Чи варто купувати Pixel 7 Pro замість iPhone 14 Pro. Все, що потрібно знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Думаєте, що Apple, як і раніше, випускає найкращі смартфони? Не поспішайте з висновками: днями Google представила новий Pixel 7 і 7 Pro. Тепер можна з упевненістю сказати, що оновлені смартфони є явною альтернативою iPhone. Флагмани від Google пропонують максимальну продуктивність, відмінні камери і такі самі ексклюзивні фішки. 

Смартфон з незвичайним зовнішнім виглядом

Обидва смартфони зроблені приблизно з тих самих матеріалів: рамка Google Pixel 7 Pro — з алюмінію, iPhone 14 Pro – з нержавіючої сталі. Корпус Pixel 7 Pro покритий захисним склом Gorilla Glass Victus, iPhone 14 Pro – Ceramic Shield, тому обома смартфонами відносно безпечно користуватися без чохла, хоча корпус iPhone 14 Pro виглядає на папері набагато міцніше.

Однак Google Pixel 7 традиційно має світліші кольори корпусу на відміну від iPhone 14 Pro. Говорячи про зовнішній вигляд смартфонів Google важливо відзначити, що вони справді виглядають оригінально і свіжо – на щастя, інші виробники Android-смартфонів поки не додумалися копіювати Pixel.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак у новому поколінні Pixel обрамлення модуля камер зробили у світлих кольорах, а не в чорному як рік тому – на мій погляд, торішній Pixel 6 з такою рамкою виглядав набагато цікавішим. Спереду смартфон залишився тим самим: просто і без вишукань — лише вічко камери вгорі. У iPhone 14 Pro жодних видимих ​​змін немає, крім Dynamic Island: поки що користувачі розходяться на думці, наскільки корисним є новий виріз в Айфоні.

Обидва смартфони мають OLED-дисплеї: у Pixel 7 Pro діагональ становить 6,7 дюйми, в iPhone 14 Pro – 6,1 дюйми. Обидва підтримують частоту 120 Гц, а ось максимальна яскравість iPhone помітно вище – 2000 ніт проти 1500 ніт у Pixel. Також в iPhone 14 Pro за роботу екрану, анімацій та яскравості відповідає окремий співпроцесор Display Engine.

Який процесор для смартфона кращий

Процесор в Айфоні завжди найсильніша сторона. Цього року Apple вдалося зробити A16 Bionic трохи потужнішим за минулорічний А15 (приблизно на 10%) і енергоефективнішим майже на 20%, тому немає сумнівів, що нова «прошка» знову буде одним із самих довгограючих смартфонів на ринку. За словами Apple, на день використання його вистачить, хоча все залежить від навичок користувачів. На відміну від процесора Google, A16 Bionic побудований за 4-нанометровим техпроцесом, але багато в чому це маркетинговий прийом: ми ж з вами все чудово розуміємо. Дані автономності Pixel 7 Pro поки не відомі, а ось деякі власники iPhone 14 Pro вже скаржаться на те, що смартфона не вистачає на цілий день шанс для нового Пікселя.

У той же час, Google Tensor G2 — лише друге покоління процесора, про яке мало що відомо. Серйозного приросту у продуктивності чекати не варто: вже відомо, що компанія прокачала в новому процесорі штучний інтелект, що впливає на якість знімків, та енергоефективність. Google Tensor G2, судячи з бенчмарків, Як і раніше, відстає чіпів Qualcomm і Apple Silicon, проте на швидкість роботи Pixel 7 Pro це не сильно впливає. Втім, на 2-3 роки, доки приходитимуть оновлення Android, смартфона точно вистачить.

Виходить, обидва смартфони цього року мають мінімальні, ледь помітні покращення в залозі. Зате iPhone 14 Pro має важливу перевагу — обсяг сховища на 1 Тб. Обидва смартфони мають 128 Гб, 256 Гб, 512 Гб, але комплектація з 1 Тб пам’яті є тільки у iPhone. Майте це на увазі.

Смартфон із найкращою камерою

Традиційно Google Pixel — смартфон із найкращою камерою на ринку і на папері, і за відгуками користувачів. І справа навіть не в цифрах: 50 мегапікселів в основній камері – це, звичайно, добре, але вся справа в обробці фотографій нейромережами. Google знає про це! Крім цього, ви отримуєте покращений телеоб’єктив на 48 Мп з новим сенсором та режим кінозйомки, який є в iPhone ще з минулого року.

З іншого боку, iPhone 14 Pro вперше за довгий час отримав оновлення камери (тепер 48 Мп), тому деталізація стане набагато вищою. Крім цього, додано новий режим стабілізації Action Mode , Photonic Engine для зйомки при слабкому світлі та інші програмні покращення. Є ймовірність, що цього року камера iPhone стане кращою, ніж у Pixel.

Який смартфон купити в Україні в 2022

Незважаючи на те, що iPhone багато в чому здається краще, за фактом обидва смартфони мало чим відрізняються в даний момент часу: продуктивності Pixel 7 Pro вам вистачить найближчими роками, тоді як у iPhone 14 Pro її все одно нікуди подіти, новий Pixel 7 Pro виглядає зовні цікавіше і має фірмову камеру Google, яку варто спробувати хоч раз у житті.

В Україні Google Pixel офіційно не продається, але в США стартова ціна у нього становить 899 доларів – на сотню менше, ніж у iPhone 14 Pro. Традиційно Google Pixel швидко дешевшає , тому є сенс його купувати не відразу після появи в роздробі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.