Як вживу відрізнити iPhone 14 від iPhone 13 – на що звернути увагу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У багатьох країнах почалися офіційні продажі представлених 7 вересня смартфонів Apple.

Коли саме почнуться продажі у великих та перевірених магазинах, наразі невідомо. Якщо ви зібралися придбати гаджет з рук, будьте дуже уважні. Відрізнити топові iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max від попередників можна буде завдяки новому динамічному острову, а доступний фаблет iPhone 14 Plus не має схожих аналогів і з’явиться у продажу лише у жовтні.

Найскладніше буде з базовою новинкою iPhone 14, адже вона як дві краплі води схожа на свого попередника. Передбачимо, що саме під час продажу нових смартфонів шахраї найчастіше намагатимуться “впарити” торішній гаджет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, цього року купертинівці не зробили помітних зовнішніх відмінностей між смартфонами на зразок нового розташування камер чи зміщеного логотипу. Зараз навчимо відрізняти новинку від торішнього iPhone 13, це стане в нагоді при покупці смартфонів найближчим часом.

1. Запам’ятайте існуючі варіанти забарвлення iPhone 14

Найпростіша та базова перевірка – звірити кольори з доступними на сайті Apple. Обидві моделі продаються в таких кольорах:

• iPhone 14: чорний (Midnight), білий (Starlight), червоний (Product RED), фіолетовий та синій.
iPhone 13: чорний (Midnight), білий (Starlight), червоний (Product RED), рожевий синій та зелений.

Зрозуміло, найпростіше з відтінками, що відрізняються. Побачили фіолетовий або блідо-синій, отже, це точно новинка, рожевий, зелений або насичений темно-синій колір – перед вами торішній смартфон.

Вкрай складно буде відрізнити чорний, білий та червоний айфони. У всіх випадках відтінки відрізняються при прямому порівнянні, але зіставити гаджет, що купується, з іншим смартфоном навряд чи вийде.

2. Перегляньте номер моделі

Найпростіше відрізнити новинку за номером моделі. Гаджети кожного покоління мають унікальний код, який не повторюється в інших лінійках смартфонів.

• iPhone 14: A2649, A2881, A2884, A2883, A2882
iPhone 13: A2482, A2631, A2634, A2635, A2633

Знайти код можна на внутрішньому торці корпусу під лотком для SIM-картки. Крім того, номер моделі можна переглянути в самому гаджеті на шляху Параметри – Загальні – Про цей пристрій .

3. Перевірте версію iOS

Нові смартфони будуть поставлятися лише з новою операційною системою iOS 16. Жодних інших варіантів для цієї версії не передбачено.

У свою чергу, на iPhone 13 може бути встановлена ​​будь-яка версія iOS 15 або beta-версії iOS 16 .

• iPhone 14: тільки iOS 16 та новіший
• iPhone 13: iOS 15, iOS 16 beta, iOS 16 та новіший

Щоб перевірити, перейдіть до Параметри – Загальні – Про цей пристрій та перегляньте встановлену версію iOS.

4. Знайдіть нові опції камери

Однією з помітних програмних фішок нового iPhone 14 є система стабілізації відео Action mode . Ця опція під час зйомки відео захоплює додаткову інформацію через надширококутний об’єктив і при появі трясіння або тремтіння камери стабілізує зображення.

Бігати зі смартфоном, знімати відео та порівнювати його з аналогічним роликом без стабілізації не доведеться. Достатньо запустити програму Камера та перейти до розділу Відео . У iPhone 14 побачите нову іконку включення Action mode у лівому верхньому куті екрана.

Як додаткову перевірку можете заглянути в параметри режиму зйомки Кіноефект , там у новинки буде доступна максимальна роздільна здатність зйомки 4K .

iPhone 14: є перемикач Action mode в режимі зйомки відео, зйомка в режимі Кіноефект доступна в 4K
• iPhone 13: немає перемикача Action mode в режимі зйомки відео, зйомка в режимі Кіноефект доступна в 1080p

Обидві опції будуть доступні як на основній, так і на фронтальній камері.

За такими ознаками ви зможете безпомилково відрізнити новий смартфон Apple від торішнього гаджета, щоб не бути ошуканими нечесними продавцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.