Redmi A1 – чистий Android

Пам’ятаєте, раніше компанія Xiaomi робила смартфони на чистому Андроїді? Останнім таким пристроєм став Xiaomi Mi A3, випущений ще 2019 року. З того часу китайці призупинили виробництво A-серії, зосередившись на моделях з оболонкою MIUI . Однак у вересні 2022 року компанія знову вирішила задовольнити запит фанатів голого Андроїда , представивши Redmi A1.

Це експериментальний пристрій, представлений лише індійських споживачів. Станом на кінець вересня купити Redmi A1 ні на AliExpress, ні на якомусь іншому маркетплейсі у вас не вийде. Але обходити стороною його точно не варто, тому що, можливо, Redmi A1 – провісник появи нових пристроїв Xiaomi на чистому Android .

Технічно Redmi A1 – максимально простий апарат. Зовні він чимось нагадує Xiaomi 11 Lite 5G NE, але всередині нього встановлений старий процесор Helio A22 і всього 2 Гб оперативної пам’яті у базовій версії. Як основна камера тут виступає єдиний сенсор на 8 МП, а дисплей має низьку роздільну здатність HD+. Зате ціна Redmi A1 складає 6299 індійських рупій або приблизно 2500 грн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

POCO C40 – дешевий POCO

На відміну від попередньої моделі цей смартфон надійшов як на глобальний, так і на російський ринок. У той же час POCO C40 є чи не найдивнішим пристроєм бренду. По-перше, раніше C-лінійка була представлена ​​на глобальному ринку. По-друге, телефон працює на дуже рідкісному процесорі JLQ JR510. Все це робить POCO C40 маловідомим, але досить цікавим смартфоном.

Офіційна ціна POCO C40 в Україні – 5799 грн, але на AliExpress його можна взяти всього трохи дешевши. За ці гроші ви отримаєте смартфон з великою батареєю на 6000 мАг і подвійною камерою, роздільна здатність основного сенсора якої становить 13 МП. Так, характеристики дуже спірні, але тим, хто розчарувався в процесорах від Qualcomm і MediaTek, є сенс звернути увагу на рідкісний апарат з чіпсетом JLQ.

Xiaomi 12S Pro (Dimensity Edition) – дешевий флагман

У липні цього року китайська компанія випустила нову флагманську лінійку Xiaomi 12S, призначену виключно для внутрішнього ринку. Можливо, ви щось чули про Xiaomi 12S Ultra, а також про базові моделі 12S і 12S Pro, але тримаю парі, що ви нічого не знаєте про Xiaomi 12S Pro Dimensity Edition, адже це найцікавіша модель у серії.

Xiaomi 12S Pro DE відрізняється від звичайної «прошки» чіпсетом Dimensity 9000 Plus (замість Snapdragon 8 Plus Gen 1) та акумулятором на 5160 мАг (замість 4600 мАг). При цьому Dimensity Edition використовує той же флагманський набір камер, а коштує майже на 3 тисячі дешевше.

Якщо за Xiaomi 12S Pro на внутрішньому ринку просять 4699 юанів (~ 20 000 грн), то за Xiaomi 12S Pro DE – 3999 юанів (~ 16 000 грн). І це при тому, що у всіх синтетичних тестах і на практиці Dimensity 9000+ перевершує Snapdragon 8+ Gen 1. Але, на жаль, Xiaomi 12S Pro Dimensity Edition не продається на AliExpress, тому у вас з’явився ще один привід поїхати до Китаю.

Redmi Note 11E – телефон з гарною камерою

Ця модель теж призначена для китайського ринку, але її можна знайти на AliExpress за ціною близько 6 000 грн. До речі, смартфон із коробки йде з глобальною прошивкою. Тому жодних проблем з локалізацією ви не зазнаєте. А що в нього всередині?

Redmi Note 11E працює на процесорі Dimensity 700 дворічної давності, але він досі залишається досить потужним рішенням у своїй ціновій категорії, завдяки чому смартфон набирає до AnTuTu понад 300 тисяч балів. Девайс оснащений 50-мегапіксельною основною та 5-мегапіксельною фронтальною камерою. Всередині ховається акумулятор на 5000 мАг за допомогою 18-ватної зарядки .

Якщо ви уважно стежите за новинками Xiaomi, то звернули увагу, що характеристики Redmi Note 11E дуже нагадують начинку POCO M4 5G. Але у POCO гірша камера, та й у базовій версії він пропонує всього 64 ГБ постійної пам’яті, тоді як його опонент – 128 ГБ. Думаю, з урахуванням ціни POCO M4 5G в районі 8 тисяч гривень, ви вже розумієте, який смартфон купити.

Redmi Note 11T Pro Plus – швидка зарядка

Завершує нашу добірку смартфон Redmi Note 11T Pro Plus , також представлений тільки в Китаї. Це дуже цікава з усіх точок зору модель, що працює на надпотужному процесорі Dimensity 8100 і заряджає на 120 Вт. Як і Redmi Note 11E, купити Redmi Note 11T Pro Plus можна на AliExpress.

ле я б порадив вам звернути увагу на POCO X4 GT . Це смартфон для глобального ринку, який є копією Redmi Note 11T Pro. Від моделі без приставки «Plus» він відрізняється більш ємним акумулятором (5160 мАг замість 4400 мАг) та підтримкою 67-ватної зарядки. На цьому відмінності закінчуються, а ціна POCO X4 GT – трохи більше 10 тисяч гривень при покупці на AliExpress. Вибір очевидний, чи не так?