Головна Смартфони 5 недорогих смартфонів 2022 року, які не поступаються флагманам

5 недорогих смартфонів 2022 року, які не поступаються флагманам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Довгий час між недорогими смартфонами та флагманами існувала величезна прірва. Купуючи порівняно дешевий пристрій у 2019 році, ви апріорі позбавляли себе гарної камери, продуктивного заліза, швидкої зарядки та маси додаткових опцій від тактильно приємного вібромотора до стереозвуку та швидкої зарядки. До кінця 2022 року ситуація змінилася кардинально. Мало того, що тепер середньобюджетні телефони мають фішки, якими вихваляються флагмани, так ще надпотужні процесори останніх років (наприклад, Snapdragon 8 Gen 1) всього за пару хвилин втрачають весь потенціал продуктивності.

Тоді навіщо платити більше? Зібрали для вас ТОП-5 найкращих смартфонів за 10-20 тисяч гривень, які не поступаються флагманам і готові порадувати свого власника не тільки дворазовою економією в ціні, але й крутими характеристиками.

realme 9 Pro+ 5G – смартфон з оптичною стабілізацією

У той час як флагманські пристрої одержують чіпсет Snapdragon 8 Gen 1 , який жахливо троттлить, realme 9 Pro+ 5G обзавівся надзвичайно стабільним процесором Dimensity 920 . Його продуктивність практично не падає під навантаженнями, навіть в іграх смартфон на цьому залізі не нагрівається, а результату близько 500 тисяч балів у AnTuTu достатньо і для геймінгу, і для плавної роботи інтерфейсу у всіх додатках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ціна: біля 16 000 грн

Дивно, що, крім стабільного чіпсету за 16 тисячу, покупець отримує флагманську камеру Sony IMX766 з оптичною стабілізацією. До речі, такий же модуль встановлений у Xiaomi 12, а він коштує вдвічі більше на тому ж AliExpress. Крім камери realme 9 Pro+ 5G пропонує приємний X-осьовий вібромотор, соковитий AMOLED-екран із частотою оновлення 90 Гц та швидку зарядку потужністю 60 Вт. Єдине, що видає в цьому смартфоні середньобюджетний апарат – значне «підборіддя» в нижній частині дисплея.

Xiaomi 12 Lite – найкраща фронтальна камера

Візуально найбільше на флагман схожий смартфон Xiaomi 12 Lite . Це не лопата, а порівняно невеликий апарат, маса якого становить всього 173 грами. У той же час всередині у нього дуже сильне серце – процесор Snapdragon 778G . Мабуть, це оптимальний варіант чіпсету на 2022 рік, що характеризується високою продуктивністю (більше 500 тисяч балів в AnTuTu) та відсутністю проблем із перегрівом, на відміну від флагманського заліза.

Ціна: 16 999 грн

Смартфон оснащений 6,55-дюймовим AMOLED-екраном з частотою оновлення 120 Гц, а основна камера знімає з роздільною здатністю 108 мегапікселів . Може здатися, що Xiaomi 12 Lite майже не відрізняється від Xiaomi 11 Lite 5G NE, оскільки має той же процесор. Однак тільки представник 12-ї версії має по-справжньому флагманську фронтальну камеру. За рахунок дозволу 32 МП вона має шикарну деталізацію, а на передній панелі виробник розмістив 2 яскраві світлодіоди для нічних селфі.

Samsung Galaxy A53 — смартфон с влагозащитой

Як не дивно, Samsung теж здатний тягатися з флагманами, і яскравим підтвердженням цього є смартфон Galaxy A53. Він працює на новому процесорі Exynos 1280 , що набирає більше 400 тисяч балів в AnTuTu. Варто зважити, що залізо хоч і гарантує стабільну роботу при виконанні більшості поставлених завдань, але в іграх чіпсет показує себе скромно через погану оптимізацію.

Ціна: біля 17 000 грн

Незважаючи на виділений недолік, характеристики Samsung Galaxy A53 відразу з кількох аспектів змушують розглядати його поряд із флагманами. Смартфон отримав 120-герцевий AMOLED-екран, камеру з оптичною стабілізацією та вологозахист за стандартом IP67. Навіть дорогі пристрої не завжди готові цим похвалитися.

realme GT Neo 3T – підтримує швидку зарядку

Можливо, головним хітом цієї осені стане смартфон realme GT Neo 3T . Його продажі стартували наприкінці вересня, а офіційна ціна – 15 тисяча гривень на AliExpress. За таку невелику суму покупець отримує у своє розпорядження набір характеристик, що практично повністю відповідає флагманам. Наприклад, процесор Snapdragon 870 , майже не схильний до тротлінгу, тримає продуктивність на рівні новішого Snapdragon 8 Gen 1.

Ціна: 20 000 гнр

Крім флагманського заліза з результатом більше 700 тисяч балів у AnTuTu realme GT Neo 3T має крутий екран, виконаний за технологією E4 AMOLED , X-осьовий вібромотор та 80-ватну зарядку, що відновлює енергію смартфона за 40 хвилин. У цій моделі не можна назвати флагманськими хіба камери: сенсор Samsung Bright S5KGW1 не оснащений оптичною стабілізацією.

POCO F4 – вбивця флагманів

У нашій добірці ми просто не могли обійти стороною смартфони POCO , тим більше, що у 2022 році у суббренду Xiaomi з’явилася дуже цікава новинка – POCO F4. У протистоянні продуктивності POCO F3 vs POCO F4 ви не помітите різниці, тому що нова модель працює на тому ж чіпсеті Snapdragon 870, але в інших аспектах апарат отримав масу поліпшень, що дозволяють йому конкурувати з флагманами.

Ціна: 15 000 грн

По-перше, 64-мегапіксельна камера POCO F4 отримала оптичну стабілізацію. По-друге, потужність заряджання збільшилася до 67 Вт. Додамо сюди набагато меншу кількість проблем з датчиком наближення, на відміну від POCO F3, а також стереофонічні динаміки з підтримкою технології Dolby Atmos, і ви точно не розглядатимете дорогі флагмани як потенційну покупку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: