Xiaomi відмовилася від Android One. Кінець епохи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже давно Google запустила ініціативу Android One. Це дозволило сильно змінити ринок смартфонів. Компанії отримали можливість випускати доступніші пристрої, які добре продавалися і збільшували виторг. Користувачі отримували, знову ж таки, доступніші пристрої, які добре працювали. Забезпечення високої продуктивності було можливим за рахунок оптимізації софту. Він трохи відрізнявся від звичайного Android та добре взаємодіяв з бюджетними смартфонами. Найвідомішими з них були Xiaomi серії А. І ось тепер епоха добігла кінця.

Чи є ще Android One

Xiaomi нарешті припиняє програмну підтримку смартфона Mi A3, який є останньою моделлю Android One. Він випускався протягом тривалого часу та розійшовся гарним тиражем. При цьому він отримав кохання користувачів, оскільки був, по суті, найвдалішим телефоном у своїй ніші. Тепер, коли його перестали підтримувати, це говорить про те, що таке явище як Android One остаточно пішло в небуття. Невідомо, чи ініціатива буде масово розвиватися далі, але саме Xiaomi в останні роки сприяла залишкам її успіху.

Xiaomi на Android One

Згідно зі списком продуктів EOS Центру безпеки Xiaomi, китайський технічний гігант опублікував список усіх пристроїв, термін служби програмного забезпечення яких закінчився. В основному це означає, що ці телефони більше не отримуватимуть оновлення програмного забезпечення або прошивки, включаючи виправлення безпеки. На сайті представлений довгий список пристроїв під брендами Redmi та Xiaomi. Деякі з цих моделей включають ті, що відносяться до Android One.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайський технологічний гігант випускав ці моделі у минулому, а останньою з них є Mi A3. Я сам користувався ним протягом короткого часу і загалом був задоволений цим пристроєм.

Для чого потрібний Android One

Все починалося з бажання Google зробити Android найбільш масовою операційною системою і дати можливість користувачам на ринках, що розвиваються, купувати якісні гаджети. Програма Android One була смартфоном зі стандартною операційною системою Android, якими можна було спокійно користуватися, не відчуваючи жодного дискомфорту.

Окрім досить комфортного використання, власники таких пристроїв отримували основні поновлення операційної системи протягом досить довгого часу. Зазвичай термін становив щонайменше два роки. Але просте отримання оновлень було для них не єдиним приємним бонусом. Одним з найбільш яскравих аспектів телефонів з Android One було те, що вони є одними з перших пристроїв, що працювали на Android, які отримують нові оновлення операційної системи одними з перших.

Які телефони оновлюються раніше за інших

Вважається, що смартфони Google Pixel дуже добре оновлюються та роблять це першими. Але пристрої Android One могли конкурувати з ними і часто отримувати нову версію операційної системи одночасно з флагманськими пристроями виробництва Google або трохи раніше, ніж вони.

Тепер, коли Xiaomi припинила підтримку останнього телефону на Android One, однозначно сказати, що буде далі з цим проектом, досить складно. З одного боку, він має важливі переваги, але з іншого боку, зараз це вже не так актуально. Залізо стає більш продуктивним, а Android все добре оптимізується і відмінно працює навіть на недорогих гаджетах. Звичайно, Android One має свої переваги, але поки що вони відходять на другий план.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.