Ентузіаст порівняв камери 12 МП та 48 МП на iPhone 14 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У нових айфонах встановлена ​​просунута матриця, яка може знімати 48 МП і має збільшену діагональ. Однак перевагу нового сенсора можна помітити лише за дотримання певних умов, наприклад, при використанні ProRAW. У цьому режимі фотографії знімаються в максимальній якості, але важать по кілька десятків мегабайт – від 40 МБ і вище. Один з користувачів вирішив порівняти режими «віч-на-віч» і ось, що з цього вийшло.

При зйомці в автоматичному режимі iPhone 14 Pro робить фотографії з роздільною здатністю 12 МП. При цьому різкість штучно накручується алгоритмами штучного інтелекту, які працюють на базі нейропроцесора A16 Bionic. Якщо чесно, такі фотографії нічим не відрізняються від тих, що робить торішній iPhone 13 Pro або навіть звичайний iPhone 13.

 

Але при перемиканні камери в режим 48 МП, зображення помітно змінюється. Принаймні, деталізація набуває природної різкості, краї об’єктів перестають світитися, а також пропадає тиснення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому картинка навіть виявляється менш галасливою, ніж у режимі бінінгу пікселів — коли чотири точки об’єднуються в одну і одержують більше світла у складних умовах.

Однак нашій редакції здалося, що другий знімок, хоч і є менш шумним, виглядає мильно — ймовірно, 48 МП в умовах недостатнього освітлення все-таки не справляються повною мірою, оскільки захоплюють дуже мало світла. Через це алгоритми ШІ доводиться сильно «тиснути» цифровий шум і псувати деталізацію.

Також ми вважаємо, що режим підвищеного дозволу в камері айфона 14 має істотний недолік – знімки виходять занадто блідими. Звичайно, все це можна підтягнути у фоторедакторі, але в такому разі губиться «фішка» мобільної камери — клацнути й готово. Втім, цей сенс загубився ще на етапі перемикання камери в режим ProRAW, без якого iPhone відмовляється робити знімки високої роздільної здатності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.