iPhone проти Samsung: що ж краще?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Добрий день друзі. iPhone і Samsung порівняння. Не можете вибрати між телефоном Apple чи Samsung? Давайте поставимо їх віч-на-віч, щоб зрозуміти, який з них краще?

Коли справа доходить до порівняння телефонів iPhone і Samsung, більшість людей вже мають на цей рахунок. З одного боку є шанувальники iPhone, які роками були вірними користувачами Apple. З іншого боку, є шанувальники Samsung, які просто не можуть насититись передовими інноваціями технологічних гігантів.

Але, для звичайного покупця рішення про те, який телефон краще – iPhone або Samsung, – не повинно бути просто питанням особистої забаганки. Натомість обидві альтернативи мають бути зіставлені віч-на-віч, щоб прийняти обґрунтоване рішення. У цій статті ми з вами саме цим займемося. Давайте копаком глибше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ціна та співвідношення ціни та якості

Можливо, найпростіша відмінність, яку можна виявити між iPhone і флагманами Samsung, це ціна. Хоча шанувальники Apple можуть не погодитися, на перший погляд вам може здатися, що ціни на iPhone завищені, особливо якщо ви ще не знайомі з екосистемою Apple.

Флагмани Samsung, хоч і, як і раніше, далекі від дешевизни, з більшою ймовірністю дадуть вам кращу віддачу за ваші гроші. А оскільки Samsung такий широкий вибір серій смартфонів, ви можете розраховувати знайти вигідну угоду незалежно від вашого бюджету.

Навпаки, більшість того, що робить iPhone гідним, – це їх бездоганне програмне забезпечення для iOS і тісна інтеграція з іншими продуктами Apple, такими як AirPods або Apple Watch. Купивши iPhone, ви, швидше за все, захочете придбати інші продукти Apple, щоб отримати максимальну віддачу від свого пристрою.

Камера Samsung і iPhone порівняння

iPhone зазвичай користуються більшою похвалою, ніж їх аналоги Samsung, з погляду якості фотографій, узгодженості зображення та якості відео. Але із серією S22, а точніше Galaxy S22 Ultra , Samsung значно покращила свою гру.
Хоча сталість, як і раніше, є сильною стороною Apple, у смартфонах Samsung робота з камерою в цілому виглядає набагато більш витонченою, захоплюючою та універсальною. Для людей, які люблять грати зі своєю камерою та експериментувати з новими функціями камери, телефони Samsung – це те, що потрібно.

Але якщо ви віддаєте перевагу більш нейтральному профілю зображення і відео і не хочете, щоб агресивні алгоритми обробки зображень автоматично редагували їх за вас, iPhone відмінно впорається і з цим завданням. Це робить їх ідеальними для професіоналів, які редагують свої власні фотографії та відео та віддають перевагу природним кольорам та більш надійній роботі з камерою.

Іншими словами, відмінності в камерах між iPhone і телефонами Samsung більше пов’язані з особистими уподобаннями, ніж об’єктивними показниками якості зображення.

Що краще, iOS або Android

Порівнювати iOS і Android раніше було досить просто, оскільки кліше стверджувало, що iOS простіше, а Android – більш налаштований. Раніше на цьому історія закінчувалася. Але, як і природа конкуренції, обидві операційні системи розвивалися багато років, хоча старі претензії залишаються досить помітними і по сьогодні.

Якщо ви пам’ятаєте TouchWiz , більш старий інтерфейс Samsung, ви знаєте, наскільки жахливою була програмна гра Samsung, що не дивно, оскільки Samsung – це в основному апаратна компанія. Але поточний скін One UI від Samsung, створений поверх Android, легко надає одне з найчистіших програмних рішень.

На протилежному кінці спектру iOS – це пропрієтарне програмне забезпечення, яке дає Apple більше контролю над роботою кінцевого користувача, що дозволяє покращити управління оперативною пам’яттю, безперебійну роботу програмного забезпечення, безпеку користувачів та надійність. Крім того, враховуючи меншу кількість пристроїв з iOS, розробники програм, такі як Instagram або PUBG, часто краще оптимізують свої програми відповідно до можливостей iOS.

Ще однією важливою перевагою iPhone перед телефонами Samsung є довговічність пристроїв. Хоча Samsung вже чотири роки пропонує великі оновлення Android для своїх флагманів та телефонів середнього класу, iPhone може легко прослужити п’ять-шість років.

Однак тут є одна важлива застереження. Акумулятори для смартфонів виготовлені з літій-іонних акумуляторів, що означає, що вони неминуче розряджаються. Якщо ви плануєте купити iPhone тільки через більш тривалу підтримку ОС, майте на увазі, що акумулятор сяде, і вам, можливо, все одно доведеться купувати новий пристрій через три-чотири роки.

Голосові Помічники

Siri від iPhone є голосовим помічником за замовчуванням для пристрою з моменту випуску iPho

ne 4S у 2011 році. З іншого боку, Samsung представила свій власний голосовий помічник Bixby в 2017 році в серії Galaxy S8 в якості альтернативи вже корисному Google Assistant, що працює на телефонах Android. Siri від Apple і Google Assistant, хоча в деяких випадках він лідирує.

Але, що стосується чистої інтуїтивності, Google Assistant, як і раніше, залишається найкращим голосовим помічником для використання на будь-якому смартфоні, незалежно від того, чи використовуєте ви iPhone, телефон Samsung або будь-який інший.

Якість батареї

Apple рідко вела битву смартфонів з великими претензіями до своєї батареї. Для порівняння, Samsung досить агресивно рекламує у своїх рекламних оголошеннях свій величезний час автономної роботи і вражаючу швидкість швидкої зарядки.

Однак, хоча iPhone не має потужної батареї, його фірмове програмне забезпечення iOS досить ефективно, щоб забезпечити мінімальне використання батареї, що призводить до разючого часу автономної роботи, особливо в iPhone 13-ї серії.

Що стосується швидкості зарядки, iPhone ще має пройти довгий шлях. Зарядний пристрій Apple MagSafe для повної зарядки iPhone 13 Pro Max може знадобитися майже три години; але, якщо ви використовуєте неофіційний зарядний пристрій потужністю 30 Вт, ви можете зарядити його приблизно за 90 хвилин.

Навпаки, ви можете зарядити Galaxy S22 Ultra майже за годину, використовуючи адаптер Samsung потужністю 45 Вт, що робить його більш придатним для досвідчених користувачів або геймерів.

Айфон і Samsung порівняння, що підходить саме вам?

iPhone проти Samsung: що ж краще?

У дев’яти випадках із десяти рішення про покупку між двома відмінними альтернативами смартфонів зводиться до наступного: особистих уподобань. І така справа і тут.

Більшість людей, що купують iPhone, роблять це через добре інтегровану екосистему Apple і зручний інтерфейс користувача. iPhone надійніше справляється з основними функціями, такими як дзвінки, запис відео, системна навігація та перегляд веб-сторінок.

Навпаки, якщо ви трохи більш заповзятливі і хочете шаблон, поверх якого ви можете персоналізувати та налаштовувати свій пристрій, телефони Samsung це те, що вам потрібно. Флагмани Samsung, з найкращим дизайном, зручнішою камерою, великою кількістю функцій та інтерфейсом One UI, не перестають вражати. А що ви думаєте з цього приводу?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.