Названо найкращі недорогі смартфони з потужним акумулятором

Ця добірка розповість вам про найкращі смартфони з дуже ємним акумулятором. Такі пристрої працюють довго, і своїми характеристиками радують.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найчастіше сучасні смартфони оснащуються батареєю, ємність якої становить 3000-4000 мАг. Деяким користувачам цього мало, оскільки вони бажають згадувати про зарядний пристрій лише раз на два або навіть три дні. Саме для таких людей випускаються смартфони з потужним акумулятором, про які і йтиметься у сьогоднішній добірці.

ЦЕ ВАЖЛИВО!

Багато людей вважають, що висока ємність акумулятора говорить про рекордну тривалість автономної роботи. Але у світі смартфонів, які функціонують на Android, це не завжди так. На тривалість роботи від одного заряду впливають оптимізація операційної системи, технологія створення дисплея, тип встановленого процесора та багато інших факторів. Тому не завжди великий об’єм батареї гарантує відмінну автономність.

Пристроїв з неймовірно ємною батареєю існує дуже багато. У нашому топі містяться тільки ті з них, які мають непогані характеристики. Також усі перелічені моделі збирають набагато більше позитивних відгуків, ніж негативних.

Не треба вважати, що для створення рейтингу ми відібрали тільки смартфони з найємнішим акумулятором – такі екземпляри часто занадто важкі, а їх характеристики швидко змушують задуматися про заміну девайса на якусь більш просунуту модель. Щоправда, до 2022 року смартфони з великими акумуляторами стали легшими та симпатичнішими, але моделі з найсерйознішими батареями все ще залишаються громіздкими та важкими.

POCO C40

Ціна: біля 5 000 грн.

Новинка компанії POCO не є найцікавішим смартфоном виробника, але серед бюджетних моделей із ємним акумулятором виглядає непогано.

Апарат виконаний у трьох колірних рішеннях, пластиковий корпус, при цьому тильна панель стилізована під шкіру. Величезний дисплей 6,71 дюйма має роздільну здатність HD+ та закритий захисним склом Gorilla Glass.

Як процесор використовували новий і маловідомий чіп JLQ JR510. Зірок із неба він не вистачає, але прості повсякденні дії виконує впевнено. Пам’ять представлена ​​двома модифікаціями, логічніше вибрати старшу – 4/64 ГБ. Постійне сховище можна збільшити за допомогою microSD .

Камера досить скромна, що цілком очікувано в такому недорогому телефоні. Акумулятор на 6000 мАг дозволяє користуватися смартфоном кілька днів і не дбати про зарядку. Вона здійснюється через USB-C роз’єм та можлива з максимальною потужністю 18 Вт, проте комплект включає блок живлення на 10 Вт.

INFINIX HOT 12 PLAY NFC

Ціна: біля 6 000 грн.

Ще один бренд, якому не чужо оснащувати свої смартфони ємними акумуляторами – Infinix . У березні 2022 року у компанії вийшла відразу пара пристроїв серії HOT 11 з батареями на 6000 мАг, а вже влітку у продажу з’явилося оновлення серії Infinix HOT 12 Play NFC . Девайс недорогий і при своїй начинці цікавий.

Корпус пластиковий представлений у кількох кольорах. Виконаний він без особливих вишукувань, тому візуально телефон нудний. Як екран використовується IPS матриця з HD+ роздільною здатністю і частотою оновлення 90 Гц, її розмір становить 6,82 дюйми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За продуктивність відповідає процесор Unisoc Tiger T610, якого вистачить для запуску легких ігор та повсякденних програм. Йому допомагає 4 ГБ ОЗП, накопичувач має ємність 64 ГБ. Лоток для розширення її окремий.

Камера скромна, але вдень робить непогані знімки. Телефон радує сучасним USB-C , NFC , Wi-Fi 5. Батарея ємністю 6000 мАг впевнено живе два дні, а ось для її зарядки використовується слабкий блок живлення 10 Вт.

TECNO POVA NEO 2

Ціна: 6 999 грн.

Pova Neo 2 – вибір тих, кому потрібно дешево та сердито. Цей смартфон має, можливо, найоригінальнішу зовнішність серед однокласників, яка нічим не видає його доступну вартість. Його IPS екран має розмір 6,82 дюйми та роздільну здатність HD+, картинка на ньому оновлюється з частотою 90 Гц.

Під кришкою ховається чіпсет Helio G85, якого вистачить для ігор на невисоких налаштуваннях. ОЗП представлена ​​4 або 6 ГБ , її можна розширити за рахунок постійно пам’яті. Основний накопичувач існує у двох версіях – 64 чи 128 ГБ, додатково можна встановити microSD.

Камери у смартфона скромні, що не дивує з огляду на його ціну. Зате пристрій отримав потужний акумулятор 7000 мАг, якого вистачить на два дні роботи, щоправда, він заряджається блоком живлення 18 Вт, тому процедура протікає повільно.

Також у Pova Neo 2 є стереодинаміки , USB-C, Wi-Fi 5.

REALME NARZO 50A

Ціна: 6 499 грн.

realme NARZO 50A – досить нова модель компанії, призначена для вирішення базових завдань.

Смартфон недорогий, але цілком симпатичний. Корпус має пластиковий, задня панель має цікаве оформлення. Дисплей діагоналлю 6,5 дюйма має роздільну здатність HD+ та виконаний на базі IPS матриці.

За продуктивність відповідає Helio G85, що відноситься до ігрової серії, а допомагає йому 4 ГБ ОЗУ. Цієї зв’язки вистачає для запуску ігор на невисоких налаштуваннях, а також простого повсякденного використання. Сховище можна збільшити за рахунок microSD, некомбінований слот.

Камера у девайса непогана, для свого цінника знімає пристойно, але не краще за конкурентів. Все непогано у телефону з бездротовими модулями, сучасні NFC і Wi-Fi 5.

Акумулятора на 6000 мАг впевнено вистачає на пару днів роботи, а якщо економити, то можна розтягнути на 3 дні. Для зарядки використовується блок живлення потужністю 18 Вт, повний набір ємності здійснюється за майже 3 години, що досить довго.

XIAOMI POCO M3

Ціна: 199 дол. (в Україні ще немає у продажу)

Смартфони Poco продовжують дивувати покупців, адже вони пропонують цікаві характеристики за адекватну вартість. Poco M3 – це телефон із незвичайною зовнішністю. Задня панель у нього стилізована під шкіру, а такого оформлення блоку камер не зустрінеш у жодного іншого виробника. При цьому апарат представлений у кількох кольорах, серед яких особливо симпатично та яскраво виглядає жовтий.

Девайс має IPS матрицю діагоналлю 6,53 дюйми. Її роздільна здатність FHD+, а захист екрану забезпечує Gorilla Glass 3. За продуктивність відповідає Snapdragon 662, є тут 4 ГБ оперативної пам’яті та на вибір 64 або 128 Гб постійної. Різниця між модифікаціями пам’яті становить у середньому близько 1000 грн, тому рекомендуємо вибрати найстарший варіант.

Втім, телефон має окремий лоток від MicroSD, що не може не радувати. Ємна батарея підтримує швидке заряджання 18 Вт і має зворотну зарядку. Непогано себе показує камера цієї моделі. Фронтальний сенсор – 8 Мп, основний модулі складається із трьох – 48+2+2 Мп. Єдине, чого не вистачає – чіпа NFC.

REDMI 9T

Ціна: біля 10 000 грн. (в Україні ще немає у продажу)

Ще один цікавий телефон від Xiaomi із великим акумулятором – Redmi 9T. Модель отримала гарне оформлення корпусу – задня кришка має візерунок, який несе не тільки декоративне значення, але й робить девайс неслизьким та стійким до появи відбитків. Екран IPS з FHD+ роздільною здатністю, а його діагональ 6,53 дюйми.

Апарат оснащений чіпсетом Snapdragon 662, має 4/6 ГБ ОЗП та 64/128 ГБ ПЗУ. При цьому пам’ять розширюється, до двох сім-карт можна додати MicroSD. Порадує модель наявністю стереодинаміків, роз’ємом для навушників, швидкою зарядкою 18 Вт. Ще цей смартфон має непогані камери, основна – 48+8+2+2 Мп, фронтальна – 8 Мп.

REALME 7I

Ціна: біля 5 000 грн. (в Україні ще немає у продажу)

realme 7i – смартфон від китайського виробника, який існує у двох версіях. Одна продається тільки на території Китаю, має чіпсет Qualcomm Snapdragon 662, дисплей 90 Гц, батарея на 5000 мАч і цікавіша зовнішність. Друга – це міжнародна версія, призначена для України та Європи.

realme 7i для Європи пропонує покупцям екран 6,5 дюймів з HD+ роздільною здатністю, чіпсет Helio G85, 4/64 ГБ пам’яті та великий акумулятор 6000 мАг. Є в ньому дводіапазонний Wi-Fi, Bluetooth 5.0, роздільний лоток для сим. Основна камера потрійна – 48+8+2 Мп, фронтальна – 8 Мп. У телефоні передбачена швидка заряджання на 18 Вт.

TECNO POVA 3

Ціна: біля 8 999 грн.

TECNO Pova 3 пропонує користувачам екран розміром 6,95 дюймів з роздільною здатністю FHD+. Він побудований на базі IPS матриці та оновлюється із частотою 90 Гц.

Акумулятор моделі ємністю 7000 мАг без проблем забезпечить користувачам двома днями автономної роботи, а приємний факт полягає в тому, що для заряджання використовується блок живлення 33 Вт, тому набирається 100% за 2 години.

З очевидних причин модель вийшла великою та важкою, але на ергономіку користувачі не скаржаться. Також у пристрої радує зовнішність, що нагадує спорткари, у продажу передбачено три колірні рішення.

Під корпусом ховається ігровий чіпсет початкового рівня та гарний запас пам’яті, постійна розширюється за допомогою microSD і при цьому можна користуватися двома цими .

Також серед приємних особливостей користувача чекають стереодинаміки, сучасний USB-C, NFC, Wi-Fi 5, функція зворотної зарядки (можна використовувати телефон як повербанк) і непогана камера.

ULEFONE POWER ARMOR 14

Ціна: біля 10 000 грн.

Захищений смартфон від бренду Ulefone є справжнім монстром автономності, тому що його акумулятора на 10000 мАг вистачає за активного використання на 4 дні роботи. Заряджається блоком живлення 18 Вт, а також передбачена бездротова зарядка 15 Вт. Крім того, девайс може виступати як повербанк.

Величезний акумулятор вплине на розміри та вагу смартфона, а тому далеко не всім буде ним комфортно користуватися. Захист представлений стандартами IP68/IP69K. Як екран використовується IPS матриця розміром 6,52 дюйми з HD+ роздільною здатністю.

Продуктивність забезпечує Helio G35, який з 4 ГБ ОЗП дозволить не відчувати проблем із виконанням повсякденних дій. В ігри пограє не вийде, але девайс на це не розрахований. Постійний накопичувач на 64 ГБ можна збільшити за допомогою microSD без шкоди цим.

Камери скромні, бездротові модулі представлені NFC, Wi-Fi 5, GPS та Глонасс . З додаткових функцій модель має інфрачервоний далекомір, світловий індикатор подій, антена для FM-радіо.

DOOGEE S88 PRO

Ціна: біля 10 000 грн.

Цей апарат порадує високим рівнем захисту ( IP68 /IP69K/MIL-STD-810G), а також зможе запропонувати цілком непогану продуктивність. У нього встановлений екран 6,3 дюйма з FHD+ роздільною здатністю та потужний процесор Helio P70. Пам’ять представлена ​​набором 6/128 ГБ, комбінований лоток, що засмучує, враховуючи монструозні розміри цього гаджета.

Є у пристрої NFC, дводіапазонний Wi-Fi та непоганий набір камер – 21+16+8 Мп ззаду та 16 Мп спереду. Величезна батарея підтримує швидку та бездротову зарядку .

DOOGEE S97 PRO

Ціна: біля 11 000 грн.

Ще один представник захищених смартфонів – DOOGEE S97 Pro. Він сертифікований стандартами IP68 /IP69K/MIL-STD-810G, тобто ніякі загрози йому не страшні.

Корпус виглядає брутально, але існує у трьох кольорах, де червона та помаранчева версія дещо розбавляють загальну суворість. Екран має розмір 6,39 дюйма та виготовлений за технологією IPS, роздільна здатність – HD+. Воно закрите склом Gorilla Glass, що вбереже від подряпин.

Як чіпсет вибрали потужний Helio G95. Йому допомагає 8 ГБ ОЗП, тож питань до продуктивності не виникає. Для зберігання інформації є 128 ГБ, додатково можна встановити карту пам’яті , але суміщений лоток, тому в цьому випадку скористатися двома сім-картами не вийде.

Радує пристрій камерою, підтримкою NFC і Wi-Fi, USB-C, а також лазерним далекоміром. Акумулятор 8500 мАг виживає близько 5 днів при інтенсивному використанні, а зарядити його можна блоком живлення 33 Вт. Бездротове заряджання – 10 Вт.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.