Смартфони

Чому Xiaomi 12T Pro – найкращий флагман 2022 року за адекватною ціною

Share

Цього тижня компанія Xiaomi представила нові смартфони. Я вже розповів вам про ультрабюджетник Redmi A1, а тепер настав час піднятися на кілька щаблів вище та подивитися на свіжі флагмани.

Xiaomi 12T і Xiaomi 12T Pro – це продовжувачі лінійки так званих «народних флагманів», які дешевші за Xiaomi 12 і Xiaomi 12 Pro, які виходили раніше, але в той же час краще попередників. Щоправда, не в усьому. І мінусів у новинок достатньо, про що я обов’язково сьогодні розповім.

Характеристики Xiaomi 12T

Xiaomi 12T – ліворуч, Xiaomi 12T Pro – праворуч. Фото: YouTube-канал Tim Schofield

Зовнішньо помітити відмінності Xiaomi 12T і Xiaomi 12T Pro неможливо. Хіба що трохи по-різному реалізовані відтінки кольору задньої кришки, та й видно, як набагато виразніша основна камера «прошки». Але почнемо ми з базової версії та характеристик Xiaomi 12T .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Побіжний погляд на характеристики дає зрозуміти, що Xiaomi 12T краще торішнього Xiaomi 11T: став вищим роздільна здатність екрану, основна камера обзавелася оптичною стабілізацією, встановлений більш продуктивний процесор , а також заявлена ​​потужніша зарядка (120 Вт vs 67 Вт).

У бенчмарках начинка Xiaomi 12T показує себе краще.

Наприклад, камера хоч і має роздільну здатність 108 МП, але фізичний розмір сенсора Samsung HM6 менше, ніж у того ж Samsung HM2, який, до речі, встановлений не тільки в Xiaomi 11T, а й набагато дешевшому. Redmi Note 10 Pro. Тобто самі можливості камери гірші. Втім, трохи рятує OIS та оптимізація графіки в Dimensity 8100-Ultra.

Ще один даунгрейд – макрокамера. Звичайно, ви навряд чи користуєтеся, але все одно важливо відзначити, що у Xiaomi 11T був гідний 5-мегапіксельний сенсор з дворазовим зумом, а не заглушка на 2 МП. Нарешті, рамка корпусу Xiaomi 12T виконана із пластику. Це негативно позначається на тактильних відчуттях, якщо ви користуєтесь смартфоном без чохла.

Порівняння Xiaomi 12T та Xiaomi 12T Pro

Зплутати можна не лише самі смартфони, а й їхні коробки. Фото: YouTube-канал EMKWAN REVIEWS

Головна відмінність Xiaomi 12T Pro від Xiaomi 12T – камера на 200 МП. І це не просто марні мегапікселі, а справді великий сенсор розміром 1/1.22″. Тобто фізично він навіть більш просунутий, ніж матриця Xiaomi 12 Pro.

У той же час аналогічний сенсор отримав набагато дешевший смартфон Infinix ZERO ULTRA , та й камери вас повинні цікавити не менше, ніж інші характеристики Xiaomi 12T Pro .

Крім удосконаленої камери Xiaomi 12T Pro пропонує по-справжньому флагманський процесор Snapdragon 8+ Gen 1. На відміну від інших рішень Qualcomm, він практично не схильний до тротлінгу і видає феноменальну продуктивність навіть під навантаженнями.

Також на коробці і корпусі “прошки” касується напис “harman/kardon”, але динаміки, в цілому, такі ж, як і в базовій версії. Зате вбудованої пам’яті одразу 256 ГБ. В іншому – копія Xiaomi 12T в аналогічному корпусі зі скла та пластику та макро-камерою на 2 МП.

Купити Xiaomi 12T зі знижкою

Офіційна ціна Xiaomi 12T – 549 $ , а Xiaomi 12T Pro – 749 $. Але на старті продажів до 14 жовтня діятиме знижка у розмірі 130 $ для молодшої та 200 $ для старшої моделі. Купити Xiaomi 12T та Xiaomi 12T Pro традиційно можна на AliExpress.

Xiaomi 12T на AliExpress

Xiaomi 12T Pro на AliExpress

На папері Xiaomi 12T хоч і кращий за попередника, але на практиці в деяких аспектах навіть поступається йому. А ось Xiaomi 12T Pro виглядає справді новим продуктом, незважаючи на пластикову рамку та 2-мегапіксельний макро-модуль.

Основна камера б’є рекорди дозволу та фізичного розміру, а новий процесор Snapdragon 8+ Gen 1 демонструє бездоганну роботу під навантаженнями, що з флагманськими чіпами Qualcomm не траплялося за останні кілька років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024