Як працює iPhone SE 2020 на iOS 16. Все, що потрібно знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту виходу iOS 16 пройшло вже більше тижня: ажіотаж спав, всі проблеми з установкою позаду, а це означає, що настав час підбити невеликі підсумки. Користувачі нашого Телеграм-чату досі сумніваються, чи варто оновлюватись та цікавляться, як система працює на різних смартфонах. На щастя, Apple за останні роки привчила нас до того, що оновлення виходять досить працездатними і майже не ламають iPhone: навпаки, роблять трохи краще. Ось і наш читач цікавиться, як працює iOS 16 на iPhone SE 2020 . Вивчив, спробував готовий поділитися чесним відгуком, що я про все це думаю.

Як працює iPhone SE 2020

Чесно кажучи, я не мав бажання оновлювати iPhone до iOS 16, але дізнавшись, що після апдейту він став працювати трохи довше, я відразу ж це зробив. Але не все так швидко: iOS 16 важить приблизно 3 Гб, але ні за 4, ні за 5 Гб вільного простору оновлення не завантажувалося – Айфон пропонував тимчасово видалити програми . Виявилося, потрібно мати мінімум 6 Гб вільного місця на iPhone, так що стурбуйтеся цим заздалегідь, особливо, якщо у вас iPhone SE на 64 Гб. Скачування та встановлення проходять досить швидко, телефон не гріється. Що змінилося?

  • Минулого року я помітив, що анімації в iOS 15 стали швидше , але мені ніхто не повірив. Цього року — те саме: відкриття вкладок, переходи в меню, перегортання і навіть схоже на екран блокування — все стало набагато плавніше і швидше. Як у Apple це роблять на найпотужніших пристроях — я не знаю.
  • iPhone SE 2020 реально почав працювати довше: засновані на запуску Geekbench, але це схоже на правду. У мене залишилося 83% ємності (до речі, показник не змінився після оновлення, як це зазвичай буває), а iPhone пропрацював з 9 вечора і до 17 години наступного дня. Зазвичай один раз заряджав телефон за такий проміжок часу.
  • Підвисань практично немає. Єдине – при свайпі вліво на екрані блокування камера відкрилася наполовину екрана. Подумав, що Split View додали, але ні.
  • Екран блокування в iOS 16 – напевно, головна фіча у новій версії ОС. На його тлі всі віджети на екрані «Додому» виглядають якимись застарілими – вони, як і раніше, є лише великими марними ярликами додатків.
  • Відкриття пошуку Spotlight з головного екрану стало плавним – раніше було різким та смиканим.
  • При тривалому натисканні на будь-який файл або значок на екрані є приємний тактильний відгук із клацанням. Звук чутно, навіть якщо iPhone знаходиться у безшумному режимі! З’явилася вібрація при наборі тексту — мій суб’єктивний погляд, дуже крута функція, якої давно не вистачало.
  • Найбільше сподобалося як оновили Подкасти : програма стала працювати набагато швидше, свіжі випуски підвантажуються моментально при хорошому інтернеті.
  • Розпізнавання тексту на фотографії – топ. Працює майже ідеально, якщо поруч із текстом немає тіні чи перешкод!

Щодо екрану блокування: так, налаштовувати досить непросто, але тільки в перші два-три рази, після чого звикаєш. Думав, що в мене одного така претензія до Apple, а потім випадково натрапив на тред десь на просторах соцмереж.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виявилося, багатьох користувачів також не влаштовують шрифти на екрані блокування — занадто великі, особливо на iPhone з невеликим екраном. Можна вибрати менш жирний, але те, що був раніше, більше немає. Ефект глибини на шпалерах теж працює не завжди точно – потрібно рухати фотографію, доки iPhone сам не розпізнає об’єкт на ній.

Чи варто встановлювати iOS 16

Можна сказати одне: iOS 16 — не такий і великий апдейт системи, яким його багато хто помилково вважає. Якщо винести за дужки новий екран блокування (який, насправді, пустощі, а не якась корисна фішка) то залишається лише безліч поліпшень як і рік тому. Тому можна спокійно встановлювати iOS, не боячись, що буде щось інакше, iPhone почне гірше працювати після оновлення або якісь функції пропадуть.

Найголовніше – перед цим не забудьте звільнити більше місця в сховищі, щоб не довелося вивантажувати програми. Нічого з iPhone не трапиться — це точно, але й на якісь дива теж чекати не варто: якщо користуєтеся одними й тими ж додатками день у день, то, можливо, взагалі не помітите змін.

В цілому, я б рекомендував оновити iPhone SE 2020 до iOS 16 , але зробити це трохи пізніше – наприклад, після виходу iOS 16.1, коли система напевно буде стабільнішою і вже точно не буде помилок. У всякому разі, поспішати точно не варто – ви нічого не втратите, якщо залишитеся на iOS 15. Однак, якщо зберетеся встановити iOS 16 зараз, то не забудьте прочитати як відкотитися на iOS 15 – поки це можна зробити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.