Apple представила нову функцію еко-заряджання – що це таке

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно, всі користувачі iPhone, iPad і Mac давно знають, як Apple повернута на екології. Біорозкладні упаковки, перероблені матеріали, мінімальні викиди при виробництві та як апогей цього всього – відмова від блоків живлення в комплекті з Айфонами . Найпопулярніший пристрій компанії втратив зарядок ще в 2020 році. Але досі це рішення сприймається з великим негативом. Очікують навіть, що інші пристрої компанії можуть залишитися без зарядок. Але на сьогоднішній день це все не більше, ніж не підкріплені ніякою інформацією припущення.

Однак у Купертіно не збираються зупинятися на досягнутому та продовжують просувати свої “зелені” ініціативи. Так, у прес-релізіу зв’язку з виходом iOS 16 відзначається нова функція, яка раніше не була анонсована – це еко-заряджання. Давайте розберемося, що це таке і як вона працюватиме.

Коли заряджати Айфон

Ця функція навіть має офіційну назву — це Clean Energy Charging . На жаль, жодної інформації від Apple, як працюватиме новий режим зарядки, на сьогоднішній день немає. Але фахівці порталу 9to5mac проаналізували код iOS 16 та змогли побудувати зразковий принцип роботи еко-зарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У iOS є процес, який постійно працює у фоновому режимі. Він збирає дані про викиди вуглецю там, де ви знаходитесь від місцевого наглядового органу. Наприклад, США це EIA USA. Потім операційна система завантажує прогноз викидів вуглецю із сервера. Всі ці дані аналізуються смартфоном і приймається рішення про початок зарядки в той момент, коли викиди при виробництві електроенергії мінімальні.

Метою Clean Energy Charging якраз і є зменшення вуглецевого сліду iPhone за рахунок вибору правильного часу заряджання. Насправді все це звучить досить дивно. Адже якщо викидів буде дуже багато, то айфон не почне зарядку взагалі. Виходить, що тепер Apple вирішує, коли ви заряджатимете ваш Айфон. Деякі користувачі США обурені вже самим анонсом цієї функції:

Це найдурніша річ, яку я колись чув. Я хочу, щоб мій телефон заряджався, коли я говорю йому заряджатися, і мені все одно, чи працює мережа на вугіллі або на сльозах єдинорога.

Тобто уявіть, який резонанс викликає реліз еко-зарядки, якщо Apple з якоїсь причини не зробить можливість її відключення. Навряд чи, звичайно, у Купертіно наважаться на такий крок. Швидше за все, користувачі отримають спеціальний перемикач. Але, згадуючи те, як Apple просуває “зелені” ініціативи, я посміявся б, якщо користувачі Айфонів більше не зможуть вирішувати, коли їхній гаджет заряджатиметься.

Оптимізована зарядка.

У iOS вже є функція оптимізованої зарядки . Але вона спрямована збереження працездатності батареї Айфона. Вона задіяна переважно вночі. Смартфон досить швидко набирає 80% заряду, а 20%, що залишилися, — повільно до вашого пробудження. Але з Clean Energy Charging у неї перетину немає.

Незрозуміло, коли нова зарядка стане доступною для користувачів. У прес-релізі вказано, що вона з’явиться в одному з майбутніх оновлень iOS 16, які вийдуть до кінця цього року. Але одне вже зрозуміло: нова еко-зарядка не буде доступна за межами США. Тому користувачі Айфонів з інших країн можуть розслабитися і не перейматися тим, що хтось за них вирішує, коли їм доведеться заряджати їх пристрій. Сподіваюся, що Apple все ж таки почує користувачів і додасть можливість відключення еко-зарядки. Адже навіть найзатятішим прихильникам зелених іноді доводиться заряджати смартфони не за розкладом.

Як встановити iOS 16

12 вересня Apple випустила iOS 16 для всіх бажаючих. Перші, хто оновився, відразу зіткнулися з проблемами. Після встановлення нової версії операційної системи не вдається оновити жодну програму через App Store. Магазин програм пропонує прийняти нові положення та умови мультимедійних сервісів Apple. Але навіть якщо ви натиснете “ОК”, то все одно висвітиться помилка.

На даний момент точно невідомо, чи вдасться самостійно виправити цю проблему, але, зважаючи на все, в Apple вже в курсі і працюють над її вирішенням. Якщо вас це не лякає, і ви все одно хочете встановити нову версію операційної системи, то скористайтеся нашою інструкцією з підготовки до встановлення. Коли ви створите резервну копію та підключіть смартфон до зарядки, зробіть таке:

  • Відкрийте параметри.
  • Перейдіть до розділу “Основні”.
  • Виберіть “Оновлення програмного забезпечення”.
  • Натисніть кнопку “Оновлення до iOS 16”.
  • Виберіть “Завантажити та інсталювати” та зачекайте, доки Айфон оновиться.

Оскільки разом з iOS 16 Apple випустила iOS 15.7, в якій єдиним нововведенням є покращення безпеки та стабільності системи, то на сьогоднішній день я раджу вам оновитися саме на неї. Поки в Купертіно працюють над виправленням глюків iOS 16 , ви спокійно дочекаєтесь більш стабільної версії і тоді на неї перейдете. При цьому очікування не викликатиме у вас біль через якісь проблеми з вашим Айфоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.