«Перехід з Android найбільш привабливий, ніж будь-коли». Вийшли перші огляди iPhone 14 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цієї п’ятниці Apple відкриє оформлення передзамовлень на iPhone 14 і 14 Pro. Напередодні закордонні журналісти поділилися першими враженнями від нових смартфонів. Особливо цікаво виглядають старші моделі.

Дисплей

Нілай Патель з The Verge вважає , що Apple виконала хорошу роботу, додавши режим Always-On Display. Але журналіст вважав би за краще приглушеним шпалерам звичайний чорно-білий годинник, адже зараз дисплей у цьому режимі «виглядає так, ніби мій смартфон увесь час не спить».

Оглядач The Wall Street Journal Джоанна Стерн зазначає , що Always-On Display майже не впливає на заряд акумулятора. За словами журналіста, починаючи працювати з ранку, акумулятор iPhone 14 Pro розрядився лише надвечір, а 14 Pro Max працював навіть уночі.

Динамічний острів

В огляді Gizmodo говориться , що з Dynamic Island поки не інтегровані багато сторонніх додатків. Проте плеєри на кшталт Spotify вже використовують деякі функції «острова», оскільки він використовує стандартний інтерфейс iOS під назвою Now Playing. Така сама ситуація спостерігається зі статусом дзвінків через WhatsApp чи Skype.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Маркес Браунлі (MKBHD) перерахував системні події, на які вміє реагувати Dynamic Island. Серед них – підключення AirPods, розблокування по Face ID, постановка на зарядку, зміна звукового режиму, повідомлення про низький заряд батареї та робота AirDrop.

«У наступних релізах iOS 16 почне працювати Live Activities API, після чого сторонні утиліти зможуть повною мірою використовувати Dynamic Island. Будь то поточний рахунок у спортивному матчі, час до кінця авіапольоту та навіть час прибуття таксі. Можливості буквально безмежні» , – сказав Джейк Крол.

Продуктивність

Tom’s Guide підготував результати тестування новинок у Geekbench 5 та 3DMark, порівнявши їх із показниками попередніх моделей.

Камери

Engadget не вразили камеру iPhone 14 Pro. За словами автора огляду Черлін Лоу, більшість фотографій на iPhone 14 Pro та 13 Pro практично не помітні. Іноді результати на новинку виявлялися яскравішими, при цьому минулорічний флагман часто видає холоднішу картинку. Основна камера справляється з тінями добре, а новий телеоб’єктив 14 Pro забезпечує якісне зображення при поганому освітленні.

The Verge погоджується з висновками Лоу, зауважуючи, що різницю можна помітити при сильному збільшенні знімків. У разі активації ProRaw (захоплення повнорозмірних зображень на 48 Мп) вихідний файл важить близько 48 МБ.

Режим активної зйомки відео вимагає хорошого освітлення, та ще й зображення 4K обрізається до 2,8K. Зате результат виглядає справді плавним, майже так само, як із використанням стабілізатора. Якщо порівнювати режим Super Steady на Galaxy S22 Ultra, то відео на iPhone виглядає стабільнішим, але не таким яскравим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.