У iOS 16 так і не з’явилася функція, яка є на Android вже багато років

iOS 16 отримала велику кількість нововведень. Про деякі з них, як – от відсоток заряду акумулятора в рядку стану, користувачі просили дуже давно. Інші, такі як кастомізовані екрани блокування були для багатьох несподіванкою та приємним бонусом до загальної функціональності операційної системи. А такі, як Apple Passkey, стали для багатьох гарною нагодою перестати забивати голову різними паролями. Але iOS, як і раніше, залишається неідеальною операційною системою, щоб нам не говорили в Apple.

З моменту створення гучність будильника безпосередньо пов’язана з гучністю дзвінка. І розмежовувати її, зважаючи на все, в Apple не мають наміру. При цьому в Андроїді з самого початку можна налаштувати роздільну гучність як для дзвінка, так і для будильника. Давайте розберемося, чи можна обійти це обмеження з боку виробника без використання стороннього софту.

Регулювання гучності на iPhone

Насправді така проста можливість, як налаштування різного рівня гучності для різних потреб користувача — це те, що можна досить просто реалізувати. Адже Apple змогла зробити так, щоб гучність музики або відео була відмінною від гучності дзвінка. Найцікавіше, що способів регулювання цієї гучності є кілька:

  • Через пункт керування.
  • Кнопками регулювання гучності.

При цьому регулювати гучність дзвінка можна лише через налаштування. Але якщо активовано перемикач “Зміна кнопками”, то тепер у дзвінка з’являється два способи регулювання:

  • Через настройки.
  • Кнопками регулювання гучності.

А гучність відео та музики можна буде налаштувати лише через пункт керування. Як було зазначено вище, багатьом користувачам необхідно налаштувати різну гучність для будильника та дзвінка. Наприклад, я був би дуже радий подібної можливості. Через те, що я користуюся смарт-годинником, мені не потрібно, щоб сповіщення та дзвінок спрацьовували на повну гучність. При цьому якщо будильник продзвонить трохи тихіше максимуму, то вранці я його просто не почую і можу проспати роботу.

І ось саме такого налаштування багатьом користувачам і не вистачає. Зробити різну гучність для всіх життєвих ситуацій і не лазити більше в налаштування заради цього. Але, на жаль, інших варіантів, окрім як прийняти позицію компанії з Купертіно, у власників Айфон просто немає. Однак користувачі на Reddit дуже обурені цим фактом і пишуть такі коментарі:

Але я відчуваю, що їм байдуже, і для iOS 17 ми просто отримаємо ще одне оновлення програми «Фото», приблизно в 8-й раз поспіль.

І якщо чесно, я цілком погоджуюся з цим. Замість того, щоб в черговий раз трохи змінювати додаток “Фото” , краще зробити щось дійсно корисне.

Як настроїти гучність будильника на Айфоні

Однак Apple все одно дала своїм користувачам можливість викрутитися з ситуації штатними засобами, що склалася. Для цього доведеться скористатися додатком “Здоров’я” . Тут можна налаштувати графік сну та встановити будильник на потрібний час підйому. Зробити це можна так:

  • Відкрийте програму “Здоров’я” на вашому iPhone.
  • У нижньому правому куті натисніть кнопку “Огляд”.
  • Перейдіть у самий низ і перейдіть до розділу “Сон”.
  • Перейдіть до розділу “Ваш розклад”.
  • Натисніть “Повний розклад та параметри”.
  • У розділі “Повний розклад” натисніть кнопку “Правити”.
  • Позначте дні, коли ви хочете спрацювати будильник.
  • На колі “Відхід до сну та пробудження” встановіть час, коли ви лягатимете спати і прокидатися.
  • Перейдіть трохи вниз і активуйте перемикач “Будильник”.
  • Відразу на екрані з’явиться повзунок для регулювання гучності. Встановіть його на цікаву для вас величину.
  • Натисніть “Готово”.
  • За потреби охопити будильниками ще якісь дні, можна додати додатково розклад за допомогою кнопки “Додати розклад”.
  • Якщо ви не хочете, щоб при відході до сну включалося фокусування, відключіть перемикач “Фокусування “Сон” за розкладом”.

Зверніть увагу, що будильник дзвонитиме суворо в той час, який ви встановите на колі “Відхід до сну та пробудження”. На жаль, якщо ви звикли прокидатися від кількох будильників, то налаштувати додаткові не вдасться. При спробі додати розклад на ті дні, на які він уже створений, це зробити не вийде. Тому доведеться задовольнятися лише одним будильником.

Це, безумовно, милиця, але якщо вам принципово використання стандартних програм і потрібне налаштування різної гучності для дзвінка та будильника , то на iOS 16 це єдиний вихід. Звичайно, можна спробувати використовувати сторонні додатки-будильники, але вони не так глибоко інтегровані в систему, і у них можуть виникнути такі ж проблеми з рівнем гучності повідомлень , як і стандартний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.