Xiaomi випустила смартфон із вирізом, як у iPhone 14 Pro, і він вам точно сподобається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно, навіть найзапекліший фанат Андроїд не буде сперечатися, що головною новинкою осені став новий iPhone 14 , а точніше – iPhone 14 Pro і Pro Max . Нарешті Apple відмовилася від чубчика і придумала виріз Dynamic Island, спритно обігравши його анімаціями iOS 16. Тому немає нічого дивного в тому, що розробники пристроїв на Android швидко почали наслідувати нові iPhone. Першою ластівкою став смартфон Xiaomi Civi 2 , днями представлений у Китаї. Він отримав виріз, що сильно нагадує Dynamic Island, але цікавий апарат далеко не тільки цим.

Динамічний острів на андроїд

Овальні вирізи з’явилися задовго до iPhone 14 Pro і Xiaomi Civi 2 , але до 2022 року виробники розміщували подібні отвори в правому або в лівому кутку екрану, вважаючи, що розташування такої своєрідної пігулки в центрі відлякає покупця. Apple зробила свою справу, і тепер перед нами Xiaomi Civi 2 – перший смартфон на Android із овальним вирізом посередині.

Так виглядає виріз Xiaomi Civi 2 у реальному житті

На своїй презентації Xiaomi не обіграла отвір, як би сказавши: «Ось вам дві передні камери. Радуйтеся». Тобто не було сказано жодного слова про анімації, які б хоч якось інтегрували виріз в інтерфейс MIUI . Можливо, щось подібне з’явиться з оновленнями, а поки для обіграшу вам доведеться встановити програму Dynamic Island або скористатися іншими колгоспними варіантами , щоб зробити Xiaomi Civi 2 схожим на iPhone 14 Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi Civi 2 — характеристики

На вибір є 4 кольори

Сподіваюся, ніхто в здоровому глузді не розглядатиме Xiaomi Civi 2 як покупку тільки через його овальний виріз, адже смартфон має масу інших цікавих і набагато важливіших особливостей. Просто погляньте на характеристики Xiaomi Civi 2 :

  • Экран: 6,55 дюйма, AMOLED (2400х1080), 120 Гц.
  • Основна камера: 50 МП+20 МП+2МП.
  • Фронтальна камера: 32 МП+32МП.
  • Процесор: Snapdragon 7 Gen 1.
  • Пам’ять: 8/128, 8/256 чи 12/256 ГБ.
  • Аккумулятор: 4500 мАч (зарядка — 67 Вт).

Камери Xiaomi Civi 2 залишимо на десерт, а поки звернемося до інших особливостей начинки. Найменше тут дивує екран, який хоч і має округлені грані, але така сама матриця використовувалася в минулому Civi. Це просто добрий дисплей без вау-ефекту. Те саме можна сказати про швидкість зарядки Xiaomi Civi 2 і ємності його акумулятора.

А ось процесор Snapdragon 7 Gen 1 викликає непідробний інтерес. Це новий чіпсет, чиї головні переваги – 4-нм техпроцес і підтримка запису відео в 4K HDR. По суті, Snapdragon 7 Gen 1 є покращеною версією дуже потужного та стабільного Snapdragon 778G, який використовувався ще у Xiaomi 11 Lite 5G NE. Так що ніякого нагріву і шикарна продуктивність на рівні навіть трохи вища від легендарного POCO X3 Pro.

Смартфон з гарною камерою

Усім своїм виглядом Xiaomi Civi 2 показує, що він орієнтований жіночу аудиторію. Причому це стосується не лише його дизайну та наявності спеціальної версії у стилі Hello Kitty. Що ще люблять дівчата? Звісно ж, фотографуватися! І, якщо потенційний власник нового смартфона є любителем селфі, то моделі краще за Xiaomi Civi 2 йому не знайти.

Тут використовується пара 32-мегапіксельних камер. Перша є звичайною, а друга – надширококутною (спеціально для селфі в компанії). Крім того, на фронтальну панель винесено подвійний світлодіодний спалах , щоб фотографуватися при поганому освітленні. Селфі на новий смартфон будуть такими ж, як на Xiaomi 12 Lite, який у нашому роздробі коштує майже 20 тисяч гривень, але на Civi 2 ще є передній надширик. І це його перевага.

Набір тильних камер за винятком 2-мегапіксельного макро-об’єктива теж заслуговує на похвалу. Як основний модуль Xiaomi Civi 2 використовує відомий сенсор Sony IMX766 з роздільною здатністю 50 МП. Його зазвичай встановлюють у дорогі смартфони на зразок Xiaomi 12, але тут йдеться про середньобюджетний пристрій. Своєрідним даунгрейдом порівняно з флагманом є відсутність оптичної стабілізації, зате надширококутна камера Xiaomi Civi 2 дуже гарна. 20 МП (Sony IMX376K) – рідкісна і дуже висока роздільна здатність для надширика.

Xiaomi Civi 2: ціна та де купити

Купити Xiaomi Civi 2 можна з 28 вересня. Ось тільки доступний смартфон виключно у Китаї. Минулорічний Xiaomi Civi так і не надійшов на світовий ринок. Швидше за все, те саме чекає на нас і у випадку з другим поколінням. Але не можна не відзначити, що ціна Xiaomi Civi 2 є надзвичайно привабливою. Судіть самі:

  • 8/128 ГБ – 2399 юанів (~ 10 000 грн);
  • 8/256 ГБ – 2499 юанів (~ 11 000 грн);
  • 12/256 ГБ – 2799 юанів (~ 12 000 грн).

Смартфон Xiaomi Civi 2 – унікальний апарат, і справа тут аж ніяк не в подібності його вирізу з Dynamic Island з iPhone 14 Pro , а в начинці. Новинка працює на дуже класному процесорі та оснащується приголомшливим набором камер. Залишається лише шкодувати, що такий гарний смартфон не доїде до наших широт, так і залишившись продуктом для китайського споживача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.