Приховані функції iOS 16, про які ви не знали, та як їх включити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якою б нестабільною не вийшла iOS 16 , це, як не крути, знакове оновлення для всіх фанатів Apple без винятку. Навіть якщо ви ще не встановили апдейт на свій iPhone, це не привід лаяти його. Краще скористатися вимушеною відстрочкою, яку ви берете до оновлення, з користю та ознайомитися з новою версією ОС глибше. Тому що віджети на екрані блокування – далеко не єдине нововведення iOS 16 , а прихованих або неочевидних функцій у її складі хоч греблю гати. Про них і поговоримо.

Приховані функції iOS 16

Важливо розуміти, що нововведення, перераховані нижче, — це скоріше не нові функції як такі, а невеликі доопрацювання, які, втім, визначають зручність використання iPhone на базі iOS 16. Можливо, про які ви вже чули, а які будуть для вас у новинку. Як би там не було, дочитайте до кінця: деякі функції потребують обов’язкової активації. Але добре, що вони хоч би працюють, на відміну від цих нововведень .

Як видалити дублікати фото на iPhone.

Видалення дублікатів фото. У штатному додатку “Фото” на iOS 16 з’явився новий механізм, який визначає однакові фотографії, групує їх в окремий альбом і дозволяє разом видалити дублі, щоб звільнити місце на диску. Ось як це працює:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Встановіть оновлення iOS 16 на свій iPhone;
  • Запустіть програму “Фото”;
  • Відкрийте вкладку “Альбоми” та перейдіть в “Дублікати”;
  • Виберіть фотографії-дублікати та видаліть їх.

Налаштування просторового звуку – AirPods

Налаштування просторового звучання AirPods. У iOS 16 фірмові навушники Apple отримали персональне настроювання просторового звучання під конкретного користувача шляхом сканування геометрії ваших вух камерою TrueDepth вашого iPhone. Завдяки цьому навушники починають відчутно краще працювати в режимі просторового аудіо, ефективніше визначаючи повороти голови та інші рухи. Зрозуміло, працює фішка тільки на AirPods в парі з iPhone, у яких є Face ID:

  • Установите iOS 16 себе на iPhone;
  • Подключите AirPods к смартфону;
  • Перейдіть до “Параметри” та виберіть AirPods;
  • Натисніть на значок “i” навпроти своїх навушників;
  • Виберіть “Персоналізація просторового звуку”;
  • Відскануйте свої вуха передньою камерою Айфона;
  • Підтвердьте збереження біометричних даних.

Як захистити фото на Айфоні

У iOS 16 розробники Apple нарешті додали захист віддалених та прихованих фотографій . Якщо раніше подивитися їх міг будь-хто, у кого в руках виявиться розблокований Айфон, то тепер для доступу до альбомів із прихованими та віддаленими знімками доведеться пройти біометричну верифікацію. Це може захистити ваші особисті фотографії від сторонніх очей.

Зручно, що для цього нічого не доведеться налаштовувати. Захист вмикається за замовчуванням одразу після інсталяції iOS 16. Можете перевірити це прямо зараз:

  • Запустіть програму “Фото” на iPhone з iOS 16;
  • Перейдіть у вкладку “Альбоми” у нижній частині екрана;
  • Перейдіть в самий низ до розділів “Нещодавно видалені” та “Приховані”;
  • Спробуйте відкрити кожен із них — без біометрії зробити цього не вийде.

Як зробити заряд у відсотках на iPhone

З виходом iPhone X на екранах всіх Айфонів з Face ID перестала відображатися зарядка у відсотках . Спочатку це сильно розчаровувало користувачів, але потім усі звикли і навіть перестали вимагати від Apple повернути відсотки. Однак в iOS 16 розробники компанії вирішили, що тепер настав час зробити те, чого так довго хотіли користувачі, і дозволили активувати процентне відображення заряду, що залишився. Втім, зважаючи на все, доступна ця функція не на всіх моделях iPhone.

  • Перейдіть в “Параметри” на своєму iPhone з iOS 16;
  • Натисніть доступні параметри вниз і виберіть вкладку “Акумулятор”;
  • У вікні увімкніть “Заряд у відсотках”;
  • Поверніться на робочий стіл – значок відсотків з’явиться прямо на піктограмі батареї.

Як подивитися пароль від вайфаю на Айфоні.

Якщо вам довелося одного разу підключитися до захищеної мережі Wi-Fi , а тепер ви не можете згадати пароль, ви, звичайно, можете поділитися підключенням з іншим користувачем iPhone або iPad, просто піднісши їх один до одного, але є й інший спосіб. Він полягає в тому, щоб просто подивитися сам пароль від роутера в налаштуваннях свого iPhone.

  • Установите iOS 16 себе на Айфон;
  • Відкрийте “Параметри” та перейдіть до розділу Wi-Fi;
  • Знайдіть мережу Wi-Fi зі списку відомих вашому iPhone;
  • Натисніть на значок “i” навпроти підключення – там і буде пароль від мережі.

Що нового в iOS 16

Втім, це ще не все. Є й низка пасивних нововведень, які включаються автоматично за фактом встановлення iOS 16. Ось вони:

Горизонтальний режим для Face ID . Тепер власники iPhone 13 та iPhone 14 зможуть знімати з них блокування навіть у альбомній орієнтації. На попередніх моделях функція недоступна.

Вставка скріншотів. Тепер знімки екрана, які ви робите, автоматично зберігаються у буфері обміну, а не у програмі “Фото”. Це було зроблено, щоб мати можливість швидко вставляти скрин і не займати місце на диску.

Видалення програм . Можливість видаляти штатні програми була і раніше, але з виходом iOS 16 у користувачів з’явилася можливість видалити ще три: “Локатор”, “Годинник” та “Здоров’я”. 

Завершити телефонний дзвінок за допомогою Siri. У iOS 16 з’явилася можливість завершити голосовий дзвінок. Можна просто попросити Siri повісити слухавку. Вона розпізнає запит навіть під час розмови. Але враховуйте, що ваш співрозмовник також почує цю команду.

У меню універсального доступу з’явилася можливість вимкнути скидання дзвінка після натискання клавіші живлення. Якщо раніше ця дія обов’язково переривала виклик, тепер ви можете зробити так, щоб цього не відбувалося.

Програвач Apple Music . З виходом iOS 16 сервіс Apple Music отримав повноекранну версію плеєра, який з’являється на екрані блокування. Він дозволяє керувати відтворенням із більшою зручністю, ніж раніше.

Автоматичне заряджання при перегріванні. Тепер, якщо ваш iPhone сильно нагрівається під час заряджання, iOS розпізнає це та зупинить подачу живлення. Вона відновиться, як тільки смартфон досягне прийнятної температури зарядки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.