Нові смартфони Samsung можуть втратити отвори та фізичні кнопки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung збирається повністю відмовитися від отворів та фізичних кнопок на смартфонах. Вже до 2025 року всі пристрої випускатимуться виключно із сенсорним інтерфейсом.

Звичні роз’єми для навушників та зарядки в нових смартфонах від Samsung також замінять на бездротові. Виробник аргументує це рішення відсутністю попиту на дротові гаджети. Крім того, навушники та адаптери для зарядок старого зразка швидко стають непридатними, через що вимагають заміни.

У компанії уточнили, що раніше анонсовані моделі Galaxy S23 та Galaxy S24 будуть випускатися ще за старими стандартами. Після них виробник спершу повністю позбавиться фізичних кнопок у наступному поколінні, а пізніше перейде і на бездротові технології. На той час компанія обіцяє розробити зарядки такого типу, які будуть заповнювати запаси акумулятора не повільніше за провідні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі виробники вже намагалися відмовитись від фізичних кнопок. Наприклад, у Huawei Mate 30 Pro немає регулювання нормального регулювання гучності. Вона здійснюється за допомогою проведення пальцем по бічній панелі. Кнопка живлення при цьому залишилася на корпусі, але в неї інтегрували дактилоскопічний сканер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.