Android 13 встановили на десятки старих смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Ентузіасти випустили нову версію прошивки Pixel Experience для старих Android-смартфонів, у тому числі тих, які давно не оновлювалися офіційно та, можливо, ніколи не оновляться. Ця прошивка була створена на базі чистого Android 13, портованого зі смартфонів Pixel.

Pixel Experience розробляється на основі AOSP-складання Android, тобто містить операційну систему в базовій збірці без будь-яких додаткових налаштувань, покращень та утиліт, властивих брендовим оболонкам (наприклад, One UI та MIUI). Ентузіасти постаралися максимально точно перенести прошивку Pixel, але в той же час адаптували її для конкретних пристроїв з урахуванням їх особливостей (наприклад, розміру екрана та його графічної густини). Крім того, для Pixel Experience періодично випускаються патчі безпеки, які «прилітають» Wi-Fi.


Свіжа версія Pixel Experience на базі Android 13 доступна безлічі моделей популярних брендів, включаючи Xiaomi, Samsung, Asus, Realme, Nokia та Motorola.

Для встановлення Pixel Experience та наступних великих номерних оновлень потрібне підключення смартфона до комп’ютера. У процесі інсталяції також потрібно буде очистити всі дані пам’яті пристрою, тому не забудьте заздалегідь зберегти бекап.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.