Топ-5 функцій iOS 16, які розряджають акумулятор вашого iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Яким би стабільним не було чергове оновлення iOS , обов’язково знайдуться користувачі, чиї iPhone серйозно втратили через нього в автономності. Реліз iOS 16 винятком не став. Однак у цьому випадку причини, які спричинили скорочення часу роботи смартфонів, лежать зовсім в іншій площині. Якщо ваш Айфон почав розряджатися швидше саме після оновлення на iOS 16 , найімовірніше, справа не в проблемах операційної системи, у якої в цій галузі якраз все гаразд, а в її складі її функціональні можливості, що підвищує витрату енергії. Пропонуємо вам 5 функцій оновленої ОС, які розряджають ваш iPhone.

Видалення дублікатів фото на iPhone

У iOS 16 розробники Apple серйозно прокачали програму “Фото” в частині нейронних мереж та машинного навчання. Воно отримало ряд вбудованих інструментів, які відповідають за розпізнавання зображеного на знімках, пошук та видалення дублікатів , визначення тексту, його переклад та безліч інших маніпуляцій. За все це відповідає блок Neural Engine , який є складовою частиною процесорів A-серії і, хочеш – не хочеш, а енергії споживає чимало. Причому споживає її навіть у пасивному режимі.

Адже аналізувати знімки потрібно. А чим більше, тим більше часу йде на аналіз. Тому що інакше ефективного виявлення дублікатів не вийде. Тому Apple рекомендує включати Wi-Fi на iPhone і, підключивши його до зарядки, залишати в такому стані на ніч, навіть якщо смартфон ще не розрядився. Це буде оптимальний спосіб не допустити передчасної розрядки: оптимізована зарядка не допустить пересичення акумулятора, а ви на ранок отримаєте повністю заряджений апарат.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поиск Spotlight на iPhone

Spotlight також перетворився на iOS 16 і навчився індексувати інформацію з більшої кількості доступних джерел, ніж раніше. Тепер пошук аналізує контент у додатках, а не тільки їх назви, як раніше, у тому числі в Пошті, Повідомлення, Картки, Фото та багато де ще. Але навіть ці додатки містять у собі таку кількість відомостей, що можна збожеволіти. Айфон розумний, тому з розуму він не сходить, але енергії споживає чимало.

На відміну від програми “Фото”, яка споживає більше ресурсів за умовчанням без можливості впливати на це, Spotlight можна налаштувати так, щоб він став менш енергоємним. Для цього необхідно перейти в “Налаштування” – “Siri та Пошук”, а там уже виберіть конкретну програму і відключіть можливість пошуку через Спотлайт. За бажання ви можете вимкнути навіть усе, що є. У цьому випадку ресурсів витрачатиметься помітно менше.

Заставка в iOS 16

Як не дивно, але шпалери теж можуть витрачати енергію вашого iPhone . Нещодавно автор AppleInsider.ru Іван Герасимов розписався в любові до нової заставки екрана блокування під назвою “Земля”, яка з’явилася в iOS 16. Вона задіяє геолокацію для визначення вашого розташування та положення сонця до вас. В результаті на заставці відображається зелена точка, яка вказує, де саме ви знаходитесь, а сонце рухається горизонтом протягом дня. Виглядає дуже стильно та круто.

Але скільки на це йде енергії? Порахувати у відсотках чи частках досить складно. Але очевидно, що використання такої заставки не проходить безвісти для акумулятора вашого Айфона. Тому, якщо ви помітили, що смартфон почав розряджатися швидше, ніж зазвичай, краще все-таки замінити зображення на щось нерухоме. Це і відволікатиме вас не буде, і негативного впливу на автономність вашого апарату не вплине. Хоча, звичайно, прикольно побалуватись з інтерактивними шпалерами, тут згоден.

Вібровідгук клавіатури – iOS 16

У iOS 16 штатна клавіатура iPhone отримала підтримку вібровідгуку на дотик. Здавалося б, що в ньому взагалі такого? Але навіть Apple підтвердила, що для роботи цієї функції потрібно більше ресурсів, які б наводили в дію привід Taptic Engine . Звучить дивно, згоден. На Android така фішка є вже давно, і там чомусь ніхто не переживає, що вібровідгук може розрядити акумулятор їх смартфонів.

Але, якщо ми на iOS, доводиться підлаштовуватися. Тим більше, що сама Apple рекомендує відключити вібровідгук, якщо ви переживаєте за зниження автономності iPhone:

  • Перейдіть в “Параметри” на своєму iPhone;
  • Виберіть вкладку “Основні”;
  • Перейдіть та відкрийте розділ “Клавіатура”;
  • Вимкніть вібровідгук на дотик.

Always On на iPhone – вимкнути

Незважаючи на те, що Always On Display – це виняткова фішка iPhone 14 Pro і 14 Pro Max, яких поки що не так багато, вона все-таки має програмну природу, а значить, є частиною iOS 16. Тому її теж можна включити до цього списку, тому що так, як вона, мабуть, не витрачає енергію більше жодна інша функція. Адже тримати дисплей увімкненим, навіть не оновлюючи його, потребує чимало ресурсів. Інше питання – заради чого це потрібно?

Як на мене, немає жодних проблем з тим, щоб просто пробудити смартфон, коли це потрібно, і подивитися на вміст блокування блокування , не підтримуючи екран постійно в активному стані. Так що краще просто не вмикати цю фішку або відключити, якщо ви включили її раніше:

  • Перейдіть в “Параметри” на iPhone 14 Pro або 14 Pro Max;
  • Натисніть доступні параметри вниз і виберіть вкладку “Екран та яскравість”;
  • У вікні знайдіть пункт Always On;
  • Переведіть тумблер навпроти нього у неактивне положення.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.