П’ять причин, чому потрібно купити iPhone 13 Pro Max

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після виходу нових айфонів ринок завжди трухає від величезного попиту не тільки на пристрої нового покоління, але також на торішні девайси. Причому старше покоління часом розходиться швидше, ніж нове.

Це восени «другорічниками» стали iPhone 13 Pro та його гіпертрофована версія iPhone 13 Pro Max. Незважаючи на однорічний вік, флагмани не стали предметами другого плану, навпаки, покупці накинулися на ці моделі, активно спустошуючи склади магазинів. і такому дивному ажіотажу є цілком адекватне пояснення.

Перша причина – мало відмінностей від iPhone 14

Різницю між iPhone 13 Pro та iPhone 14 Pro (читай те саме про версію Max) можна перерахувати на пальцях. Причому зараз ми говоримо про апаратні відмінності, наприклад, про процесор.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор

Як з’ясувалося, все, що кардинально змінилося у новому A16 Bionic – це новий блок обробки зображень. Точніше, не змінився, а з’явився раніше його не було, як і камери на 48 МП. До речі про це.

Камера

Камера у новому флагмані хоч і крута, але виявляє своє геройство лише у певних сценаріях. В інших випадках сенсор продовжує знімати в старому-доброму 12 МП дозволі. Для включення всіх 48 МП доведеться помучитися зі зйомкою у форматі ProRAW, після чого знімки доведеться виявляти у фоторедакторі.

Виріз

Повірте, швидкості та продуктивності цей новий чарівний острівець не додасть. Зате проблем може ой як додати. Проте фізична зміна конфігурації дисплея підвищує кількість заводського шлюбу. Про що нещодавно і розповіли перші покупці, які зіткнулися з цілими областями розбитих пікселів біля Dynamic Island.

Акумулятор

Місткості нових акумуляторів практично не змінилися (навіть трохи зменшилися) у нових пристроях. Це не означає, що вони сідатимуть швидше, хоча й значно збільшеною автономністю похвалитися не зможуть.

Корпус

Матеріали, з яких виготовлений корпус, також не зазнали змін. Це все той же метал у поєднанні із загартованим склом. Тобто, керамічним покриттям, яке є і iPhone 13 Pro Max. Через це він непогано справляється з ударами та падіннями.

Друга причина – чудовий великий екран

Цього року iPhone 14 Pro Max завоював звання смартфона з найкращим у світі дисплеєм. Тільки не варто забувати, що торік ця ж нагорода дісталася нашому iPhone 13 Pro Max. І в повсякденному використанні навіть найдосвідченіший користувач не помітить різницю між поколіннями.

У iPhone 13 Pro Max великий екран – те, що потрібне для сучасних завдань. Це не лише серфінг, а й робота з документами, а також монтаж відеороликів та обробка фотографій. А з приводу розмірів не хвилюйтеся – вже через пару днів активного користування ви забудете про те, що у вас в руках майже планшетофон.

Третя причина – непогані камери

Всі три модулі торішнього айфону заслуговують на похвалу. Так, вони не позбавлені відомих проблем, пов’язаних із специфікою роботи ШІ. Але й у нових iPhone 14 цю проблему не вирішено. Як і раніше, пристрої роблять знімки середньої якості з наближенням, а світлочутливість ширококутного модуля все ще не вистачає для зйомки в умовах поганого освітлення. Зате основний модуль штампує фотографії у будь-якому освітленні та з будь-якого положення.

Потрібно розуміти, що цього року, крім сенсора зі збільшеною роздільною здатністю, камери нового покоління отримали здебільшого програмний апгрейд. Наприклад, підтримка розширених режимів «Кіноефекту». Тепер навіть бюджетний iPhone 14 без приставки Pro у назві знімає відео з розмиттям трохи краще, ніж 13 Pro Max. Хоча апаратно вони ідентичні. Така рекламна кампанія Apple, нічого не поробиш.

Четверта причина – хороша ціна

За традицією, після початку продажу нових айфонів старі швидко дешевшають. Особливо якщо це сірі пристрої, ввезені дрібними приватниками і без оподаткування. Навряд чи варто говорити про те, що зараз ринок складається з таких не менше, ніж на 80%. Втім, «білих» девайсів це також стосується.

Тільки не чекайте ще смачніших цін — пристрої закінчуються, а нові компанії виробляти не збираються.

Головна причина – перевірена робота у вітчизняних реаліях

Мабуть, це найважливіший пункт у поточній ситуації. Айфони 13-го покоління існують на українському ринку вже понад рік. При цьому всі пристрої давно розфасовані коробками і більше не модифікуватимуться виробником. Це означає, що можливість блокування компанією якогось компонента на апаратному рівні виключена. Наприклад, модему.

Існує ще багато причин, які переважать вибір у бік iPhone 13 Pro Max або навіть його зменшеної версії. Варто розуміти, що ці пристрої підтримуватимуться Apple ще не один рік, а їхньої продуктивності буде достатньо навіть для найскладніших мобільних завдань. При цьому практично за ті ж функції, що і в iPhone 14, доведеться заплатити мало не вдвічі менше. Привабливо, як не крути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.