Categories: Смартфони

Від Apple вимагають перетворити всі моделі iPhone в звичайні телефони для дзвінків

Share

Ні для кого вже давно не секрет, що будь-які електронні пристрої, якщо вони подобаються людині, дуже швидко викликають звикання. Варто дати сучасній людині на пробу смарт-годинник, дозволивши покористуватися ними 1-2 тижні, як потім, розлучаючись з ними, він захоче купити їх собі в особисте користування. У випадку зі смартфонами все ще гірше. Просто розблокувавши мобільний пристрій, що працює на iOS або Android, в ньому можна «залипнути» на годину, переглядаючи, наприклад, стрічку новин в соцмережах.

На тлі такої ситуації Група студентів Стенфордського університету (США) вимагає від Apple перетворити всі моделі iPhone в звичайні телефони для дзвінків, тобто в «звонилки». Для цього вони хочуть, щоб «яблучна» корпорація додала в операційну систему iOS спеціальний режим, при активації якого будь-який її телефон зможе тільки дзвонити, відправляти текстові SMS-повідомлення і робити фотографії. Таким чином вони мають намір боротися зі залежністю.

Свої наміри студенти підтвердили не тільки на словах, а й на ділі. Вони, будучи учасниками ініціативної групи «Студенти Стенфорда проти викликаючиш від звикання пристроїв» (SSAAD), зібралися біля одного з магазинів Apple в Пало-Альто і почали вимагати додавання в операційну систему iOS спецрежим для перетворення будь-якої моделі iPhone в звичайну «звонилку». На їхню думку, це дозволить позбутися від залежності, тому як такий телефон не відволікатиме від навчання і роботи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До ініціативної груп SSAAD входить кілька десятків людей, серед яких старшокурсники факультету комп’ютерних наук Стенфорда: Санджай Канна, Еван Сабрі Ейюбоглу і Камерон Рамос. Всі вони в інтерв’ю виданню Business Insider розповіли, що додавання в операційну систему iOS для iPhone «полегшеного» режиму спростить життя мільйонам людей, дозволивши їм проводити час з більшою користю.

Наприклад, коли людина відпочиває, то вона зможе перевести свій iPhone в таке становище, щоб ніщо його не турбувало. Якщо ж комусь дійсно потрібно повідомити щось важливе, то він зможе зателефонувати або ж відправити SMS-повідомлення. Такий підхід дозволить відмовитися, нехай і на час, від використання месенджерів, соціальних мереж, відеосервісів і інших речей, які забирають багато часу у сучасних людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S26 може отримати SoC наступного покоління з GPU власної розробки компанії

    Південнокорейський виробничий гігант може відмовитися від співпраці з AMD при випуску своїх майбутніх продуктів, віддавши…

    06.05.2024

    Експерти розповіли, що робити, якщо вилітають додатки на Android

    Близько 70% користувачів смартфонів володіють телефонами на базі Android, і деяких з них дуже дратують…

    05.05.2024

    Опублікували фото фірмових чохлів для Google Pixel 8a

    Інсайдер @evleaks поділився кількома офіційними зображеннями з новими фірмовими чохлами для Google Pixel 8a. У…

    05.05.2024

    Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11

    Розробник Maddy випустив утиліту OFGB (Oh Frick Go Back), ідея якої напрошувалася дуже давно. Вона…

    05.05.2024

    Телевізори Samsung отримують власні ексклюзивні ігри

    На заході IAB NewFronts 2024 компанія Samsung анонсувала дві нові відеоігри для своїх телевізорів, для…

    05.05.2024

    Перераховані основні недоліки смартфонів із вигнутим екраном

    Лише кілька років тому набули популярності телефони з екраном-«водопадом». Проте такі ефектні дисплеї мають певні…

    05.05.2024