Categories: Смартфони

Кожен може зламати будь-який iPhone, але доведеться віддати чи малі гроші

Share

Смартфони Apple відчутно краще захищені в порівнянні з телефонами на базі операційної системи Android. Зараз, в 2018 році, про можливість джейлбрейка iPhone на iOS 11 багато хто навіть не мріють, бо як його реліз вкрай малоймовірний, хоч хакерам і вдалося виявити деякі прогалини в системі захисту. Проте, прямо зараз будь-який бажаючий може зламати свій чи чужий iPhone, однак для цього доведеться заплатити $15 000.

Компанія Grayshift пропонує придбати інструмент під назвою GrayKey, який дозволяє зламати будь-який iPhone, в тому числі він працює на самих останніх версіях операційної системи iOS 11. Експерти, які продають таке ПО, зуміли виявити в «яблучної» продукції кілька критичних вразливостей, за рахунок яких їм і вдалося зробити так, щоб кожен телефон Apple можна було зламати.

За $ 15 000 можна купити базову версію інструменту GrayKey, яка надає 300 спроб зламати iPhone під управлінням iOS 11, причому для цього на смартфоні обов’язково повинен бути інтернет, а сам телефон повинен знаходитися в руках людини, який намагається обійти його систему захист. В іншому випадку нічого не вийде, але у компанії Grayshift є вихід і з цієї ситуації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо купити просунуту версію інструменту GrayKey, а її продають за $30 000, то кількість спроб злому стає необмеженим, а виконати злом можна навіть в тому випадку, якщо iPhone не підключений до інтернету. Експерти з безпеки вважають, що розробка компанії Grayshift може бути вкрай цікава правоохоронним органам США та інших країн, яким потрібно зламати сотні смартфонів Apple, колись належали злочинцям.

Розробники не розкривають ніяких подробиць про свої інструменті, обмежуючись лише загальною інформацією. Зокрема, утиліта GrayKey в автоматичному режимі і з дуже високою швидкістю перебирає всі паролі, щоб отримати доступ до вмісту iPhone. Проте, за словами творців такого ПО, воно працює навіть в той час, коли «яблучний» телефон знаходиться у вимкненому стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhoneукр
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024