Назано налаштування на смартфона Хiaomi, які потрібно терміново відключити

Сьогодні ви дізнаєтеся про найшкідливіші налаштування на вашому телефоні Хiaomi, які потрібно терміново відключити. Ви навіть не замислювалися, що вони збирають усі ваші особисті дані. Вони читають усі повідомлення, які вам надходять. Вони знають, кому ви телефонуєте, якими програмами користуєтеся. Постійно відстежують ваше місце розташування та збирають величезну кількість іншої інформації. Ну і, звичайно, вони уповільнюють ваш телефон.

Налаштування «Проводник»

Отже, перше налаштування у нас знаходиться у стандартному “Провіднику”, який є на будь-якому смартфоні Хiaomi.

Заходимо до нього. У лівому верхньому кутку натискаємо три горизонтальні рядки і далі переходимо в «Налаштування». Тут нас цікавить вкладка, яка має назву «Інформація». Заходимо до неї.

І ось тут у нас два налаштування:

  1. “Отримувати рекомендації” – ми, звичайно ж, її відключаємо.
  2. Налаштування, де нас розробники просять “Дати згоду з політикою конфіденційності”.
  • Ми відключаємо цей повзунок, і нам висвічується повідомлення, що якщо ми його відключимо, то компанія припинить збирати нашу особисту інформацію. А все, що вони вже зібрали, вони видалять за якийсь час. Тому, друзі, натискаємо сміливо “ok”.
  • Нас викине із провідника. Тепер ми заходимо до нього, і нас зустрічає повідомлення, де знову просять увімкнути це налаштування.
  • Але не поспішайте. Гортіть вниз. Сірим шрифтом, щоб було непомітно, заповітна кнопка «Відхилити». Потрібно її натиснути.
  • Ось такі хитрі розробники. Тепер у діалоговому вікні натискаємо «Дозволити».
  • І все. Якщо ви знову зайдете до «Провідника» тим самим шляхом, то побачите, що у нас цей дозвіл благополучно відгукнувся. Воно не активне.
  • Тепер програма “Провідник”, яка має доступ до всієї інформації на вашому телефоні, перестане збирати всі дані.

Ви ж знаєте, що у «Провіднику» зберігатиметься все: фотографії, відео, дані про повідомлення, про дзвінки, особисту інформацію. Це все передавалося розробникам.

Але зауважте, що перший повзунок «Отримувати рекомендації» знову увімкнувся. Не біда. Ми його відключимо. І вийдемо із «Провідника».

При наступному вході цей повзунок буде відключений. Всі!

Щоразу, коли ви заходитимете до «Провідника», у вас ці налаштування будуть відключені, і жодного збору інформації тепер не буде. Телефон, відповідно, працюватиме краще. Далі триматиме батарея, менше завантажуватиметься оперативна пам’ятка тощо.

Налаштування «Спеціальний доступ»

Переходимо до другої шкідливої настройки. Для цього заходимо в «Налаштування» і в пошуковому рядку пишемо російською «спеціальний доступ». Нас цікавить вкладка «Спеціальний доступ».

Або просто ви заходите в «Налаштування», далі шукайте пункт «Захист конфіденційності». Заходьте до нього. Перегортаєте вниз і заходьте у вкладку «Спеціальні дозволи». Так ви потрапляєте у вкладку “Спеціальний доступ”.

Тепер виконуємо покроково:

  1. Заходимо у вкладку “Економія заряду батареї”. Відкривається список програм, які не заощаджують заряд.
  2. У цьому списку шукаємо системну програму, яка називається «Analytics». Ця програма збирає всю інформацію на вашому смартфоні. При цьому витрачає заряд батареї, завантажує оперативну пам’ять та збирає величезну кількість інформації.
  3. Тому входимо у додаток та виставляємо значення «Економити». І натискаємо “Готово”.
  4. Повертаємося назад і заходимо до наступного пункту, який називається «Зміна системних налаштувань».
  5. Виконуємо те саме. У цьому списку знову знаходимо системний додаток Analytics.
  6. Натискаємо на нього та відключаємо налаштування «Дозволити зміну системних налаштувань».
  7. Повертаємося назад ще раз і тепер знаходимо пункт «Доступ до повідомлень».
  8. Заходимо так само. У програмі «Analytics» вимикаємо налаштування «Дозволити доступ до повідомлень».
  9. Тепер знову повертаємось назад. Заходимо у вкладку “Необмежений мобільний інтернет”. І знову знаходимо у списку системний додаток «Analytics» та відключаємо «Фоновий режим», щоб програма не висіла у фоновому режимі та не передавала дані через мобільний інтернет.
  10. Повертаємось назад і заходимо в останню вкладку «Доступ до даних про використання». Проробляємо все аналогічно та відключаємо налаштування «Доступ до історії використання» у додатку «Analytics».

Отже, ми відключили шкідливі налаштування. Тепер ви помітите, що ваш телефон працюватиме набагато краще. Він припинить збирати всі ваші особисті дані, читати сповіщення. Отримувати величезну кількість інформації та передавати розробникам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я