Популярні, але не правдиві міфи про зарядку Android смартфонів

Акумулятор – один із найважливіших елементів у смартфоні. Саме він насамперед відповідає за те, як довго телефон зможе працювати на одному заряді. Однак компонент може зношуватися і виходити з ладу. Які дії призводять до цього? На тему існує багато міфів, і ми їх зараз розвіємо. 

Швидка зарядка шкодить акумулятору 

Абсолютна маячня. Виробники ретельно тестують та оптимізують швидкість зарядки, тому ніякої шкоди батареї вона не завдає. В окремих випадках компаніям доводиться встановлювати всередину не один акумулятор, а два, щоб розділити ємність. Це одне з рішень, що дозволяє зберегти життя батареї, не жертвуючи швидкістю заряджання. 

Бездротова зарядка вбиває акумулятор 

Ще одна вигадка. Бездротові зарядки так само безпечні, як і дротові. Єдине, що може нашкодити пристрою – те, що воно нагрівається в процесі. Однак, багато сучасних моделей бездротових док-станцій сконструйовані таким чином, що цієї проблеми у них немає. Так що сміливо заряджайте бездротовим способом і не бійтеся за батарейку свого смартфона. 

Батарею потрібно розряджати до 0% і заряджати до 100% 

Мабуть, найголовніший міф. Сучасні акумулятори виконані таким чином, що вони розраховані на певну кількість циклів повної розрядки та заряджання. Так що, кожна подібна сесія піддає батарею величезному навантаженню, що знижує термін її життя. 

Правильно постійно підтримувати ресурс акумулятора в діапазоні від 20 до 80%. Так кількість циклів зарядки буде меншою, а значить і батарея довше збереже свою початкову ємність. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.