Головна Смартфони 5 функцій Always On Display на нових iPhone, яких немає на Android

5 функцій Always On Display на нових iPhone, яких немає на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом виробникам смартфонів стає все складніше вигадувати нові фішки. У такій ситуації йде старе добре копіювання. Навіщо заново винаходити те, що вже було придумано до тебе і працює не перший рік? Звичайно, нема чого. Краще взяти напрацювання конкурентів і довести його до пуття. Саме цим часто займається компанія Apple. Зокрема, під час презентації iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max було анонсовано функцію Always On Display , яка стала ексклюзивом цих моделей.

Причому на Андроїд постійно активний екран доступний вже не одне покоління і на пристроях різних цінових категорій. Але, як ви знаєте, Apple не просто копіює чиїсь ідеї. У Купертіно на будь-яке нововведення є своє бачення. Тому багато з того, що давно є на Андроїді, з’являється на iOS трохи в іншому вигляді або з додатковими фішками. Зібрали п’ять функцій Always On Display на iPhone, яких немає на Андроїді.

Always On Display — картинки

Зверніть увагу на картинку. Вона все також відображається повністю, хоч із приглушеними кольорами.

На більшості смартфонах на Андроїд постійно активний екран виглядає як великий годинник з датою та іконки непрочитаних повідомлень. З впровадженням LTPO-екранів, які можуть регулювати частоту оновлення від 1 Гц до 120 Гц, деякі виробники дали можливість встановлювати на заставку в цьому режимі якісь зображення. Але ніхто з виробників не реалізував це, як Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При блокуванні смартфона з увімкненою функцією Always On Display всі елементи екрана блокування залишаються на своїх місцях. У тому числі шпалери. Кольори на них просто стають приглушеними. Жодного чорного екрану. Все виглядає так, що екран виглядає дійсно увімкненим. Мало того що це дуже зручно, так і банально красиво. Особливо якщо підібрані правильні шпалери. Але найцікавіше, що перші тести говорять про те, що активний Always On Display з такими шпалерами практично не впливає на час автономної роботи нових iPhone .

Віджети на екрані блокування

Можна вивести віджети з погодою, новинами, будильником та багатьма іншими варіантами.

Здавалося б, навіщо на екрані блокування смартфона потрібні віджети? Саме для використання їх у режимі Always On Display. Вони начебто створені для такого застосування. Якщо грамотно підібрати потрібну інформацію, яка на них відображатиметься, то в деяких ситуаціях вам взагалі не доведеться розблоковувати екран.

Наприклад, у майбутніх оновленнях Gmail з’явиться можливість виводити на локскрин кількість непрочитаних повідомлень. У такій ситуації можна буде навіть відключити повідомлення та зчитувати інформацію виключно з віджету. Вкотре хочеться звернутися до Google: зробіть віджети екрана блокування на Андроїд . З Always On Display їм реально буде знайти сценарії використання.

Always On Display — Повідомлення

На Айфоні відображається музичний плеєр, в той час як на Андроїді – тільки годинник і піктограма сповіщення.

Як ви вже зрозуміли, Always On Display на фоні Айфон нічим не відрізняється від звичайного екрану блокування, крім яскравості. Тому коли ви отримуватимете якесь повідомлення, то і відображатиметься воно точно так, як у стандартному режимі. Ви навіть можете повністю прочитати текст на ньому, якщо воно не ховається за допомогою Face ID.

Але найцікавіше, що музичний плеєр також відображається в режимі Always On Display з усіма елементами керування. Це, м’яко кажучи, зручно. Ви можете переключити трек або бачити, що за музика зараз грає, не активуючи екран. Рішення наскільки просте настільки ж геніальне. Дуже цікаво, чому більше ніхто з виробників такого не реалізував.

Смартфон як пульт для телевізора

Пульт від Apple TV завжди буде готовий до роботи при використанні Always On Display.

Як ви напевно знаєте, у Apple є власна ТВ-приставка Apple TV. Айфон штатними засобами можна дуже легко перетворити на пульт від неї, і не доведеться постійно займатися його пошуком. Активував відповідний режим на смартфоні та перемикаєш фільми або регулюєш гучність.

У Купертіно вирішили передбачити такий сценарій використання. Якщо ви запустили пульт і потім заблокували смартфон, він продовжить відображатися на екрані в режимі Always On Display. Так, всі елементи будуть затемнені, але вони будуть відображатися, і Айфон просто буде виглядати як звичайний пульт. Дуже дивно, що виробники типу Samsung або Xiaomi, які випускають повноцінні телевізори, досі не додумалися продати подібне на своїх пристроях.

Автоматично вимкнути Always On Display

Але навіть усе вищезгадане тьмяніє на тлі останньої фішки, яку Apple додала в iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max. Якщо ви власник Apple Watch і однієї зі свіжих прохань, при включенні режиму Always On Display залишаєте смартфон на столі і виходите з кімнати, система це визначить і відключить екран для економії заряду батареї. Не кажучи про те, що нові айфони розуміють, що їх перевернули екраном вниз або поклали в кишеню. У такому режимі AOD також не працює.

Тобто пристрій зазначає, що власника немає в кімнаті і просто вимикає дисплей через непотрібність. У лінійці багатьох компаній, що виробляють телефони, є кілька моделей розумного годинника. Зважаючи на все, це буде одна з тих функцій, яку скопіюють досить швидко. Але така можливість є дуже логічною. Який сенс продовжувати відображати інформацію на екрані, якщо ніхто не подивиться на нього? Абсолютно нема чого. Саме так і виглядає магія Apple. Все ж таки в Купертіно досі створюють дуже круті функції у своїх смартфонах і доводять їх практично до ідеалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: