У iPhone 14 Pro виникли проблеми з камерою. Але справа не в Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів давно чекали, щоб Apple збільшила роздільну здатність основної камери на iPhone . Але в Купертіно рік у рік використовували той самий аргумент: якість знімків полягає не в мегапікселях. Це насправді так, але для деяких завдань був потрібний більша роздільна здатність, ніж міг дати Айфон. Тільки уявіть, що Apple використовує 12-мегапіксельні камери, починаючи з iPhone 6s, який вийшов у 2015 році. Безумовно, це не той самий модуль, але факт залишається фактом. І ось нові моделі iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max нарешті отримали повністю перероблену основну камеру, включаючи роздільну здатність.

Перші покупці, які отримали новинки, вже почали хвастатися якісними знімками рівно до того моменту, поки не запустили камеру через сторонні програми. Тут на них чекав сюрприз. Зображення тремтіло, а сама камера дуже підозріло почала дзижчати. Розбираємося, чи це недоробка стороннього софту чи Apple випустила масовий брак.

Стабілізація iPhone

Купівля нового смартфона для багатьох користувачів – це невелике свято. Особливо якщо новинка значно відрізняється можливостями від того, що є. Як я вже говорив вище, перехід Apple на камери більшої роздільної здатності очікувався не один рік. Насправді, позиція компанії з Купертіно досить правильна. Додавання мегапікселів до камери не додасть знімкам якості. Подивіться на смартфони Xiaomi . Наприклад, на Redmi Note 10 Pro. Там встановлено камеру на 108-мегапікселів, але фотографіям з цього телефону далеко до Айфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перехід на нову камеру відбувся через те, що Apple вичавила зі стандартних 12-мегапіксельних модулів все, що могла. Подальший розвиток цих камер, швидше за все, прийде на стандартні моделі Айфонів до того моменту, поки вони не зніматимуть на рівні iPhone 13 Pro і iPhone 13 Pro Max. Тобто поки що і в цих моделях як мінімум не з’явиться ProRaw. А після цього вони будуть переведені на нові модулі.

Починаючи з iPhone 12 Pro Max, в Айфонах використовувалася система оптичної стабілізації зображення зі зсувом сенсора . Якщо говорити простою мовою, то принцип роботи полягає в тому, щоб зрушувати матрицю в потрібному напрямку, тим самим компенсувати тряску і стабілізувати підсумкове зображення. Цього року у всіх моделях лінійки iPhone 14 Apple прокачала систему оптичної стабілізації. У нових смартфонах встановлено таку саму систему зі зрушенням сенсора, але другого покоління. Виробник стверджує, що все стало ще плавнішим.

Чому трясеться камера на Айфоні

Але перші користувачі новинок зіткнулися з іншим ефектом у новій камері. При спробі запустити її через Snapchat, TikTok або іншу програму починалася сильна тряска зображення, а модуль видавав дзижчання. Начебто стабілізація починала працювати у зворотний бік. При цьому, запустивши камеру через стандартну програму, подібних ефектів не спостерігалося. Ось що пишуть перші власники нового iPhone 14 Pro.

Мій iPhone 14 Pro щойно прибув, і коли я відкрив Snapchat, камера сильно тремтіла і видавала досить дивний механічний шум.

Як це виглядає наживо, ви можете ознайомитися на цьому відео:

На даний момент жодних скарг на стандартну програму “Камера” у користувачів немає. Навіть якщо запустити його відразу після будь-якої сторонньої програми, система працює якісно та плавно.

Зважаючи на все, розробники сторонніх додатків виявилися не готовими до оновлення системи стабілізації та камери загалом у нових iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Можна зі стовідсотковою впевненістю сказати, що це не є браком. Камера в новинках працює коректно і як знімки, так і відео виходять дуже якісними. Швидше за все, має місце збій у програмному забезпеченні. Розробникам необхідно в терміновому порядку оновити свої програми під нові прохання, і тоді подібна проблема більше не спостерігатиметься.

На даний момент іншого вирішення проблеми, окрім як чекати на оновлення для користувачів, немає. При цьому можна спокійно продовжувати користуватися камерою просто через стандартну програму. Якщо ви звикли знімати безпосередньо із соціальних мереж, то на якийсь час доведеться від подібних звичок відмовитися.

У цій ситуації від Apple практично нічого не залежить. Якимось чином вплинути на швидкість виходу оновлень у компанії не можуть. Насправді, після перших повідомлень про цю проблему стало трохи тривожно. Цього року вихід iOS 16 супроводжується великою кількістю різних труднощів, починаючи від неможливості завантажити програми з App Store і закінчуючи проблемою з активацією нових айфонів та iMessage з FaceTime на них. Але в цьому випадку жодної помилки Apple немає. Зауважте, що на звичайних iPhone 14 подібна проблема не спостерігається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.