 13 Pro Max. Тоді він на 32 хвилини випередив найближчого переслідувача в особі iPhone 14 Pro Max. Тобто, якби торішній флагман Apple брав участь у тесті PhoneArena, то швидше за все випередив би всі представлені вище смартфони.

Дуже шкода, що в рамках цього тесту не проводилося тестування звичайної моделі iPhone 14 та збільшеної iPhone 14 Plus. Якщо маленький Айфон 14 можна було б ще пропустити, тому що через маленький екран і акумулятор час роботи не було б занадто видатним, то відсутність iPhone 14 Plus трохи засмутила. З урахуванням того, що залізо в ньому практично повністю повторює iPhone 13 Pro Max, а частота оновлення екрану нижче, можна припустити, що iPhone 14 Plus повинен працювати трохи довше, ніж iPhone 13 Pro Max. І за участю у тесті випередив би інші пристрої.

Але iPhone 14 Plus з’явилися свої проблеми. Попит на нього настільки низький, що практично не купують. І Apple зупинила виробництво новинки через два тижні після виходу у продаж. У будь-якому випадку кількість мАг акумулятора – не показник часу автономної роботи. Далеко не останню роль відіграє оптимізація програмного забезпечення та те, яке навантаження смартфону ви даєте. Як бачите, у випадку з iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max з цим немає жодних проблем. Apple добре попрацювала у цьому напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.