Meizu зуміла створити абсолютно безрамковий смартфон з камерою в екрані

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулий рік став для компанії Meizu одним з найбільш несприятливих, тому як її флагманські смартфони Pro 7 і Pro 7 Plus , оснащені другим екраном на задній кришці, провалилися в продажах. На тлі цього китайська корпорація зосередила сили на розробці нових мобільних пристроїв і це принесло свої плоди. Як виявилося, Meizu зуміла створити абсолютно безрамковий смартфон з камерою і іншими датчиками прямо в екрані.

Головна проблема всіх сучасних смартфонів полягає в тому, що зробити їх абсолютно безрамковими не можна. Це обумовлено тим, що поки що жодному виробникові не вдалося розмістити камеру, динамік і інші датчики прямо в екрані, проте, судячи з усього, інженерам Meizu це вдалося. Днями влада Китаю видали цій компанії новий патент, в якому описується телефон, дисплей якого займає близько 99% площі на лицьовій частині.

Головною особливістю запатентованого смартфона Meizu став дисплей з вбудованими в нього датчиками, яких всього три – фронтальна камера (1), сенсор освітленості (2) і датчик наближення (3). Без них жоден сучасний телефон не зможе нормально і повноцінно працювати. Швидше за все, в якості основи для дисплея нового телефону використовується AMOLED-матриця, тобто заснована на органічних світлодіодах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сам екран нового смартфона Meizu виготовлений з графена, як сказано в патенті. Це прозорий матеріал, тому світло легко проходить через нього і потрапляє на всі сенсори, тобто на три датчика, робота яких безпосередньо залежить від освітлення. Хоч інженерам китайської корпорації вже і вдалося створити такий телефон, однак у нього є одна істотна проблема.

Коли екран смартфона знаходиться в працюючому стані, тобто коли він щось відображає, то світло від пікселів накладається на природне світло навколишнього середовища і це призводить до неправильної роботи всього мобільного пристрою. Вирішити цю проблему буде важко, тому як зараз в світі немає необхідних технологій, що дозволяють обійти таку конструктивну складність. Це означає, що абсолютно безрамковий смартфон Meizu з камерою і іншими датчиками в екрані ще щонайменше один рік буде існувати лише у вигляді прототипу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОakket.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.