iPhone 14 Plus провалився. Чому Apple залишить лише Pro-моделі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту презентації iPhone 14 пройшло лише два тижні, а вже можна провести проміжні підсумки. Так, з’ясувалося, що iPhone 14 Pro та 14 Pro Max – абсолютні хіти цього року, які зновупобили рекорди продажів , а ось у iPhone 14 і 14 Plus справи не дуже – базові моделі продаються дуже погано. Настільки погано, що ходять чутки, нібито Apple урізує виробництво базових моделей. Схоже, все йде до того, що в найближчому майбутньому компанія взагалі від них відмовиться: посудіть самі, немає сенсу випускати звичайний iPhone чисто для галочки. Розберемося, навіщо Apple вбиває базовий iPhone і чому залишити лише Pro-моделі – найкращий підсумок для нас усіх.

Що нового в iPhone 14

Безумовно, на перший погляд може здатися, що базовий iPhone 14 не змінився, а Apple успішно перевипускає один і той самий смартфон третій рік поспіль. Але насправді це не так: покращена камера, супутниковий зв’язок спрощена заміна задньої скляної кришки, яка обійдеться користувачам у разі ремонту помітно дешевше. Не забудьте про те, що Apple втілила мрію Стіва Джобса і випустила iPhone без сім-карти .

Однак зовнішніх-то відмінностей від iPhone 13 немає зовсім: якби не нові кольори корпусу, ми взагалі могли б сплутати модель 2022 року з торішнім смартфоном. Адже це, мабуть, найважливіше для покупця — щоб зовні новий смартфон відрізнявся від попередньої моделі. Згадайте хоча б минулий рік: чубчик у iPhone 13 зменшили, модулі камер поміняли місцями. Начебто дрібниця, але вже відмінність від iPhone 12.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що ідея замінити компактний iPhone на iPhone 14 Plus здавалася дуже навіть непоганий, покупцям новий смартфон не припав до смаку: це підтверджують інформатори з Bloomberg, які повідомляють про те, що Apple не нарощуватиме виробництво базових моделей, тому що на старті продажів пристрою продаються дуже погано. Чому так? Адже iPhone 14 Plus – найбільш оптимальний варіант із двох базових моделей та ще й з великим дисплеєм!

Тільки за ці ж гроші простіше купити iPhone 13 Pro Max , який Apple оперативно зняла з продажу. Адже за меншу або ту ж суму (принаймні поки що) покупець отримає дійсно Pro-версію з тим же процесором і акумулятором, але з потрійним модулем камер і дисплеєм 120 Гц. Рідкісний випадок, коли торішній смартфон від Apple реально кращий за нову модель.

Як відрізняти iPhone

На жаль, Apple сама дискредитувала базові моделі всіх пристроїв. Це стосується і смартфонів, і планшетів. Це відбувається через бажання компанії більше заробити, додавши в лінійку середньобюджетні пристрої. Називати їх на китайський манер Lite не будуть: це псує враження від преміальності бренду.

Зрештою, завжди можна зробити найдешевший Айфон і назвати його SE. Тільки у випадку зі звичайною моделлю недорогий смартфон мало кого цікавить — так само як і недорогий iPad. Тому ви частіше можете почути від друзів про покупку iPhone 13 Pro або iPhone 14 Pro. А ось звичайним Айфон все нехтують, не кажучи вже про iPhone SE.

На жаль, все йде до того, що Apple відмовиться від звичайних Айфонів , але для початку позбавиться SE і серйозно відокремить їх від Pro-версій. Це ж помітно вже зараз: найкращі камери, процесори, дисплеї, елегантніші стримані кольори та фішки на кшталт Dynamic Island.

У майбутньому різниця стане ще помітнішою — приблизно як у базового iPad і iPad Pro або ж у iPhone SE і iPhone 14 Pro. Це дозволить Apple заробляти, але не сильно гнатися за технологічними проривами: вже зараз ми бачимо, що у плані продуктивності між iPhone 13 та iPhone 14 немає серйозних відмінностей.

Різниця буде величезною, навіть якщо смартфони зовні виглядатимуть однаково. Але більшість покупців, як ми й бачимо зараз, оберуть дорожчу модель, бо дешевий Айфон — якось не елітарно. Apple не випускатиме гаджет, який не користується попитом, тому позбудеться смартфонів, в найменування якого немає «Pro».

Щоб ви розуміли, наскільки купертинівці нехтують базовою лінійкою Айфонів: плутанина з iPhone 14 Plus дійшла до того, що компанія не змогла визначитися, чи Plus це буде Max (на момент виходу статті це вже виправили). З’ясувалося, що в деяких документах Apple було вказано “iPhone 14 Max”! Особисто я сумую на ті часи, коли на презентації нам показували 1-2 нових Айфона, а плутатися в лінійках не доводилося. Схоже, так і буде незабаром, тільки цими моделям будуть дорогі «Прошки» і «Про Макси».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.