Порівняння Google Pixel 7 та Samsung Galaxy S22. Найближчі телефони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останній флагман Google нарешті вийшов, і хоча це не гігантський стрибок уперед у порівнянні з Pixel 6, новинка все одно є вражаючим телефоном, принаймні на папері. Враховуючи час його запуску, очікується, що Pixel 7 конкуруватиме з деякими з найкращих флагманів 2023 року. Однак зараз ми можемо порівняти його з найдостойнішими представниками 2022 року, наприклад, із Samsung Galaxy S22. Багатьом порівняння здасться неоднозначним, але в цьому є принцип об’єктивності, якого ми намагатимемося дотримуватися.

Pixel 7 або Galaxy S22

Google Pixel 7 і Samsung Galaxy S22 є флагманськими телефонами початкового рівня, що робить їх порівняння доречним.

Зовнішній вигляд смартфонів

Кажуть, зовнішність — це ще не все, але вона безперечно важлива. Samsung, здавалося, завжди робила все можливе щодо дизайну, чого Google не розуміла до серії Pixel 6. Цього року мова дизайну не змінилася, і це дуже добре – смартфон, як і раніше, впізнаваний. Як на мене, він виглядає просто чудово завдяки глянцевому корпусу, двоколірній колірній гамі, плоскому дисплею і унікальному виступу камери.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І Galaxy S22 і Pixel 7 мають дизайн, схожий на попередні покоління з невеликими змінами. Наприклад, Pixel 7 має козирок камери, який покритий в основному алюмінієм, замінюючи скло Pixel 6. Таким чином, відкриті тільки датчики камери, що дозволяє не турбуватися через те, що скло буде розбите при падінні.

Для Galaxy S22 відмінності мінімальні. Сторони, наприклад, набагато більш плоскі, що насправді надає телефону досить приємного вигляду. У цьому поколінні грані більше нагадують iPhone, ніж щось інше. Задня панель Galaxy S22 має матове скло, яке не дуже слизьке, на відміну від того, що використано в Pixel 7. А ще на матовому склі майже непомітні відбитки пальців.

Найкрасивіший телефон

Одне з місць, де виграє Galaxy S22, – це варіанти кольору. Pixel 7 робить смартфони досить простими з чорним, білим та жовтим кольором. Козирок камери пофарбований у сірий, сріблястий і золотий кольори, що трохи відрізняється від решти корпусу. Тим не менш, немає великого списку кольорів на вибір, а існуючі або нудні або просто потворні.

Тим часом, Galaxy S22 випускається у кількох базових кольорах, у тому числі в красивому зеленому, який залежно від освітлення переливається синім. Є також кілька ексклюзивних колірних рішень, які можна купити безпосередньо у Samsung, що дає споживачам безліч варіантів телефону, що відповідає їх найвибагливішим перевагам.

Швидкість роботи Pixel та Samsung

Тепер, коли ми закінчили судити про книгу з обкладинки, давайте поговоримо про обладнання та специфікації. Обидва ці телефони були запущені з новітніми чіпсетами свого часу. Для Galaxy S22 це був Snapdragon 8 Gen 1, а Pixel 7 отримав новий чіп Tensor G2.

Snapdragon 8 Gen 1, який почав встановлюватись у телефони на початку 2022 року, мав свої проблеми, особливо з перегрівом. Але незважаючи на це Galaxy S22, як і раніше, швидкий і добре працює навіть під час ігор. А перегрів не є лише його проблемою. Це біда багатьох сучасних телефонів на ”універсальних” процесорах.

Новий чіп Tensor G2, мабуть, є ітеративним оновленням оригінального Tensor. Тому Pixel 7 має працювати чудово, оскільки це власна розробка Google. Апаратна гармонія добре спрацювала для серії Pixel 6 , тому ми не очікуємо тут жодних провалів.

Коли справа доходить до характеристик на папері, Galaxy S22 має деяку перевагу перед Pixel 7. Наприклад, дисплей Samsung трохи менший і зручніший у використанні, але Galaxy S22 підтримує частоту оновлення 120 Гц, що швидше, ніж 90 Гц Pixel 7. Через це прокручування та анімація на його дисплеї повинна бути більш плавною. Galaxy S22 також має додатковий датчик камери на задній панелі для телезйомки, але про це пізніше.

Pixel 7, ймовірно, виграє щодо часу автономної роботи з огляду на його велику батарею ємністю 4355 мАг. Але Galaxy S22 заряджатиме свою батарею набагато швидше завдяки зарядці 25 Вт. Pixel 6 Pro — один із флагманів із найповільнішою зарядкою і тут прориву чекати не варто.

Щодо можливостей підключення, ці телефони дуже схожі, підтримують всі різновиди 5G, NFC та Bluetooth 5.2. Тим не менш, Pixel підвищує ставку з Wi-Fi 6E, в той час як Galaxy S22 має тільки Wi-Fi 6. Але навряд чи зараз це різниця, на яку варто звертати більше уваги.

У якого телефону камера краща

Камери цих телефонів дуже схожі на папері. Обидва мають 50 Мп основні датчики та 12 Мп надширококутники. Однак у Pixel 7 є прикрій недолік через відсутність спеціального телеоб’єктива, а це означає, що вам доведеться покладатися виключно на цифровий зум.

На мій досвід, Galaxy S22 робить цілком адекватні знімки. Вони деталізовані та досить яскраві, але не надто. Хоча Google справді процвітала у своїй обчислювальній фотографії. І тепер, коли компанія нарешті впровадила нові сенсори з вищою роздільною здатністю, у неї з’явилося набагато більше пікселів для створення якісних зображень. Фотографії, зроблені за допомогою Pixel 6 Pro, мають велику глибину, і якщо Pixel 7 продовжує його ідеї, то вийде телефон просто відмінний.

Щоб компенсувати нестачу телеоб’єктиву, Pixel 7 має Super Res Zoom. Багато випробувань показували, що ця функція може не відставати від оптичного сенсора Galaxy. Тим не менш, хоча зум Super Res Zoom в Pixel 7 може досягати лише 8-кратного збільшення, він повинен бути досить добрим у порівнянні з 3-кратним оптичним збільшенням S22. Але це тільки в тому випадку, якщо ви готові обійтися без 30-кратного модуля Galaxy S22. З ним точно не зрівняється жодне цифрове збільшення.

Крім Super Res Zoom, Google також пропонує безліч функцій, таких як Motion Mode, Photo Unblur, Magic Eraser, Face Unblur і безліч інших функцій на основі AI, які допоможуть отримати найкраще зображення. Звичайно, Samsung також має деякі хитрощі в рукаві, такі як ручні режими фото і відео, Single Take і Object Eraser, але по обробці фотографій з Google складно буде порівнятися будь-кому.

Samsung зосередилася на покращенні якості нічних фотографій і сильно досягла успіху в цьому. Тим не менш, Pixel творить дива з увімкненим Night Sight. Сьоме покоління, ймовірно, тепер працюватиме так само, якщо не краще, коли нічні зображення обробляються вдвічі швидше.

Який телефон оновлюється найдовше

Смартфони Pixel або Galaxy – чемпіони з часу оновлення. Вони пропонують по п’ять років виправлень безпеки та 3 та 4 роки оновлень ПЗ відповідно.

З одного боку, Galaxy S22 має більш тривалий термін оновлень, але Galaxy S22 випущений з Android 12, що означає, що він отримає лише Android 16 та додатковий рік підтримки. Таким чином, хоча Pixel 7 отримає на одне оновлення ОС менше, йому все ж таки вдасться отримати Android 16, оскільки телефон запускається з Android 13 з коробки. Тобто, за цим показником смартфони рівні.

Тут набагато важливіше те, що серія Pixel зазвичай отримувала оновлення задовго до всіх інших завдяки тому, що їх робить Google. Багато функцій, представлених у цих оновленнях, зазвичай набагато пізніше розгортаються на інших телефонах Android, що дає користувачам Pixel можливість першими спробувати нове цікаве програмне забезпечення.

Чи варто купувати Pixel 7

У результаті можна сказати, що Galaxy S22 пропонує відмінне програмне забезпечення з широкою підтримкою, хорошими камерами та високою продуктивністю, і все це у стильному та компактному корпусі. Однак, незважаючи на недоліки Pixel, треба визнати, що це, ймовірно, найкраще співвідношення ціни та якості.

Pixel має чудові камери, які використовують програмну обробку , щоб компенсувати відсутність телеоб’єктива. Немає жодних сумнівів у тому, що з майстерністю обробки зображень Google важко зрівнятися, і Pixel 7, ймовірно, надасть вам одну з найкращих можливостей камери, які б ви могли бажати на смартфоні.

Мало того, функції штучного інтелекту Google надзвичайно зручні власними силами, так ще й чіп Tensor G2 повинен забезпечувати стабільну продуктивність незалежно від того, що ви робите. Не кажучи вже про те, що у вас, ймовірно, буде набагато кращий час автономної роботи Pixel, який дуже важливий для багатьох користувачів.

Який хороший телефон купити на Android

Я рекомендую Galaxy S22 до покупки всім, хто запитує мене, який хороший телефон купити на Android. Pixel я рекомендував раніше, але зараз, одразу після виходу ”сімки”, я не поспішаю говорити про нього. Після виходу минулого покоління було багато скарг. Тоді це був новий процесор, а зараз Google одержала достатньо інформації для його доопрацювання. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.