Чи підходять чохли від iPhone 13 до iPhone 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не багато користувачів пам’ятають 2011 рік, коли у продаж надійшов iPhone 4S. У ньому Apple вирішила проблему з сигналом мережі, що зникає, розташувавши антени інакше, ніж в iPhone 4. Наслідком цього стало зміщення кнопок регулювання гучності і перемикання безшумного режиму. Причому зрушення виявилося таким, що чохли від iPhone 4 не підходили до iPhone 4S. Згодом виробники аксесуарів створили універсальні чохли, у яких місце під ці кнопки було розширено, за рахунок чого вони підходили до обох моделей.

iPhone 14 та iPhone 13 теж схожі один на одного як дві краплі води. Чисто теоретично та чохли від старого Айфона мають без проблем підійти до нового. Але чи це так насправді? Розбираємось у габаритах всіх смартфонів лінійки iPhone 14, порівнюємо їх з торішніми моделями та визначаємо, чи підійдуть старі чохли до нових Айфонів .

iPhone 14 – чохол

Здається, різниці немає, але зверніть увагу на кнопку блокування. Вона трохи зміщена.

Оскільки найменше змін саме в iPhone 14, то до нього і буде найбільше запитань. Якщо подивитися на зображення обох смартфонів, то якісь відмінності у габаритах чи розташування елементів побачити практично неможливо. Але вони є:

  • Висота: iPhone 14 – 146,7 мм, iPhone 13 – 146,7 мм.
  • Ширина: iPhone 14 – 71,5 мм, iPhone 13 – 71,5 мм.
  • Товщина: iPhone 14 – 7,8 мм, iPhone 13 – 7,65 мм.
  • Вага: iPhone 14 – 172 грами, iPhone 13 – 174 грами.

Як бачите, відмінності справді мінімальні. Але навіть різниця в товщині 0,15 мм може позначитися на тому, що чохли від iPhone 13 просто не налізуть на iPhone 14. Але це стосується тільки тонких моделей, які практично не збільшують габарити смартфона. Якщо ви вважаєте за краще використовувати оригінальні силіконові чохли, то проблем із сумісністю виникнути не повинно.

Однак є ще одна непомітна на перший погляд зміна. Цього року Apple трохи змістила кнопки блокування та регулювання гучності. Зміщення не таке важливе, як в наведеному вище прикладі з iPhone 4 і 4S, але деякі чохли можуть не підійти. Це стосується моделей, де кнопки зроблені чітко за розміром, без будь-якого запасу. Щоб не помилитися з вибором краще все ж таки купувати кейси під конкретну модель смартфона або універсальні, які спочатку можна використовувати і з iPhone 13, і з iPhone 14.

iPhone 14 Pro – чохол

Подивіться, наскільки більшим став блок камер.

Але якщо навіть у смартфонах, які на перший погляд схожі як дві краплі води, краще використовувати модельні чохли, то що можна говорити про iPhone 14 Pro та iPhone 13 Pro, які мають набагато більше відмінностей. Ось як змінилися габарити маленьких прохань:

  • Висота: iPhone 14 Pro – 147,5 мм, iPhone 13 Pro – 146,7 мм.
  • Ширина: iPhone 14 Pro – 71,5 мм, iPhone 13 Pro – 71,5 мм.
  • Товщина: iPhone 14 Pro – 7,85 мм, iPhone 13 Pro – 7,65 мм.
  • Вага: iPhone 14 Pro – 206 грам, iPhone 13 Pro – 204 грама.

Зберігши діагональ екрана в колишньому розмірі – 6,1 дюйма, висота зросла майже на міліметр. Цього достатньо, щоб торішні чохли можна було відкласти в ящик разом із старим Айфоном. У цій ситуації сумісності однозначно не буде, навіть незважаючи на мінімальне зростання товщини.

І це лише півбіди. Модуль камери на нових айфонах став більшим. Відповідно, вирізи в чохлах для минулорічних камер просто перекриватимуть частину об’єктива на новій прошці.

Чохол iPhone 14 Pro Max

Зміна габаритів не побачити на око, але вона таки є.

У випадку з Pro Max версіями приблизно така ж історія, як і зі звичайними прошками. Подивіться на розміри цих айфонів:

  • Висота: iPhone 14 Pro Max – 160,7 мм, iPhone 13 Pro Max – 160,8 мм.
  • Ширина: iPhone 14 Pro Max – 77,6 мм, iPhone 13 Pro Max – 78,1 мм.
  • Товщина: iPhone 14 Pro Max – 7,85 мм, iPhone 13 Pro Max – 7,65 мм.
  • Вага: iPhone 14 Pro Max – 240 грам, iPhone 13 Pro Max – 240 грам.

Тут уже ситуація не у висоті, а в ширині. Різниця в 0,5 мм досить суттєва, щоб спокійно вдягнути старий чохол на новий iPhone. Тому сумісності у цьому випадку теж не буде. З блоком камери в iPhone 14 Pro Max така ж ситуація, як із звичайною Прошкою. Він став більшим, і чохли від торішньої моделі можуть банально перекривати об’єктив.

iPhone 14 Plus – чохол

Навіть колір у смартфонів практично однаковий. Тільки iPhone 14 Plus глянсовий, а iPhone 13 Pro Max – матовий.

Оскільки iPhone 14 Plus є абсолютно новою моделлю, попередника у нього немає. Чисто теоретично можна спробувати порівняти його з iPhone 13 Pro Max:

  • Висота: iPhone 14 Plus – 160,8 мм, iPhone 13 Pro Max – 160,8 мм.
  • Ширина: iPhone 14 Plus – 78,1 мм, iPhone 13 Pro Max – 78,1 мм.
  • Товщина: iPhone 14 Plus – 7,80 мм, iPhone 13 Pro Max – 7,65 мм.
  • Вага: iPhone 14 Plus – 203 грам, iPhone 13 Pro Max – 240 грама.

Як бачите, різниця між пристроями лише у товщині та у вазі. Тут повторюється ситуація, як з iPhone 14 та iPhone 13, де різниця в товщині має дозволити надіти старий чохол на новий смартфон. Однак, судячи з зображень на офіційному сайті Apple, кнопки блокування та регулювання гучності трохи зміщені. У такій ситуації, якщо чохол має виїмки чітко під кнопки і немає жодного запасу в жодну зі сторін, то кейс просто не підійде.

Те саме стосується і камери. У iPhone 13 Pro Max модуль складається з трьох об’єктивів та лідара. Якщо в чохлі вирізи зроблені під кожен об’єктив, а не в цілому під модуль, такий чохол не підійде до iPhone 14 Plus.

Цього року Apple постаралася зробити так, щоб користувачі не могли без жодних труднощів використовувати свої старі чохли на нових пристроях. Через такі незначні зміни не можна однозначно сказати, що старі кейси підійдуть на нові айфони. Щоб не помилитися і даремно не витратити гроші, раджу купувати чохли під конкретну модель. Тоді гарантовано вдасться уникнути будь-яких проблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.