Які Samsung отримають OneUI 5 та Android 13 цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і багато інших великих компаній в області смартфонів, Samsung старанно працює над підготовкою нової операційної системи. Цього року вона отримає маркування One UI 5.0. Її не отримають всі моделі телефонів, випущені останнім часом, але вона точно з’явиться на топових пристроях останніх кількох років. До цього компанія вже встигла випустити One UI 5.0 Beta для низки флагманських моделей. Ми знаємо, що багато користувачів ризикнули і пробували цю версію нової системи. Але з іншого боку, користувачів, які чекають загальнодоступної версії, все ж таки набагато більше. Їм доведеться ще почекати, перш ніж новинка на базі Android 13 стане доступна для завантаження.

Оновлення для смартфонів Samsung

У деякі роки Samsung готувала свої поновлення протягом досить довгого часу. Іноді це займало кілька місяців і переходило наступного року. Останнім часом розробники стали виконувати свої завдання краще та почали випускати оновлення досить оперативно. Тепер Samsung стала одним із лідерів зі швидкості запуску нової операційної системи на своїх пристроях. З Google Pixel зрівнятись у неї, звичайно, не виходить, але найближчим часом ми можемо розраховувати на оновлення .

Коли вийде Android 13 для Samsung

Нещодавно ресурс Sammobile повідомив , що до кінця 2022 Samsung випустить стабільну версію One UI 5.0 як мінімум для шести серій пристроїв Galaxy. Поки що це лише флагмани, зате не лише цього року. До пристроїв, що входять до цього числа, належать:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Galaxy S21
  • Galaxy S22
  • Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy Z Fold 4
  • Galaxy Z Flip 3
  • Galaxy Z Flip 4

Гарантувати, що саме ці смартфони отримають оновлення першими, складно, але швидше за все буде саме так, і про це говорить здоровий глузд. Може вийти так, що інші моделі отримають оновлення вже цього року, але їх власникам, ймовірно, доведеться почекати.

Коли мій Samsung отримає OneUI 5

Другими на черзі по оновлення повинні стояти власники моделей середнього класу. Так Samsung представить One UI 5.0 користувачам Galaxy серії A52 та А53 на початку 2023 року.

Не секрет, що серія Galaxy A5x дуже популярна у ніші середнього класу. Тим більше, що Samsung набула популярності в основному за рахунок моделей із цієї серії. Саме тому компанія також забезпечує тривалу підтримку програмного забезпечення даних моделей.

Скільки оновлень отримає телефон Samsung

Компанія вже кілька років пропонує рекордний час оновлення для різних моделей. Деяким моделям пропонували спочатку три роки оновлень, а далі перейшли на чотири роки. Так, навіть запущений у березні цього року Galaxy A53 отримав чотири роки оновлень, хоча цей смартфон належить до середньої категорії. Фактично, Samsung Galaxy A53 поставляється з встановленою One UI 4.1 на базі Android 12. Таким чином, коли він отримає One UI 5.0 це буде перше велике системне оновлення телефону. Попереду буде ще три версії, кожна з яких має вийти відносно швидко та запропонувати найпередовіші функції.

У новій ОС буде багато функцій, на які ми чекали. У тому числі деякі зміни дизайну.

Не варто сприймати наведену вище інформацію як стовідсотковий план оновлень. Досі може змінитися як у бік скорочення, і у бік збільшення термінів. Самі представники Sammobile попереджають, що це лише початковий план оновлення .

Як тільки вийдуть оновлення, ми обов’язково розповімо про це на нашому сайті.