Бенчмарк Pro-версії нового смартфона Google показав особливості його фірмового процесора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’явилися результати нового бенчмарку, вони дають найкраще уявлення про технічні характеристики Pixel 7 Pro, зокрема, про покращення центрального (CPU) та графічного (GPU) процесорів у чіпсеті Google Tensor G2.

Pixel 7 та 7 Pro будуть детально представлені на апаратному заході Google 6 жовтня. Про телефони відомо ще з Google I/O, але багато деталей досі не підтверджено. Однією з найбільших загадок є майбутній чіпсет Tensor G2, який стане другим поколінням Google Tensor, створеного у співпраці з Samsung.

Завдяки експертним “розкопкам” розробника Android Куби Войцеховські є переконливі докази того, що саме привнесуть Pixel 7 Pro та його чіп Tensor G2 з погляду продуктивності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слід зазначити, що інформацію, подану Geekbench, досить легко підробити. Тому ставиться варто з певним скепсисом.

Якщо вірити даними Войцеховські, Google не сильно змінила процесорні ядра, що використовуються після торішнього Tensor. Зважаючи на все, використовується та ж комбінація з двох ядер Cortex-X1, двох ядер Cortex-A76 і чотирьох ядер Cortex-A55, хоча і з трохи вищою тактовою частотою. Ці трохи підвищені швидкості в поєднанні з меншим розміром 4-нм матриці, схоже, покращують результати багатоядерних бенчмарків Tensor G2 і Pixel 7 Pro приблизно на 10%.

Однак, де специфікації Tensor G2 Pixel 7 Pro можуть отримати значний приріст, так це його GPU, який переходить з Mali-G78 на Mali-G710. Цей новий GPU повинен забезпечити на 20% вищу продуктивність, на 20% вищу енергоефективність і навіть на 35% ефективнішу роботу нейромереж, що є одним із ключових напрямків лінійки Tensor.

Крім того, є ознаки того, що Google має намір включити до Tensor G2 наступне покоління свого процесора Tensor Processing Unit (TPU) під кодовою назвою Janeiro.

Остання деталь полягає в тому, що Pixel 7 Pro, можливо, буде оснащений 12 ГБ оперативної пам’яті, як і Pixel 6 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.