Як перетворити смартфон Xiaomi на iPhone 14 Pro

Додаток, що повністю копіює динамічні повідомлення з iPhone 14 Pro, з можливістю налаштування, підтримкою української мови, плавною анімацією, був знайдений мною і протестований. Воно підходить практично для будь-якої версії Android, може відображатись навіть на екрані блокування (на відміну від аналогів) та має більше можливостей у порівнянні з оригіналом на iPhone. І перед тим, як розповісти про його налаштування, покажу дві функції MIUI, які (через постійну фонову активність) займають оперативну пам’ять.

Перше налаштування працює для більшості програм, навіть якщо їм заборонено показувати повідомлення. Відкрийте налаштування та знайдіть розділ “Захист конфіденційності” —> Інші дозволи.

Потім натисніть “Роздільна здатність” і знайдіть рядок “Постійні повідомлення”.

Як встановити острівець з iPhone 14 Pro на смартфон Xiaomi

У цьому меню зібрані програми, повідомлення від яких (для MIUI) пріоритетні, саме тому смартфон періодично перевіряє наявність повідомлень.

Необхідно заборонити доступ до кожної програми, сповіщення від якої вам не потрібні. У результаті мені вдалося очистити близько 200-300 Мб оперативної пам’яті (вимірював “DevCheck”).

Крім цього, рекомендую перевірити пункти:

  • Стан Wi-Fi
  • Стан Bluetooth
  • Вспливаючі вікна

Після нещодавнього оновлення знайшов кілька системних служб, яким дозволено доступ на використання бездротових мереж, хоча до цього я забороняв програмам це робити. Друге налаштування стосується сервісів Google, а якщо бути точнішим за визначення ними розташування (навіть при вимкненому GPS). У головних налаштуваннях відкрийте меню “Місце розташування” та перейдіть до розділу “Доступ додатків до геоданих”, після чого увімкніть відображення системних процесів.

На своєму смартфоні я налаштував доступ до розташування таким чином:

Для програм “Пошук пристрою”, “Робочий стіл MIUI” та “Google” вибрав режим “Дозволити лише під час використання” та заборонив відстеження точного розташування.
А для програми “Налаштування пристрою Android” заборонив доступ зовсім.
Не можу стверджувати про підвищення автономності, тому що для цього потрібно провести докладніші тести, але за логікою, час роботи смартфона від одного заряду теж має збільшитися.

Dynamic Island для Android

Встановлюйте програму (посилання нижче) і пропускаючи перший екран, переходьте до налаштування. Єдине уточнення полягає в тому, що в першому меню (Вибрати додатки) потрібно активувати лише ті програми, повідомлення яких вам дійсно необхідні.

Далі дозволяє програмі доступ до перегляду повідомлень та відображення поверх інших вікон.

Після цього заходьте в налаштування програми та вибираєте як “динамічний острів” поводитиметься при натисканнях та свайпах по екрану. Я налаштував так.

Особливо відзначу можливість налаштувати швидке та довге натискання на область повідомлень, яка відсутня в iPhone 14 Pro та функцію відображення на екрані блокування.

До речі, Xiaomi все ж таки інтегрують аналог Dynamic Island в новий смартфон від Redmi, так що мабуть цей виріз з нами надовго.

Програма тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я