Порівняння автономності лінійок iPhone 13 та iPhone 14. Результат вас здивує

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми вже звикли, що на кожній презентації будь-яких смартфонів виробники демонструють нам велику кількість графіків та різних цифр, що говорять про круту продуктивність. У цьому автономності найчастіше приділяється мінімум часу. Apple просто повідомляє, на скільки годин довше пропрацює новинка щодо минулорічної моделі. Виглядає це, якщо чесно, трохи сумно. Китайські виробники хоча б розповідають про час заряджання смартфонів.

У такій ситуації користувачам доводиться самим з’ясовувати, чи більше працюють нові Айфони щодо минулорічних моделей. Цей рік не став винятком, тому китайські блогери порівняли автономність усіх смартфонів лінійки iPhone 13 та iPhone 14. Отриманий результат трохи дивує.

iPhone 14 – час роботи

Щоб результат був максимально коректним, китайські блогери порівнювали між собою моделі одного класу:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • iPhone 14 з iPhone 13.
  • iPhone 14 Pro с iPhone 13 Pro.
  • iPhone 14 Pro Max з iPhone 13 Pro Max.

Але мало проводити порівняння серед однокласників. Необхідно ще створити однакові умови для цього:

  • Усі смартфони абсолютно нові.
  • Підключені до однієї мережі Wi-Fi.
  • Температура в кімнаті складає 25 градусів за Цельсієм.
  • Яскравість екрана встановлена ​​на рівні 350 кд/м2.
  • Гучність динаміків налаштована на 50%.

Тішить, що користувачі, які проводять подібне порівняння, чудово це розуміють і створили саме такі умови. У подібній ситуації результат можна вважати максимально близьким до правильного, якого ви досягнете, користуючись пристроєм у повсякденному режимі.

У цих умовах на смартфонах запускалися такі програми:

  • Півгодини Douyin (аналог TikTok для Китаю).
  • Півгодини Weibo.
  • Перегляд відео у Full HD.
  • Дзвінки через WeChat та інші активності, якими користувач щодня розряджає акумулятор на своєму смартфоні.

Насправді такий набір додатків для нас виглядає трохи дивно. Але Китай завжди відрізнявся тим, що практично для кожного звичного нам сервісу вони мають свій аналог. Слід звернути увагу, що використання інших програм може інакше позначитися на автономності будь-якого iPhone . Адже розробники у них різні та оптимізація, відповідно, теж. Адже всі знають, як месенджер від однієї відомої соціальної мережі розряджає будь-який пристрій, на який він встановлений.

Те саме може бути і тут. Тільки автономність при використанні інших програм може зменшитися, так і збільшитися. Якщо подивитися на результат, який вийшов у рамках цього тестування, можна трохи здивуватися. Минулорічний iPhone 13 Pro Max здобув упевнену перемогу над усіма конкурентами. Час його роботи у вказаному вище сценарії становив 9 годин 3 хвилини. Повністю порівняння виглядає так:

  • iPhone 13 Pro Max – 9 годин 3 хвилини.
  • iPhone 14 Pro Max – 8 годин 31 хвилина.
  • iPhone 14 – 7 годин 24 хвилини.
  • iPhone 13 – 7 годин 16 хвилин.
  • iPhone 14 Pro – 6 годин 47 хвилин.
  • iPhone 13 Pro – 6 годин 47 хвилин.

Як бачите, звичайні прохання минулого і цього року показали абсолютно однаковий результат. Різницю між iPhone 13 та iPhone 14 можна взагалі вважати похибкою. 8 хвилин не схоже на суттєву різницю. А ось 32 хвилини між Pro Max версіями – це вже більш ніж серйозний розбіг.

iPhone 13 Pro Max – процесор

Найцікавіше Apple заявляє, що iPhone 14 Pro Max повинен працювати в режимі відтворення відео на годину довше, ніж iPhone 13 Pro Max. 29 годин проти 28. Інші показники автономності смартфонів, за даними сайту Apple, абсолютно однакові.

Проте має насторожити й інший момент. У нових пробках використовується процесор Apple A16 , який виготовлений за 4-нм техпроцесом. У свою чергу, в iPhone 13 Pro Max встановлений Apple A15, який виробляється за 5-нм техпроцесом. Той факт, що А16 виготовляється за більш сучасним техпроцесом, мав забезпечити йому більшу енергоефективність. Цього й чекали багато користувачів, сподіваючись отримати в iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max зрослу автономність саме завдяки цьому.

Але, зважаючи на все, дива не сталося. І якщо звичайний iPhone 14 Pro працює на рівні торішньої моделі, iPhone 14 Pro Max сильно відстає від попередника. Півгодини — це, звичайно, не приголомшлива різниця, але в деяких сценаріях і цього може бути достатньо, щоб у потрібний момент смартфон залишився без заряду.

Насправді цей тест вкотре підтверджує той факт, що торішній iPhone 13 Pro Max нічим не гірший за новинки і є оптимальним вибором прямо зараз. Єдине, чого в ньому немає – це новомодний Dynamic Island і 48-мегапіксельна камера. Але можливо, що саме острів і зйомка в максимальній роздільній здатності і не дозволяють iPhone 14 Pro Max показати результат хоча б на рівні минулорічних моделей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.