Google має намір прискорити роботу інтернету

Компанія Google всерйоз зайнялася питанням підвищення швидкості завантаження веб-контенту. У 2016 році пошуковий гігант запустив технологію Accelerated Mobile Pages (AMP), що дозволяє істотно прискорити завантаження сайтів на мобільних пристроях. Для цього використовуються передові методи кешування, прогнозування і попереднього завантаження контенту. Сайти з підтримкою AMP відкриваються за секунди. Тепер же Google хоче прискорити роботу всього інтернету.

Команда розробників Google, відповідальна за технологію AMP, оголосила про створення нових веб-стандартів, що дозволяють миттєво завантажувати веб-контент без використання AMP.

«На основі того, що ми дізналися з AMP, ми готові зробити наступний крок і працювати над підтримкою миттєво завантаження контенту в пошуку Google», – йдеться в блозі компанії.

В першу чергу нові стандарти будуть застосовані до сайтів, які відображаються в пошуку, як самі релевантні. Для цього контент повинен буде відповідати ряду критеріїв по частині продуктивності і користувальницького досвіду.

Google AMP

Коли варто очікувати впровадження нових технологій – не повідомляється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.