Названо 3 смартфони, які не варто купувати, навіть якщо дуже хочеться

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Уявіть, ви хочете отримати новий смартфон і не знаєте, який найбільше відповідає вашим вимогам. Для цього можна переглянути огляди новинок, пошукати досвід використання або вивчити порівняння гаджетів. За запитами ”найкращий телефон”, ”який телефон купити” тощо можна знайти те, що вам справді потрібно. Але часто отриманий результат виявляється помилковим і рекомендація вам просто не підходить. Все тому, що такі статті часто не показують недоліків телефонів. Тому ми підготували цей матеріал, щоб показати кілька мінусів пристроїв, які в Мережі рекомендують до покупки найчастіше.

Реклама

Які телефони краще не купувати

Зараз ми не ворушитимемо минуле і згадуватимемо моделі, місце яким тільки в бабусиних скринях. Натомість ми поговоримо про новинки, які вийшли останнім часом і, можливо, зацікавили вас. Також ми не надаватимемо вам довгого списку моделей. Натомість ми зосередимося лише на кількох телефонах.

Infinix Zero 8 — телефон із гарною камерою

Infinix Zero 8 став популярним завдяки своїй 48-мегапіксельній селфі-камері. Загалом він непоганий, і ми теж говорили про те, що його можна купити. Але тоді ми розглядали його у відриві від інших моделей для тих, хто хотів саме цей пристрій. Зараз поговоримо про нього для тих, хто сумнівається у цій моделі.

На перший погляд, цей телефон ідеальний для селфі. Звичайно, великий датчик на передній панелі дозволяє йому робити хороші знімки. Але досі залишається великою загадкою, чи найкращий варіант для покупки.

Телефон виглядає досить привабливо завдяки 6,85-дюймовому екрану з роздільною здатністю FHD+, частотою оновлення 90 Гц та частотою сенсора 180 Гц. Всередині телефону встановлено недорогий чіпсет MediaTek Helio G90T. Хоча серія G-line виробника тайванського орієнтована на ігри, це не ігровий смартфон.

Цей пристрій також має основну камеру з максимальною роздільною здатністю 64 Мп і чотирма сенсорами. Вона розміщена в ромбоподібному модулі досить незвичайного вигляду. Смартфон здатний записувати відео 4K, а також уповільнене відео зі швидкістю 960 кадрів за секунду.

Як було зазначено вище, найбільшою перевагою Infinix Zero 8 є подвійна фронтальна камера. Вона складається із сенсора на 48 Мп та надширококутного об’єктиву на 8 Мп. Зрештою, в телефоні є батарея ємністю 4500 мАг, яка підтримуєшвидке заряджання потужністю 33 Вт.

Що купити замість Infinix Zero 8

Це досить недорогий телефон, але є й кращі варіанти, ніж він. Наприклад, лінійка Civi, моделі якої вважаються найкрасивішими телефонами Xiaomi. А ще вони чудово підходять для селфі. Саме у разі йдеться про CIVI 2.

Цей телефон оснащений 6,55-дюймовим екраном AMOLED із округленнями. Він також може похвалитися високою частотою оновлення 120 Гц, гамою кольорів P3, глибиною кольору 10 біт і підтримкою Dolby Vision. Крім того, він підтримує високочастотне ШІМ-регулювання 1920 Гц. Завдяки цьому користуватися ним у темряві буде набагато приємніше.

Xiaomi CIVI 2 має найпотужнішу селфі-камеру в історії Xiaomi і пропонує два 32 Мп модулі. Вони навіть дозволяють досягти портретного розмиття на рівні професійних камер.

Ширококутний об’єктив має розмір пікселя 1,6 мкм та велику діафрагму f/2,0. За рахунок останнього світлосила зростає на 50%. Інші функції включають: 50 Мп основну камеру, новий чіп Snapdragon 7 Gen 1 і велику батарею ємністю 4500 мАч з підтримкою швидкого заряджання дроту потужністю 67 Вт. І все це коштує лише трохи дорожче Infinix Zero 8. Чим не чудова альтернатива?

Google Pixel 7 — найновіший телефон Google

Серію Google Pixel 7 було анонсовано кілька днів тому. Не смонуюся, що багато хто з вас думає про нього, як про щось видатне. Але базова версія не така хороша, як ви думаєте. Наприклад, смартфон поставляється з чіпом Tensor G2, найновішим процесором Google. Але, зважаючи на все, поліпшення порівняно з попередником становить лише 10% .

На доказ цього, швидко поглянемо на деякі характеристики цього чіпа. Замість новітньої архітектури ARMv9 він використовує ARMv8 і, як і раніше, використовує застарілі ядра. Саме тому приріст продуктивності не перевищує 10%. Єдина серйозна зміна стосується графіки. Вона відповідає флагманському чипу Dimensity 9000.

Цей смартфон, як і попередній, оснащений тим же основним датчиком на 50 Мп та надширококутним об’єктивом на 12 Мп. У версії Pro є третій об’єктив, а базової моделі його немає. Селфі-камера має роздільну здатність 10,8 Мп. Вона підтримує фіксовану фокусну відстань та кут огляду 93 градуси.

Нарешті, Google Pixel 7 оснащений 6,3-дюймовим екраном з роздільною здатністю FHD+ та частотою оновлення 90 Гц. Батарея отримала ємність 4355 мАг за допомогою провідної зарядки 21 Вт та бездротової зарядки 20 Вт.

Що купити замість Google Pixel 7

У Google Pixel 7 так багато недоліків, що складно однозначно сказати, яка модель може стати найкращою його альтернативою. Відверто кажучи, багато смартфонів середнього класу коштуватимуть дешевше, але забезпечуватимуть набагато кращу продуктивність. Наприклад, можна порекомендувати Redmi K50 Ultra .

Moto G72 – смартфон, який складно купити

А наприкінці пригадаємо смартфон, який не так просто купити в Україні, але має багато потенційних покупців, які готові купити його після виходу іноземних оглядів — Moto G72.

Найбільшою родзинкою Moto G72 є екран. Цей смартфон оснащений 6,55-дюймовим дисплеєм poLED з роздільною здатністю 1080 x 2460 пікселів і пікової яскравістю 1300 ніт. Це означає, що телефон ідеально підходить для використання поза приміщеннями. А частота 120 Гц, HDR10+ і 10-бітовий колір остаточно закріплюють його серед кращих.

Ще однією перевагою цього пристрою є потрійна камера на 108 Мп. До основного модуля додаються два додаткові – надширококутні на 8 Мп і макро на 2 Мп. Камера записує відео у форматі 1080p із частотою 30 або 60 кадрів за секунду. Щоправда, якість камери досить середня. Акумулятор на 5000 мАг підтримує швидку зарядку потужністю 33 Вт.

Що купити замість Moto G72

Більше переваг цього смартфона немає і замість нього краще купити Poco M5. Він має такі ж чи навіть найкращі характеристики, але коштує при цьому дешевше, а головне, його можна купити в Україні чи навіть знайти на AliExpress. Смартфони Poco користуються великою популярністю серед покупців, і це заслужено. Є моделі, які кращі за цей телефон, але якщо порівнювати його з Moto G72, він точно виграє. А ви як думаєте?

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ