Компанія Samsung розповіла, як зміняться смартфони найближчим часом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung належить до компаній, які постійно пропонують щось нове. У той час, як інші лише копіюють тренди, набуваючи популярності за рахунок невисоких цін своїх продуктів, корейська компанія має величезну дослідницьку базу та велику кількість патентів. Саме така компанія може говорити про те, що на нас чекає в майбутньому, і вона це робить. Завдяки їй тепер ми довідалися, якими будуть смартфони майбутнього. А маючи цю інформацію, ви можете вирішити для себе, чи варто купувати смартфон зараз чи краще зачекати кілька років.

Як розвиватимуться смартфони

Згідно з Computerbase , Samsung представила свою дорожню карту з розвитку індустрії смартфонів на заході Samsung Foundry Forum 2022. В основному прогнози стосуються обсягів пам’яті та швидкості її роботи. Як показано нижче, Samsung перейде на етап 1 млрд нм вже 2023 році. Крім того, ємність чіпа пам’яті досягне 24 – 32 ГБ . Крім того, швидкість обміну даними становитиме 6,4-7,2 Гбіт/с .

Таким розвиток пам’яті бачить Samsung.

Нове покоління відеопам’яті

Щодо відеопам’яті, то наступного року вийде її нове покоління — GDDR7. Таким чином, середньостроковий фейсліфтінг нового покоління відеокарт AMD та Nvidia може використовувати відеопам’ять GDDR7.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, Samsung також дала деякі довгострокові прогнози. Компанія планує випустити пам’ять DDR6 у 2026 році та досягти швидкості 10 Гбіт/с у 2027 році. Samsung також оприлюднила план розвитку флеш-пам’яті, а чіпи V9 NAND очікуються у 2024 році.

Оновлення пам’яті

Samsung вказала на своєму попередньому заході Tech Day 2022, що її V-NAND дев’ятого покоління перебуває на стадії розробки. Згідно з графіком компанії, цей чіп буде запущений у масове виробництво у 2024 році. До 2030 року компанія планує об’єднати понад 1000 шарів NAND для кращої підтримки майбутніх технологій, що інтенсивно використовують дані. Також було оголошено, що найбільша у світі пам’ять TLC V-NAND ємністю 1 ТБ буде доступна клієнтам до кінця цього року.

Тренд розвитку очевидний

Імовірність реалізації таких прогнозів майже не викликає сумнівів. Адже саме корейська компанія є одним із світових лідерів зі створення пам’яті. Саме її планки оперативної пам’яті та SSD продаються краще за інших і мають характеристики, яким довіряють користувачі в усьому світі. Я сам, коли вибирав, який SSD купити для свого комп’ютера, вибрав Samsung. Зовнішній SSD для роботи з даними у мене також Samsung T5. Це, мабуть, наймасовіший зовнішній SSD у світі.

На заході Samsung Tech Day 2022 президент Samsung Electronics і глава підрозділу пам’яті Юнг Бе Лі заявив, що компанія зробила загалом 1 трлн ГБ пам’яті за більш ніж 40 років. Цікаво те, що близько половини цього 1 трлн ГБ було вироблено за останні три роки. Це свідчить про суттєвому зростанні як можливостей самої компанії, а й попиту великі обсяги пам’яті серед користувачів.

Скільки внутрішньої пам’яті виробляє Samsung

Samsung також стверджує, що є лідером в області DRAM та NAND протягом 30 і 20 років відповідно. В даний час Samsung розробляє DRAM п’ятого покоління 10-нм класу (1b). Компанія також розробляє вертикальну пам’ять NAND восьмого та дев’ятого покоління (V-NAND). Компанія обіцяє продовжувати надавати найпотужнішу комбінацію технологій пам’яті протягом наступного десятиліття.

Наприкінці Samsung підтвердила свою головну мету – підвищити цінність для клієнтів. Вона також стверджує, що дотримується філософії розвитку, яка орієнтована на клієнта, для подальшого розширення партнерських відносин з екосистемою.

Якщо все сказане збудеться, а компанія продовжить дотримуватися своїх позицій, вона має всі шанси не тільки зберегти лідерство, а й зміцнити його. Подивимося, що з цього вийде, але поки що Samsung показала нам перспективи світлого технологічного майбутнього. Подивимося, що з цього вийде. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.