Xiaomi 12 – хороша альтернатива iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно компанія Xiaomi представила нову серію смартфонів Xiaomi 12, які прийшли на зміну попередникам 11-ї серії, відкинувши приставку «Mi» в назві.

Давайте ближче познайомимося з флагманською моделлю Xiaomi 12, розглянемо її переваги та недоліки.

Комплектація

Поставляється він у білій лаконічній коробці із золотими написами. Почнемо із комплектації. Розглянемо її, а потім безпосередньо сам апарат.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отже, сам телефон поставляється в паперовій плівці, на якій нанесені основні характеристики: камера на 50 Мп, дуже потужний процесор Snapdragon 8 Gen 1, екран Amoled-дисплей 120Гц і зарядка на 67 Вт.

У комплекті крім телефону знаходиться:

  • Блок живлення 67 Вт.
  • Кабель USB Type-C.
  • Інструмент для виймання SIM-картки.
  • Прозорий силіконовий чохол.
  • Короткий посібник з початку роботи.
  • Гарантійний талон.

Дизайн

Сам смартфон має дуже стильний вигляд.

Xiaomi 12 доступний у блакитному, чорному, фіолетовому та зеленому розквітах. У моєму випадку він фіолетовий. Виглядає, в принципі, дуже цікаво, але більше підійде для дівчат та жінок. На мій смак, дуже вже багато перламутру.

Задня кришка з матового скла, а всі бічні грані – зі сплаву алюмінію.

На верхньому торці розташувався інфрачервоний порт, другий динамік для стерео та додатковий мікрофон. Напис harman kardon означає, що тут чудове стереозвучання.

На бічній грані знаходяться кнопки регулювання гучності та блокування екрану. Зауважу, що вони мають плавний хід.

У нижній частині розташований лоток для двох карток Nano-SIM, основний динамік, мікрофон і роз’єм type-c.

За якістю складання взагалі жодних нарікань немає. Все перебуває на своїх місцях. Нічого не хрумтить, не тріщить і так далі. Загалом, це справді флагманський смартфон.

На екрані наклеєна захисна плівка, а сам екран трохи вигнутий як спереду, так і на задній частині. Через це його дуже зручно тримати у руці.

Він дуже компактний. Розмір екрану — 6.28″, а важить він лише 180 г.

Цей смартфон ідеально лежить в одній руці. Тому, хто шукає компактний смартфон, придивіться до цієї моделі. А тепер пробіжимося за інтерфейсом та характеристиками.

Інтерфейс та функціонал

Перше, що впадає у вічі, коли включаєш цей смартфон, – це мінімальні симетричні рамки, яких зверху і знизу практично не видно.

Давайте зайдемо в меню “Налаштування” і подивимося характеристики.

Відразу за умовчанням стоїть версія прошивки MIUI 13 на платформі Google Android 12.

Оперативна пам’ять: 8ГБ, функція додавання вбудованої пам’яті на 3.1 ГБ. Причому 27 ГБ із 256 ГБ вбудованої пам’яті вже зайнято системою. Процесор 8-ядерний, 3 ГГц.

Зверніть увагу, є функція усунення мерехтіння. Якщо ваші очі втомлюються від Amoled-матриць, можна виставити цю функцію в налаштуваннях. Але тоді розгортка на телефоні буде 60 Гц.

Взагалі у телефоні два налаштування: 60 Гц та «За замовчуванням». Якщо активувати останню, смартфон сам динамічно змінюватиме частоту оновлення залежно від сценарію використання. Це налаштування рекомендуємо використовувати для економії енергії. Дуже класна функція. Це прерогатива найдорожчих флагманських смартфонів.

Також за замовчуванням є набір налаштувань системи візуалізації зі штучним інтелектом. Наприклад, ми можемо покращити відео супер-дозвіл або включити HDR-покращення зі штучним інтелектом. І тоді обробка відео за допомогою ефектів буде ще більш насиченою і кращою.

Також багатьом користувачам дуже сподобається Always On Display. Тут вона повноцінна, не вкорочена, як на дешевих телефонах — до 10 секунд. Можна в налаштуваннях активувати режим «завжди» і смартфон завжди на заблокованому екрані показуватиме малюнок, час і повідомлення від програм.

Оптичний сканер відбитка пальця у нас розташувався під екраном, що дуже комфортно. Щоправда, трохи треба звикнути, коли ви переходите, припустимо, з бокового розташування відбитка до підекранного. Але це справа часу.

Технічні характеристики

Процесор: 3 ГГц, восьмиядерний, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Має 4 ядра Сortex-А510, 3 ядра Сortex-А710 та 1 ядро ​​Сortex x2 за технологічним процесом – 4 нм.

Дисплей: 6.28-дюймовий AMOLED DotDisplay, роздільна здатність 2400×1080 пікселів; 419DPI.

Акумулятор: ємність – 4500 мАг. Але за рахунок того, що у нас компактний смартфон, енергоефективний процесор і швидка зарядка на 67 Вт, він заряджається від 0 до 100% десь за 45 хвилин. Також є підтримка бездротової зарядки на 55 Вт та реверсивної на 10 Вт. Це означає, що за 1 годину перегляду відео телефон розрядиться на 7%, а при ігровому навантаженні протягом години – на 14%.

Комунікації: Тепер щодо бездротових з’єднань. Смартфон отримав найсучасніший двох діапазонний Wi-Fi 6/6Е і Bluetooth 5.2 за допомогою NFC і 5G мереж.

Камера

Пропоную відкрити стандартну програму «Камера» та пробігтися за налаштуваннями.

Отже, в налаштуваннях у нас є функція «Наслідний автофокус» для людей, кішок, собак, що рухаються, і так далі. Це дуже необхідна функція.

Формат HEIF – це високоефективний формат, який зменшуватиме зображення. Але не всіма телефонами, щоправда, згодом читається.

Підсумки

Щодо дизайну – мені він сподобався. Суворий, з використанням якісних матеріалів. Це скло та алюміній. Стильний екран. Небагато вигнутий дисплей як спереду, так і ззаду. Симетрична тонка рамка.

Компактний розмір смартфона в одній руці лежить дуже зручно. Звичайно ж, потужний процесор. Вам надовго вистачить. У цьому смартфоні гарний стереозвук harman kardon, чудові камери, відео з оптичною стабілізацією.

Загалом, дійсно дуже хороший апарат. Я вам рекомендую його!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.