Головна Смартфони Названо найгірші смартфони Xiaomi 2022 року

Названо найгірші смартфони Xiaomi 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча 2022 ще не закінчився, компанія Xiaomi, чиї смартфони користуються в Україні величезною популярністю, вже встигла представити левову частку своїх новинок. Серед них є кілька цікавих моделей на кшталт POCO M5 на свіжому процесорі Helio G99, але поряд із вдалими пристроями є маса провальних девайсів. Про їхні недоліки важливо знати, щоб розуміти, на які поступки доведеться піти при виборі неправильної моделі. Пропонуємо вашій увазі рейтинг найгірших смартфонів Xiaomi , що вийшли в 2022 році, покупка яких може стати для вас фатальною помилкою.

Redmi 10A – телефон гальмує

Ось уже протягом кількох останніх років Xiaomi нічого не може зробити зі своїми дешевими смартфонами . Після виходу Redmi 8A у 2019 році компанія безперечно повернула не туди. Через кілька місяців після старту продажів попередника на прилавках з’явився Redmi 9A, який попри все тримає звання одного із найпопулярнішого смартфона в Україні, а 2022 року з’явилася ще одна модель — Redmi 10A.

На жаль, при розробці нової моделі в Xiaomi не зробили жодних висновків, зберігши всі недоліки Redmi 9A . Це такий же повільний смартфон на базі процесора Helio G25 (він же Helio P22), який за більшістю показників поступається Snapdragon 439 з Redmi 8A.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Навіть Redmi 8A краще Redmi 10A

Додамо до цього наявність всього 2 ГБ оперативної пам’яті в базовій версії, використання тьмяного екрану з роздільною здатністю HD+, застарілого роз’єму MicroUSB з повільною 10-ватною зарядкою, а також відсутність підтримки не тільки NFC, але і дводіапазонного Wi-Fi. Погодьтеся, навіть з урахуванням невисокої ціни (біля 5000 грн) такий смартфон мало того, що не відповідає вимогам 2022 року, так ще за всіма статтями поступається Redmi 8A трирічної давності.

Зрозуміло, що знайти Redmi 8A в магазині зараз неможливо. Але у Xiaomi є ще одна, куди привабливіша модель, що вийшла одночасно з Redmi 10A. Це Redmi 10C на новому чіпсеті Snapdragon 680 із швидкою пам’яттю UFS 2.2, 50-мегапіксельною камерою та 18-ватною зарядкою через роз’єм USB Type-C. Якщо шукайте дешевий смартфон, то візьміть його.

POCO M4 5G – камера погано знімає

Як не дивно, практично одночасно з презентацією POCO M5 та POCO M5s у продаж надійшов ще один POCO M4 5G. Тобто це не минулорічна, а одна з найновіших моделей. Правда, її начинка може змусити вас раз і назавжди забути про існування Xiaomi. Новинка отримала просто огидні камери, які поступаються всім конкурентам у ціновому діапазоні до 10 тисяч гривень.

Якщо коротко, то як основна камера POCO M4 5G використовує 13-мегапіксельний сенсор, а фронталка робить знімки з роздільною здатністю 5 МП. Незважаючи на наявність акумулятора ємністю 5000 мАг, час автономної роботи далеко від ідеалу, а єдиною перевагою є більш-менш стерпний процесор Dimensity 700 .

Redmi Note 11 Pro – просто поганий смартфон

Найнароднішою лінійкою серед смартфонів Xiaomi вважається серія Redmi Note, і в 2022 вийшло вже 11-е покоління «Ноутов». Але, як і у випадку з дешевою новинкою Redmi 10A, виробник звернув кудись не туди. Торішній Redmi Note 10 Pro став справжнім проривом, вперше запропонувавши 120-герцевий AMOLED-екран та 108-мегапіксельну камеру у середньобюджетному сегменті. А що Note 11 Pro?

Ну, замість 33-ватного заряджання в комплект поклали адаптер на 67 Вт, що дозволяє виграти не більше 20 хвилин. В іншому Redmi Note 11 Pro виявився гіршим за попередника:

  • він на 10 грамів важчий;
  • використовує морально застарілий процесор Helio G96 замість непоганого Snapdragon 732G;
  • у Helio G96 непогані алгоритми обробки зображення, через що фотографії виходять гіршими;
  • Redmi Note 11 Pro не підтримує запис відео в 4K;
  • замість гарного 5-мегапіксельного макромодуля з двократним зумом використовується заглушка на 2 МП;
  • через застарілий техпроцес Helio G96 смартфон Redmi Note 11 Pro працює менше від одного заряду;
  • Note 11 Pro дорожче Note 10 Pro в середньому на 2-3 тисячі гриень залежно від магазину, де ви його купуєте.

Думаю, цього вам буде достатньо, щоб зрозуміти, наскільки жахливим вийшов новий смартфон Xiaomi . Так що раджу вам купити Redmi Note 10 Pro , благо його залишки на AliExpress продають всього за 8 000 гривень.

POCO X4 Pro 5G — телефон став гіршим

Можливо, головним розчаруванням 2022 для фанатів Xiaomi є смартфон POCO X4 Pro 5G . Він мав стати спадкоємцем надпопулярного POCO X3 Pro на практично флагманському процесорі Snapdragon 860 , але виявився банальним ребрендингом Redmi Note 11 Pro 5G зі слабким серцем в особі Snapdragon 695.

Як і належить новому смартфону, POCO X4 Pro 5G став дорожчим за свого попередника, незважаючи на всі недоліки, до яких також можна віднести повільну пам’ять і відсутність запису відео в 4K. Офіційна ціна POCO X4 Pro 5G в Україні – 11999 грн.

POCO X4 GT на голову вище POCO X4 Pro 5G

У будь-якому випадку на тлі попередника новинка виглядає блідою тінню, а тому зараз краще купити POCO X4 GT з найпотужнішим чіпсетом Dimensity 8100, який з одного удару виносить Snapdragon 695.

Ось це справжній спадкоємець POCO X3 Pro. При цьому назвати POCO X4 Pro 5G повним провалом не можна, оскільки він має соковитий AMOLED-екран, чого раніше з X-серією не траплялося. Але, якщо ви шукаєте свіжу альтернативу POCO X3 Pro, то настійно рекомендую купити POCO X4 GT , навіть не згадуючи про «прошку».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: