Який смартфон Samsung краще вибрати. Порівняння актуальних моделей А-серії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung дуже грамотно облаштовує свої лінійки: ви завжди знаєте, що отримуєте в більш дорогій моделі, і це помітно спрощує вибір. У цій статті я розповім вам, чим відрізняються актуальні смартфони A-серії між собою, а також поділюся своєю думкою на тему того, які можна купувати, а які ні. Ну а якщо ви вже володієте одним із цих телефонів – поділіться, будь ласка, своїм досвідом у коментарях до цієї статті. Приємного читання.

Модель Galaxy A13 , як і її попередниця A12, продається у нас у двох версіях, що відрізняються між собою лише чіпсетами: у SM-A135 стоїть зовсім слабенький Exynos 850 (8 x Cortex-A55, Mali-G52 MP1), а в SM-A137 – застарілий, але потужний Helio G80 (2 x Cortex-A75 та 6 x Cortex-A55, Mali-G52 MC2). Різниця між ними становить майже 100 тисяч балів AnTuTu, так що вибір при однаковому ціннику очевидний.

Все інше для бюджетки виглядає добре: 6.6″ FullHD+ PLS-екран з класичною частотою оновлення, чотири простенькі камери, батарея на 5000 мАч з підтримкою 25-ватної зарядки ( цей момент не змінюватиметься протягом усієї лінійки! ), NFC. Але є парочка “Але”: варіант на Helio G80 доступний тільки в конфігурації 4/64, та й цінник на нього відверто кусається – біля 8 000 грн у місцевому магазині.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Доплативши кілька тисяч, ви отримуєте модель вищого класу – Galaxy A23 . Фактично це той же A13, але вже з підвищеною герцовкою, оптичною стабілізацією та процесором Snapdragon 680. Загалом модель дуже схожа на трійцю Vivo Y35/OPPO A96/Realme 9i від корпорації BBK, тому підсумковий вибір залежатиме швидше від того, якому бренду ви віддаєте перевагу.

Серйозні зміни в серії починаються лише з Galaxy A33 , яку вже можна зарахувати до середнього сегменту. Тут компанія пропонує свій новий процесор Exynos 1280, побудований за аналогією зі Snapdragon 778G та Mediatek Dimensity 920. І нехай цей чіп багато в чому програє своїм конкурентам, він все одно показує гарну швидкість роботи та високу стійкість до тротлінгу.

Ще одними «ознаками» класу є стереодинаміки, 6.4″ AMOLED-екран, захист IP67, відсутність 3.5-мм джека і майже порожній комплект без блоку живлення. За свої 13 тисяч апарат виглядає занадто неоднозначно, так що за наявності грошей я б доплатив за Galaxy A53 .

Що ж ми отримуємо за 17 000 грн? Частоту оновлення 120 Гц діагональ дисплея, що виросла до 6.5″, пристойний сенсор Sony IMX682, фронталку на 32 МП з можливістю запису 4К-відео. Тобто, перед нами вже повноцінний середняк без непотрібних спрощень.

У просунутій моделі Galaxy A73 компанія поступилася громадській думці і таки встановила в нього процесор від Qualcomm, та який – Snapdragon 778G! Як і раніше, ми отримуємо передфлагманську швидкість роботи у поєднанні з «лопатистим» 6.7-дюймовим екраном та особливо крутими камерами. Щоправда, цікаво виглядає лише основна на 108 МП, а інші тут такі ж, як у Galaxy A53 – навіть телевізора немає.

У цьому місці я міг би сказати, що A73 для своїх 20 тисяч занадто дорогий, проте його прямі конкуренти (Honor 50, Xiaomi 12 Lite) коштують тих же грошей, але не мають захисту від пилу і вологи. Якщо ж вам це питання не таке важливе – рекомендую прошерстити залишки Mi 11 Lite 5G NE, який перед доглядом якраз подешевшав до 25 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.