Categories: Смартфони

Google офіційно дозволила масово клонувати iPhone X

Share

Лічені години назад сталося те, чого багато хто давно чекають. Американська корпорація Google виклала у вільний доступ першу збірку операційної системи Android P, яку вже зараз можуть встановити на свої пристрої всі бажаючі. Нова ОС містить в собі безліч нововведень, про один з яких просто не можна не розповісти окремо, тому як завдяки його реалізації «пошуковий гігант» офіційно дозволив всім бажаючим клонувати iPhone X.

Компанія Google додала в Android P спеціальну настройку, яка дозволяє на системному рівні включити підтримку вирізу у верхній частині екрану будь-якого смартфона. Вперше така «особливість» з’явилася в iPhone X в минулому році, причому багато виробників висміяли її, однак тепер деякі з них випустили телефони з точно такою ж «фішкою».

Завдяки тому, що Google додала в Android P спеціальний режим вирізу в екрані, виробникам смартфонів не доведеться самостійно займатися оптимізацією свого програмного забезпечення. Тепер достатньо буде просто активувати кілька налаштувань, які можна приховати від очей користувачів, щоб вони випадково їх не вимкнули, тим самим «зламавши» інтерфейс.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Йдеться про функції під назвою DisplayCutout, підтримку якої американський виробник і додав в своє фірмове програмне забезпечення. Раз така опція з’явилася в Android P, значить компанія Google очікує початок масового використання серед OEM-виробників вирізу в екрані, аналогічного такому в iPhone X. Своїми діями вона схвалила копіювання у Apple її унікальної розробки.

В даний час щонайменше три смартфона мають виріз в екрані, проте у всіх випадках розробкам довелося самостійно оптимізувати програмне забезпечення, причому зробити це виявилося складно, тому як ще на виставці MWC 2018 журналісти виявили ряд багів, пов’язаних з відображенням інформації в вирізі, де немає екрану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024