Apple попередила про опцію, яка може швидко розряджати iPhone

Apple повідомила, що вібрація при натисканні клавіш може погано позначитися на автономності iPhone.

Про це компанія повідомляє на офіційній сторінці підтримки. У iOS 16 опцію “тактильні сигнали” для клавіатури увімкнули за замовчуванням. Тепер iPhone видає коротку вібрацію після кожного натискання кнопки під час набору тексту, підтверджуючи, що кнопка була натиснута. Apple попередила, що функція може знижувати час автономної роботи. Документ було опубліковано минулого тижня. Однак, у ньому не уточнюється, наскільки погано опція впливає на автономність смартфона. Варто зауважити, що активація режиму низького енергоспоживання не відключає вібровідгук, тому єдиним варіантом для користувачів, які хочуть заощадити заряд девайса, є його відключення.

Безперечно, що на час роботи смартфона впливає будь-яка додаткова функція, але те, що Apple вважала за важливе згадати саме вібрацію при натисканні, може говорити про її високу ресурсомісткість.

Щоб вимкнути «Тактильні сигнали», відкрийте «Параметри», натисніть «Звуки та тактильні сигнали» → «Зворотний зв’язок із клавіатурою» та посуньте повзунок «Тактильний зв’язок». Ця функція доступна на iPhone 8 і новіше під керуванням iOS 16 або пізнішої версії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.