10 причин, чому китайські клони iPhone X набагато гірші за оригінал

Нещодавно в Барселоні закінчилася виставка MWC 2018. Вона була гранично нудною, але три тренда все ж підірвали.

По-перше, Samsung представила дуже непогані Galaxy S9 / S9 +.

По-друге, Nokia якісно показала телефон з «Матриці».

По-третє, напівпідвальні китайські корпорації притягли в Каталонію вкрай безсовісні копії iPhone X.

Дивитися на ці вироби смішно, але рівно до тих пір, поки не починаєш розуміти: блін, люди ж правда це куплять.

Корпусів в форм-факторі «десятки» стало настільки багато, що до питання «А чому китаєць за 200 баксів гірший айфона?» Навіть не дійде – з однакових смартфонів покупці виберуть той, що подешевше. Скрізь є виріз, всюди вузькі рамки, всюди вертикальна подвійна камера – тут вже не до нюансів.

Але відмінності все-таки є. Нижче -10 головних компромісів, на які підуть ті, хто заплатить 5-7 тисяч гривень замість 25-30.

1. Нижня рамка. В iPhone X її немає, а у китайців – є. Чому? Тому що прибирати низ дуже дорого, а завдання умовної Leagoo – максимально заощадити. Так що безрамковість відразу ж стає умовною: в iPhone X є тільки «чубчик», а у його пародій – «чубчик» і смужка внизу. Не круто.

2. Face ID. Система розпізнавання обличчя в iPhone X працює:

а) швидко – за мить;

б) безпечно – її не обдурять фотографією;

в) з розкішною інтеграцією в купу додатків.

На китайському Android такого немає навіть близько. У кращому випадку телефон просто впізнає власника. У гіршому – не впізнає. Ось і вся різниця.

3. Анімодзі. Так, це спірна фішка від Apple, яка набридла ще восени, але все ж важливо підкреслити: в Android-копіях говорячих смайликів чекати не варто. Там або взагалі немає такої опції, або вона реалізована в стилі Samsung, де потрібно самому малювати собі профіль, а потім його озвучувати. М’яко кажучи – відстій.

4. Стереодинамики. Десятий iPhone чудово кричить на рівні бюджетної Bluetooth-колонки, а китайці пищать, хриплять і пихтять. Звичайно, є копія з стереодинаміками від ASUS, але там все ж А-бренд за 500 євро.

5. Taptic Engine. Якщо хто не знає, це геніальна вібровіддача. Зрозуміло, поставляється ексклюзивно в iPhone – на Android таке не завезли.

6. 3D Touch. Іноді корисно натискати на екран з різною силою, щоб відкрити додаткові опції. Чи реально зустріти таке в китайському смартфоні? Не смішіть.

7. Жести. Здавалося б, візьми та вкради у iPhone X геніальну навігацію, при якій додатки перемикаються одним свайпом, але китайці не вміють: для них жести від Apple до цих пір знаходяться в іншій галактиці.

8. Камера.

Тут навіть говорити про щось марно, але про всяк випадок краще підсумовувати три основних недоліки китайських модулів.

Перший – вони убого записують відео і потворно поводяться в сутінках.

Другий – корисність додаткового модуля камери (щоб вона стала подвійною) дуже сумнівна, це чисто маркетинговий трюк.

І третій мінус – сам інтерфейс програми: зазвичай він перевантажений всякими режимами, але ці режими нікому не потрібні.

Зате Portret Lighting (зміна освітлення вже після зйомки) буде недосяжною для власників китайських псевдофлагманів.

9. OLED-екран. Насичені темні кольори і хороша видимість на світлі – це iPhone X. Найдешевші матриці, неприродна чутливість і випадкові натискання – це копії iPhone X.

10. Водозахист. Китайцям не до цього – вони вірять, що смартфони топити не прийнято. Можливо, азіати праві, але зайва фіча їх смартфонам б не завадила. А її немає.

І останнє. Найприємніше в iPhone X – ідеально адаптована під нього iOS з її стабільністю, оптимізована з купою шикарних програм з App Store.

За таку систему зовсім не шкода переплачувати – тим більше, її будуть оновлювати ще 3-4 роки, а не 1-2 рази, як китайські смартфони.

Висновок: у iPhone X все ще немає адекватних і доступних конкурентів з «козирком».

Можна навіть не копіювати – марно. Краще знайти свій шлях, як Samsung, а не показувати на весь світ, наскільки у дизайнерів туго з фантазією і самоповагою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.