Від сьогодні на iPhone небезпечно використовувати VPN

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У новітній iOS 16 виявлено проблему з витоком трафіку при включеному VPN. Про це повідомляє MacRumors.

Раніше ми вже розповідали, що проблема витоку трафіку повз VPN-тунель досі не виправлена ​​в iOS 16. Однак тепер експерти з кібербезпеки Томмі Миск та Талал Хадж Бакрі виявили ще одну особливість.

В iOS 16 з’явився спеціальний режим, який отримав назву “Режим блокування”. Він переводить iPhone у стан «бойової готовності» до атак хакерів, відключаючи або обмежуючи ряд функцій і можливостей. Виявилося, що цей режим ніяк не убезпечить вас від витоку трафіку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти з’ясували, що VPN на iOS 16 працює однаково як у звичайному режимі, так і в режимі блокування. Виходить, що ця функція втрачає сенс, адже хакери атакують саме через інтернет, а VPN ніяк від цього не захищає. Крім того, дані користувачів продовжують передаватися поза тунелем, компрометуючи їх.

Судячи з останніх досліджень, проблема зберігається навіть у найсвіжішій версії iOS 16.0.2. Після включення VPN на iPhone поточні з’єднання перериваються не повністю, через що дані продовжують передаватися так, ніби VPN зовсім не включений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.